Fenerbahçe, bonservisi elinde olan Joshua King ile prensipte anlaştı

12.07.2022 - 09:18 | Son Güncellenme: 12.07.2022 - 14:28

Yeni sezon öncesi Lincoln, Bruma, Emre Mor ve Tiago Çukur'u kadrosuna katan Fenerbahçe, bonservisi elinde olan Joshua King ile de anlaşmaya vardı. İşte detaylar...

Fenerbahçe, bonservisi elinde olan Joshua King ile prensipte anlaştı

Yeni sezona hazırlıklarına mutlak şampiyonluk paralosıyla başlayan Fenerbahçe'de transferde hareketli günler yaşanmaya devam ediyor.

5. transfer forvete

Teknik direktör Jorge jesus'un istekleri doğrultusunda, Lincoln, Bruma ve Emre Mor'u kadrosuna katan, milli futbolcu Tiago Çukur'u ise imza için İstanbul'a getiren sarı lacivertliler, forvet hattına da takviye yapmaya çok yakın. 

King ile anlaşma sağlandı, 3+1 yıllık sözleşme

Anlaşma sağlandı, 3+1 yıllık sözleşme

A Spor'un haberine göre; Fenerbahçe, Watford ile sözleşmesi sona eren ve serbest statüde olan Norveçli golcü Joshua King'i kadrosuna katıyor. 30 yaşındaki futbolcunun menajeriyle temasa geçen sarı lacivertliler prensipte anlaştı. Fenerbahçe yönetimin, King'e 2.4 milyon Euro'dan 3+1 yıllık sözleşme teklif ettiği öğrenildi.

İlgini Çekebilir
Mesut Özil yeni takımına Cuma günü imza atabilir!
Habere Git

20 milyon Milyon Euro değer biçiliyordu

1.87 boyundaki Norveçli futbolcu, forvet arkası dışında sol kanat ve santrfor mevkilerinde de görev yapabiliyor. 30 yaşındaki golcü, geride bıraktığımız sezon Watford formasıyla 33 maça çıkarken 2296 dakika süre aldı. 5 gol ve 3 asistlik performans sergileyen King, daha öncesinde Everton, Bournemouth, Blackburn, Manchester United, Hull City, Mönchengladbach ve Preston takımlarında forma giymişti. Güncel piyasa değeri şu anda 8 milyon euro olarak gösterilen futbolcunun bonservisi de elinde. King'e 2019 yılında 20 milyon euro değer biçiliyordu.

Oğluna Fenerbahçe forması giydirmişti

Joshua King, 2020 yılında Bournemouth forması giydiği dönemde, oğluna Fenerbahçe forması giydiderek Instagram hesabından paylaşmıştı. Norveçli futbolcunun bu hareketi Fenerbahçe'ye transfer oluyor iddialarını ortaya çıkarmıştı.

Sörloth'a son şans

Alexander Sörloth gündemdeki yerini koruyor. Leipzig'e en son 6 milyon euro+bonus önerildi. Alman ekibinin beklentisi daha yüksek. 26 yaşındaki Norveçli golcünün takımda kalıp kalmayacağı Tedesco'ya bağlı. Cumartesi günü Southampton ile oynanacak hazırlık maçında forma giymesi beklenen Sörloth'un performansı yetersiz bulunursa, Fenerbahçe'nin şansının yükseleceği ve teklifinin Leipzig tarafından kabul edilebileceği belirtildi.

Forvet hattı Vikingler'den oluşacak

Mainz'ın talip olduğu Mergim Berisha'yı elden çıkarmak isteyen sarı-lacivertliler, bu transferi hedef santrfor transferinden bağımsız plan olarak düşünüyor. King transferiyle birlikte hücum çeşitliliğinin sağlanması amaçlanıyor. Çift forvet düşünen Jesus'un elini güçlendirmek isteyen yönetim, Alexander Sörloth'tan da umudunu kesmedi.Fenerbahçe'de böylece forvet hatttı tamamen Vikingler'den oluşmuş olacak. 

Senin için hazırladığımız haberler