Jürgen Klopp’tan Nuri Şahin’e onay

24.06.2024 - 09:44 | Son Güncellenme: 24.06.2024 - 15:40

Borussia Dortmund'da Edin Terzic'in yerine göreve gelen Nuri Şahin'e eski hocası Jürgen Klopp'tan destek geldiği ortaya çıktı. İşte detaylar...

Jürgen Klopp’tan Nuri Şahin’e onay

Hüseyin ÖZKÖK- AJANSSPOR

2023/24 sezonunda Bundeliga’yı beşinci basamakta bitirmesine karşın Şampiyonlar Ligi’nde final oynayan Borussia Dortmund’da dev final sonrası beklenmedik bir gelişme yaşanmış ve Teknik Direktör Edin Terziç kulüpten karşılıklı anlaşma sonrası ayrılmıştı. Terziç’in vedası sonrası bütün gözler geçtiğimiz sezonun devre arasında yardımcı antrenör olarak göreve getirilen Nuri Şahin’e çevrilmişti. Nitekim Dortmund CEO’su Hans-Joachim Watzke çok beklemeden kararı açıkladı ve Nuri Şahin’i göreve getiren kulüp, Türk Hoca ile sözleşme imzaladı. 

Finali kaybettiler

Geçen sezon Bundesliga’da Dortmund için işler çok iyi gitmiyor, Terziç’in gönderileceği haberleri giderek artıyordu. Ancak Şampiyonlar Ligi’nde takımın zorlu gruptan lider çıkması Edin Terziç’in gönderilmesini rafa kaldırmıştı. Warzke yine de devre arasında başka bir hamle yaparak Dortmund kulübünün çok sevilen iki eski oyuncusu Nuri Şahin ile Bender ikizlerinden Sven Bender’i Terziç’e destek olmaları düşüncesiyle yardımcı antrenör olarak göreve getirdi. Bu karar sonrasında Dortmund’da işler daha iyi gitmeye başladı. Takım ligi devler Ligi sırasında tamamlarken Şampiyonlar Ligi finalinde Real Madrid’e rakip oldu. 

Jürgen Klopp'tan fikir alındı

Kaybedilen büyük finalden sonra yaşanan ayrılığın ardından CEO Watzke’nin kafasında 2025/26 sezonu için düşündüğü Nuri Şahin’i şimdiden göreve getirmek vardı. Watzke, Pro Lisans kursunu tamamlamak üzere olan Nuri Şahin için bir kez de yakın dostu Jürgen Klopp’tan görüş almak istedi.

''Artık hazır, göreve getirebilirsiniz''

Liverpool’dan geçen sezon sonunda ayrılan ve tatil yapan Alman Hoca, sürekli iletişim içinde olduğu Nuri Şahin için Watzke’ye “artık hazır, göreve getirebilirsiniz” mesajını verince Watzke Nuri Şahin’i göreve getirdi. Böylece Nuri Şahin alt yapısından yetiştiği, 16 yaşında A takımında formasını giydiği kulübünde bu kez teknik direktörlük yapma şansını da elde etmiş oldu.

Senin için hazırladığımız haberler