Josef de Souza'dan Al Nassr'a Ronaldo Göndermesi!

31.12.2022 - 10:01 | Son Güncellenme: 31.12.2022 - 10:14

Son dakika haberleri... Beşiktaş forması giyen Josef de Souza, Portekizli yıldızı transfer eden Al-Nassr'a sosyal medya hesabından gönderme yaptı. Detaylar.

Josef de Souza'dan Al Nassr'a Ronaldo Göndermesi!

AJANSSPOR-HABER

İngiltere Premier Lig ekibi Manchester United'dan olaylı bir şekilde karşılıklı anlaşarak yollarını ayıran ve boşta olan Portekizli dünya yıldızı Cristiano Ronaldo, Suudi Arabistan ekibi Al Nassr takımına transfer oldu.

Ronaldo ile anlaşma 2025 yılına kadar

Transfer, kulübün resmi sosyal medya hesabından duyurulurken, 37 yaşındaki yıldız Haziran 2025'e kadar geçerli 2,5 yıllık sözleşme imzaladı.

Yıllık kazancı 75 milyon dolar

CBS Sports'ta yer alan habere göre, Cristiano Ronaldo'nun Al Nassr'dan yılda 75 milyon dolar kazanacağı belirtildi.

İlgini Çekebilir
Flaş | MHK'den iki hakeme soruşturma!
Habere Git

"Al Nassr'ın vizyonu oldukça ilham verici"

İmza sonrası bir açıklama yapan Ronaldo, "Al Nassr'ın vizyonu oldukça ilham verici ve etkileyiciydi. Bir an önce takım arkadaşlarıma katılmak için heyecanlıyım" dedi. 

Tanıdık isimler forma giyiyor

Ronaldo'nun transfer olduğu takımda  Luiz Gustavo, Anderson Talisca ve Vincent Aboubakar gibi tanıdık isimler de forma giyiyor.  

Al Nassr: "Tarih yazılıyor"

Ronaldo ile anlaşma sağlayan Suudi Arabasitan ekibi Al Nassr, büyük transfer için şu ifadeleri kullandı:

"Tarih yazılıyor. Bu imza kulübümüze daha da büyük başarılar elde etmek için ilham vermenin yanı sıra ligimize, milletimize ve gelecek nesillere, erkek ve kız çocuklarına kendilerinin en iyi versiyonu olmaları için ilham verecek bir imzadır. Yeni evinize hoş geldin Ronaldo."

İlgini Çekebilir
Kanarya yıldız oyuncuyla anlaşmaya vardı!
Habere Git

Josef de Souza'dan Al-Nassr'a Ronaldo göndermesi

Öte yandan, bir dönem Suudi Arabistan Ligi ekiplerinden Al-Ahli forması giyen Beşiktaş'ın tecrübeli oyuncusu Josef de Souza'dan flaş bir paylaşım geldi.

Brezilyalı oyuncu, Ronaldo'yu transfer eden Al-Nassr kulübüne bir sosyal medya hesabından göndermede bulundu.

Souza: "Borçlarınızı ödemenizi tavsiye ediyorum"

Souza, "Sn. Spor Bakanı, sizi bu büyük transferden dolayı tebrik etmek ve ardından diğer takımlar için büyük sözleşmeler imzalamadan önce Arap kulüplerinin FIFA'ya olan borçlarını ödemenizi tavsiye ediyorum" ifadelerini kullandı. 

İlgini Çekebilir
Aslan'da Sacha Boey'in bonservisi belirlendi!
Habere Git

Al-Ahli Josef de Souza için FIFA'ya başvurmuştu

Bilindiği üzere, ödemelerini alamadığı için Al Ahli ile olan sözleşmesini feshederek Beşiktaş'a transfer olan başarılı orta saha oyuncusu için eski kulübü FIFA'ya başvurmuş ve haksız fesih nedeniyle 16 milyon 366 bin Euro tazminat talep etmişti. Suudi ekibi ayrıca Beşiktaş'ın da bu transfer için kendilerine 3 milyon 300 bin Euro ödemesi talebinde bulundu.

FIFA, Josef de Souza'yı haklı buldu

FIFA, gerekli başvuruları inceleyerek kararını vermişti. Josef de Souza'nın fesih konusunda haklı olduğunu belirten FIFA Uyuşmazlık Kurulu, Beşiktaş'ın da herhangi bir usulsüzlük yapmadığına hükmetti.

Ayrıca alınan karar doğrultusunda Al Ahli, Josef de Souza'ya 4 milyon 700 bin Euro ödemesine hükmedildi.

Suudi ekibi konuyu Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) taşıyacak.

Öte yandan, Beşiktaş ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2023 yılına kadar devam eden 33 yaşındaki orta saha oyuncusu, bu sezon forma giydiği 9 maçta 1 asist kaydetti.

Senin için hazırladığımız haberler