Juan Jesus kimdir, kaç yaşında, mevkisi ne? | Juan Jesus Transfermarkt, Maçkolik değeri

07.06.2018 - 15:16 | Son Güncellenme: 07.06.2018 - 18:16

Juan Jesus kimdir, kaç yaşında, mevkisi ne? | Juan Jesus Transfermarkt, Maçkolik değeri

Juan Jesus kaç yaşında? Beşiktaş ilk transferini Roma'nın stoperini kadrosuna katarak gerçekleştirdi. Beşiktaş, 26 yaşındaki oyuncuyu 1 seneliğine kiralık olarak transfer ediyor. Futbolcunun tam adı, Juan Guilherme Nunes Jesus olan Brezilyalı stoper daha önce Internacional'de de forma giydi. Peki, Juan Jesus kimdir, kaç yaşında, mevkisi ne? Juan Jesus Transfermarkt ve Maçkolik değeri...

Juan Jesus kimdir, kaç yaşındaBeşiktaş, Tosic'in ayrılığıyla doğan boşluğu doldurabilecek olması nedeniyle Juan Jesus tercih edildi; çünkü Brezilyalı tıpkı Tosic gibi hem stoper hem de savunmanın solunda oynuyor. Peki, Juan Jesus kimdir, kaç yaşında, mevkisi ne? Juan Jesus Transfermarkt ve Maçkolik değeri...

Juan Jesus kimdir, kaç yaşında?

Tam adı Juan Guilherme Nunes Jesus olan Brezilyalı futbolcu, Internacional’de forma giydikten sonra 5 sezon Inter’de forma giydi.
Jesus, 2016-2017 sezonunda Roma’ya kiralık olarak katıldı. Geçen sezon Roma’da toplam 29 maça çıkan Sambacı, 6 sarı, 1 de kırmızı kart gördü.

Roma'da 25 maçta ilk 11’de oynayan Jesus, 2265 dakika sahada kaldı. Jesus, Brezilya Milli Takımı’nın formasını ise 4 kez sırtına geçirdi.

Juan Jesus Transfermarkt değeri: 13 milyon Euro

Juan Jesus Maçkolik bilgileri

Beşiktaş ilk transferini gerçekleştirdi

Spor Toto Süper Lig’de geride bıraktığımız sezonu 4.sırada tamamlayan Beşiktaş, transfer çalışmalarını sürdürüyor. Siyah-beyazlılar, ilk transferini gerçekleştiriyor.

Ajansspor'dan Özgür Sancar'ın elde ettiği bilgiye göre ; Beşiktaş, İtalya'nın AS Roma kulübüyle Brezilyalı stoper Juan Jesus için kesin anlaşma sağlandı.

İki hafta önce Beşiktaş başkanı Fikret Orman ve yöneticiler Roma'ya giderek, İtalyan kulübünün Sportif Direktörü Monchi ile görüşmüştü.

Bu görüşmede pek çok futbolcunun ismi geçerken, taraflar en sonunda Jesus'un transferi üzerine anlaştı.

Beşiktaş, 26 yaşındaki oyuncuyu 1 seneliğine kiralık olarak transfer ediyor. Futbolcunun menajeriyle sözleşme detayları üzerine yapılan görüşmeler isi son aşamada. Brezilyalı oyuncunun gelecek hafta resmi imzayı atması bekleniyor.

Beşiktaş, Tosic'in ayrılığıyla doğan boşluğu doldurabilecek olması nedeniyle Juan Jesus tercih edildi; çünkü Brezilyalı tıpkı Tosic gibi hem stoper hem de savunmanın solunda oynuyor.

Beşiktaş hakkında kısa bilgiler

Beşiktaş Jimnastik Kulübü, 1903 yılında İstanbul'da kurulan spor kulübüdür. Bereket Jimnastik Kulübü adıyla kurulan kulüp, 26 Ocak 1911 tarihinde Beyoğlu Mutasarrıfı Muhittin Bey'in teşvikiyle Beşiktaş Osmanlı Jimnastik Kulübü, adıyla tescil edilen ilk Türk spor kulübü oldu. Daha çok futbol şubesiyle tanınan kulüp, Türkiye'de futbolun profesyonelleşmesinden sonra şampiyon olma başarısı gösteren 5 kulüpten birisidir. Kulübün genel başkanı Fikret Orman'dır.

Beşiktaş, güncel olarak futbol (erkek ve kadınlarda), basketbol (erkek ve kadınlarda), voleybol (erkekler ve kadınlarda) ve hentbol dallarında birinci lig düzeyinde temsil edilmektedir. Bu dalların yanında atletizm, bedensel engelliler, boks, briç, güreş, jimnastik, kürek, masa tenisi, satranç ve elektronik spor dallarında faaliyetlerini sürdürmektedir. Beşiktaş Futbol Takımı, şampiyon olan 5 takımdan birisidir. Ayrıca, futbol takımı armasında yıldız olanb 4 Türk takımından biridir. Armasında Türk bayrağı amblemi taşıma hakkını elde etmiş az sayıda takımdan biridir.

Beşiktaş, kurulduğu 1933 yılından bu yana Türkiye Basketbol Ligi'nde toplam 2 defa şampiyon olmuştur. Bunun dışında 1'er kez 2. Lig, Türkiye Kupası ve Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazanan takım, 2011-12 sezonunda EuroChallenge'ı kazanarak tarihinde ilk kez bir Avrupa şampiyonluğu elde etmiştir. Beşiktaş (kadın basketbol takımı), Kadınlar Basketbol Süper Ligi'ni toplamda 3 defa müzesine götürürken, 1 kez de Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda mutlu sona ulaşmıştır. 2003 yılında kurulan Beşiktaş (tekerlekli sandalye basketbol takımı) ise 2 kez Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Lig'i kazanma başarısı gösterirken, 1 kez Andre Vergauwen Kupası ve 1 kez de Willi Brinkmann Kupası'nda şampiyonluk elde etmiştir. Faaliyetlerine 1961 yılında başlayan Beşiktaş (kadın voleybol takımı), 1'er kez Türkiye Bayanlar Voleybol Şampiyonası, Federasyon Kupası'nda şampiyon olmuştur. Kadınlar Voleybol Balkan Kupası'nda ise toplam 3 kez şampiyon olmuştur. 2013-14 sezonunda CEV Challenge Kupası'nda final oynama başarısı göstermiştir. 1986 yılında kurulan Beşiktaş (erkek voleybol takımı) ise İstanbul Erkekler Voleybol Ligi ve Federasyon Kupası'nda 1'er kez şampiyon olmuştur. 1986 yılında kurulan Beşiktaş Erkek Hentbol Takımı, 10 kez ile Türkiye Erkekler Hentbol Süper Ligi'ni en çok kazanan takımdır. Bunun dışında 9 kez Türkiye Kupası ve 10 kez de Süper Kupa'da şampiyon olmuştur.

AS Roma hakkında kısaca bilgiler

Associazione Sportiva Roma, daha çok bilinen adıyla AS Roma veya Roma, Roma'da kurulu, İtalyan futbol kulübüdür. 1927 yılında bir birleşme ile oluşturulan Roma 1950'lerin başında bir sezon hariç (1951-1952) İtalyan birinci futbol liginde her zaman yer almıştır.

Roma tarihinde üç kez Serie A şampiyonluğu, dokuz kez Coppa Italia şampiyonluğu, bir kez de Fuar Şehirleri Kupası (1960-1961) şampiyonluğu yaşamıştır. Aynı zamanda birer kez de UEFA Şampiyonlar Ligi (1983-1984) ve UEFA Kupası'nda (1990-1991) final oynama başarısı göstermiştir.

Maçlarını ezeli rakip olduğu SS Lazio ile birlikte 70 634 kişilik Olimpiyat Stadyumu'nda oynamaktadır. 72.000 kişilik oturma kapasitesi ile sadece Giuseppe Meazza Stadyumu'nunki daha fazladır kendi benzerleri içinde İtalya'da ikinci en büyük stadyumdur. Unutulmaz oyuncusu Brezilyalı Aldair için 6 numaralı formayı müzeye kaldırmışlardır. Takımın En çok forma giyen ve en çok gol atan oyuncusu şu an hala takımda oynamakta olan Kaptanı Francesco Totti'dir.

AS Roma, 2013-14 sezonunda oynadığı 10 maçta 10 galibiyet alarak Serie A'ya en iyi başlangıç yapan takım unvanını ele geçirmiştir. Daha önceki rekor 2005-06 sezonunda oynadığı 9 maçta 9 galibiyet alan Juventus'a aitti. 2011 yılının Eylül ayında kulübün eski başkanı Thomas R. DiBenedetto 2016 yılında AS Roma'nın yeni stadına kavuşacağını açıklamıştır.

Senin için hazırladığımız haberler