Kaçan balık büyük oldu! “Mehdi Taremi ayın futbolcusu…”

24.02.2021 - 21:26 | Son Güncellenme: 24.02.2021 - 21:38

Son dakika haberleri... Porto forması giyen Mehdi Taremi, Portekiz’deki Futbolcu Sendikası tarafından ocak ayının en iyi oyuncusu seçildi. İranlı golcünün yolu 2016 yılında Çaykur Rizespor ile kesişmişti. İşte detaylar...

Kaçan balık büyük oldu! “Mehdi Taremi ayın futbolcusu…”

AJANSSPOR–HABER
Bu sezon başında Rio Ave’den 5 milyon Euro bonservis bedeliyle Porto’ya katılan Mehdi Taremi, ocak ayındaki performansından ötürü ayın futbolcusu ödülüne layık görüldü. Taremi’ye bu ödülü Futbolcu Sendikası (Sindicato de Jogadores) takdim etti. 
 

Porto'da futboluyla parlıyor

Porto’nun golcüsü yeni kulübüne çabuk adapte oldu. Takımı ile bu sezon 31 maça çıkıp 15 gol, 9 asistlik bir performansla parmak ısırtan oyuncu, geçtiğimiz ay 4 gol, 1 asiste imza attı. Taremi’nin bu performansı, onu geçtiğimiz ayın en iyi futbolcusu yaptı. 

Çaykur Rizespor, Taremi’yi nasıl kaybetti?

2016 yılında İran’ın Persepolis takımından Rize’ye transfer edilen Taremi, imza attıktan kısa süre sonra ülkesine dönüp eski takımı ile tekrar anlaşmaya varmıştı. İranlı futbolcunun bu hukuksuz girişimi sonrasında Rizespor, FIFA’ya başvurmuş; Taremi’ye 4 ay men, Persepolis’e 2 dönem transfer yasağı cezası verilmişti. 

Taremi, Rize’ye bonservis bedeli ödenmeden geldiği için ülkesi İran’da futbolcuya yönelik baskılar artmış, futbolcu da bu baskılara dayanamayıp memleketine geri dönmüştü.

Portekiz’e bedelsiz transfer oldu

Futbola İran ekiplerinden Persepolis’te başladıktan sonra Katar’a transfer olan oyuncu, 2 yıl süreyle Al Gharafa forması giydi. Burada oynadığı 2 sezonda 63 maça çıkıp 29 gol attı. Katar’daki performansı üzerine Portekiz kulüplerinden Rio Ave, Mehdi Taremi’yi bedelsiz olarak transfer etti. Bir sonraki yıl Rio Ave ile 36 maça çıkıp 21 gol, 2 asist yapan futbolcu; 5 milyon Euro karşılığında ligin iddialı ekiplerinden Porto’nun yolunu tuttu. Katar’dan bedelsiz olarak transfer edilen İranlı forvetin, Transfermarkt’te yer alan güncel piyasa değeri 12 milyon Euro.

RİZESPOR CEZA ALDIRMIŞTI JUVENTUS'A GOL ATTI

Senin için hazırladığımız haberler