Kabine Toplantısı ne zaman?

18.05.2020 - 15:40 | Son Güncellenme: 18.05.2020 - 15:40

Kabine Toplantısı koronavirüs tedbirleri kapsamında alınacak olan yeni kararlar için gerçekleşiyor. Peki, 18 Mayıs Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta?

Kabine Toplantısı bugün saat kaçta, ne zaman? Sorusu vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Ramazan Bayramında sokağa çıkma yasağı olacak mı? sorularının cevabı bu akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından cevap bulacak.


KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN?

Kısıtlamanın olduğu 18 Mayıs Pazartesi ve 19 Mayıs Salı günleri marketler, bakkallar, manavlar ve kasaplar 10.00-16.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek. Vatandaşlar (65 yaş ve üzeri ile 20 yaş ve altında bulunanlar hariç olmak üzere) zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlar hariç) ikametlerine en yakın market, bakkal, manav ve kasaplara gidip gelebilecek.

Aynı saatler arasında marketler, bakkallar, manavlar ve kasaplar evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabilecek.

16 Mayıs Cumartesi, 17 Mayıs Pazar, 18 Mayıs Pazartesi ve 19 Mayıs Salı günleri ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri, ayrıca tatlı üretiminin yapıldığı/satıldığı iş yerleri açık olacak. (Bu iş yerlerinde sadece ekmek, unlu mamul ve tatlı satışı yapılabilecek.)

Kısıtlamanın olduğu günlerde vatandaşların dışarı çıkamadığı saatlerde tatlı satışı yapan iş yerleri sadece eve/adrese servis şeklinde satış yapabilecek.

Tarabya'daki Huber Köşkü'nde geçen hafta kabine toplantısı saat 15.10'da başladı. Bugün de aynı saatlerde başlaması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı da toplantısı sonrası konuşacak.

KABİNE TOPLANTISI MASASINDA NELER VAR?

- Toplantıda turizmde normalleşmenin hayata geçmesiyle hareketlenecek tatil bölgelerinde ve otellerde alınan tedbirler de görüşülecek.

- 65 yaş üstü ve 20 yaş altı için getirilen sokağa çıkma yasaklarının esnetilmesine dönük Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda atılacak adımların da karara bağlanması planlanıyor.

- 30 büyükşehir ve Zonguldak’la başlayıp halen 15 kentte uygulanan sokağa çıkma yasaklarının da bayramdan sonra tamamen sonlandırılması planlanıyor.

- Toplantıda ayrıca seyahat yasağının kaldırıldığı illere kademeli ve kontrollü olmak üzere yenilerinin eklenmesi de bekleniyor.

- Kabinede 11 Mayıs’ta açılan AVM’ler, berberler ve kuaförlerde bir haftalık dönemde kurallara uygun hareket edilip edilmediği konusu ve sahadan gelen sonuçlar da değerlendirilecek.

 

Senin için hazırladığımız haberler