Josef De Souza'dan flaş açıklamalar: "Comolli'yle aramızda bir şey olmadı!"

10.11.2018 - 15:51 | Son Güncellenme: 10.11.2018 - 18:51

Al Ahli forması giyen Fenerbahçe'nin eski yıldızı Josef De Souza, beIN Sports'a açıklamalarda bulundu. Josef De Souza'nın sözlerinden Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Josef De Souza'dan flaş açıklamalar: "Comolli'yle aramızda bir şey olmadı!"

Al Ahli forması giyen Fenerbahçe'nin eski yıldızı Josef De Souza, beIN Sports'a açıklamalarda bulundu.

Josef De Souza'nın sözlerinden Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

"3 yıl yaşadığım İstanbul'u tekrar yaşamak ve takım arkadaşlarımla vakit geçirmek için geldim. İstanbul'u çok özledim. Ailemle birlikte geldim, ailem de İstanbul'u çok özledi. Yaşadığım en güzel kent İstanbul diyebilirim"

"Soldado, Giuliano, Isla ve Neto'nun olduğu bir WhatsApp grubumuz var. Hala görüşüyoruz. Derbide Galatasaray'a attığım golü unutamam. Benim için çok özeldi. O golün gecesinde uyuyamadım. O gol benim kişisel tarihimde olacak. Transfer sürecim çok hızlı gelişti. Al Ahli'den transfer dönemi içerisinde bir teklif vardı, bu teklifi Fenerbahçe kabul etmemişti. Transferin son gününde yeni bir teklif geldi ve transferim gerçekleşti. Teklif ilk geldiğinde her şey çok belirsizdi. Comolli ile aramızda bir şey geçmedi. Al Ahli'nin teklifi 12 milyon euroydu, bu miktar Fenerbahçe için cazip bir teklifti. Planlanmadan aniden gelişen bir durum oldu. Ben 8-10 milyon euroluk bir teklif bekliyordum ama doğru bir bedeldi"

"Sezon öncesi takımdan ayrılan oyuncular olmuştu. Zor bir sezon olacağı çok belliydi. Kariyerimde yeni bir maceraya atılmak istedim. Sonrasında Arabistan yolcuğum başladı. WhatsApp grubunda takımın durumunu konuşuyoruz. Fenerbahçe'den ayrılalı iki iki buçuk ay oldu. Ben kendimi hala bu takımın bir parçası olarak görüyorum. Jailson çok genç ve mükemmel bir oyuncu. Fenerbahçe'ye adapte olması zor olacaktır. Jailson iyi adapte olup takıma destek verebilecek oyunculardan birisi. Jailson benim gibi pas kalitesi yükksek bir oyuncu. Zamana ihtiyacı var. Jailson daha da iyi olacaktır. Jailson ligi ve takım arkadaşlarını tanıdıkça oyunu gelişecektir. Bu adaptasyon sürecinin ardından takıma fayda sağlayacaktır"

"Valbuane mükemmel bir oyuncu, antrenmanlarda bile ondan topu almak çok zor, yetenekli bir futbolcu. Valbuena savunma kısmından daha çok hücuma yatkın bir futbolcu. Valbuena'ya savunma kimliği verirseniz sıkıntı olabilir. Fenerbahçe'nin önemli maçlarını internetten takip ediyorum. Cocu bence çok iyi bir teknik adam fakat bazı zamanlarda işler yolunda gitmeyebiliyor. Comolli ve Cocu arasında söylediğiniz tarzdan bir konuşma geçtiğini duymadım. (Josef'in gidişinin ardından konuşmaları) Cocu bana benden memnun olduğunu söylemişti. Ben, Fenerbahçe'den ayrılmak istemedim fakat o dönem süreç o şekilde gelişti.

Cocu bundan sonraki gideceği yerde belki şampiyon olur. Bunun en güzel örneği Vitor Pereira. Aynı şey Cocu için de geçerli. Şu anda Türkiye'ye gelme gibi bir durum söz konusu değil. Şunu biliyorum ki Türkiye'ye gelirsem açık kapım var. Çünkü Fenerbahçe'deki performansımla kendimi kanıtladım. Fenerbahçe'nin de her zaman bende yeri ayrı. 3 sene boyunca elimden gelen her şeyi yaptım, takım için mücadele ettim, zorluklar da yaşadık ama şampiyon olamadık. Şampiyonluk içimde kaldı"

"Maradono ve Pele'yi canlı izleme imkanım olmadı. Ronaldinho'yu canlı izledim. Bana göre dünyanın gelmiş geçmiş en yetenekli futbolcularından birisi Ronaldinho"

Senin için hazırladığımız haberler