Kadıköy'de gözler onların üstünde olacak!

22.02.2020 - 02:45 | Son Güncellenme: 21.02.2020 - 23:57

Kadıköy'de gözler onların üstünde olacak!

Süper Lig'in iki dev kulübü Fenerbahçe ile Galatasaray ligin 23. haftasında Ülker Stadyumu'nda karşı karşıya gelecek. Sarı-Kırmızılı takım bu karşılaşmada galip gelerek 21 yıldır kazanamadığı Kadıköy deplasmanındaki şanssızlığını kırmak istiyor. Ersun Yanal yönetimindeki ev sahibi takım ise serisini devam ettirmek ve şampiyonluk yarışındaki iddiasını ortaya koymak peşinde. 23 Şubat Pazar günü saat 19:00'da oynanacak derbinin anahtar oyuncular kimler olacak? İşte Kadıköy'de gözlerin üzerinde olacağı oyuncular...

HASAN BEGDİLİ

Altay Bayındır X Fernando Muslera

Geçtiğimiz sezon Ankaragücü forması giyen ve ligin en başarılı performanslarından birine sahip olan genç Altay Bayındır ve geldiği günden bu yana ligin en iyi kalecileri arasında yer alan Fernando Muslera'nın performansıları takımları adına belirleyici olacak.

İki kaleci de takımlarının vazgeçilmezleri durumunda. Altay Bayındır bu sezon 23 kez Sarı-Lacivertli formayı giyerken, Fernando Muslera Galatasaray ile bu sezon 30 karşılaşmaya çıktı.

Altay Bayındır iç sahada %75 kurtarış oranı yakalarken, Fernando Muslera dış sahada %86 kurtarış oranı yakaladı.

İki takım da bu karşılaşmada galip gelmek istiyorsa kalecilerin performansları en kilit performans olacak.

Serdar Aziz X Marcao

Bu sezon stoperde aradığı istikrara bir türlü ulaşamayan Fenerbahçe, bu bölgede en çok Serdar Aziz'den verim aldı. Serdar'ın partneri sık sık değişse de performansı hayal kırıklığına uğratmadı. Özellikle de rakip forvetleri fiziken yıpratan bir yapısı olan Serdar Aziz'in belki de en büyük handikapı karta açık bir oyuncu olması.

Galatasaray savunmasının vazgeçilmezi olan Marcao ise zaman zaman gole sebep olan hatalar yapmaya meyilli bir futbolcu. Arkaya atılan toplarda aksayabilen Marcao'nun performansı takımı adına belirleyici olacak faktörlerden biri.

Öte yandan Galatasaray geçtiğimiz sezon Serdar Aziz'i elinden çıkararak Marcao'yu transfer etmişti.

Ozan Tufan X Ömer Bayram

Geçtiğimiz sezonun ikinci yarısını Alanyaspor'da kiralık olarak geçiren Ozan Tufan, Fenerbahçe'nin vazgeçilmezi durumunda. Bu sezon sağ bek, sağ iç ve orta saha mevkisinde görev yapan Ozan Tufan, Luiz Gustavo'nun yokluğunda takımının orta sahadaki kilit oyuncusu durumunda.

Sezon başladığında Galatasaray'ın ilk 11'ine yazılmayan oyunculardan biri olan Ömer Bayram kariyer sezonunu geçirirken Fatih Terim'in de en çok güvendiği isimlerin başında geliyor. Bu sezon toplamda 11 asist yapan Ömer Bayram'ın bu karşılaşmadaki hücum ve savunma performansı takımı adına kilit unsulardan biri.

İki oyuncunun birbirine kuracağı üstünlük orta sahada oyunu hangi takımın ele alacağı açısından büyük önem taşıyor.

Max Kruse X Sofiane Feghouli

Gole giden yolları tespit etmekte iki usta futbolcu. Bir tarafta Alman Max Kruse, diğer tarafta Galatasaray'ın Cezayirli yıldızı Sofiane Feghouli.

Fenerbahçe'de Max Kruse ligin ikinci yarısında oynanan 5 lig maçında 4 gol ve 1 asistlik katkı yaparak takımın hücum hattındaki en önemli oyuncusu oldu. Vedat Muriç'le uyumu bu karşılaşmada Fenerbahçe'nin gol bulmasını doğrudan etkileyecek. Muriç, yaratıcılığı ile Sarı-Kırmzılı savunmaya zorluk yaşatacak oyuncuların başında geliyor.

Galatasaray'da ise Feghouli işler zora girdiğinde sahneye çıkan oyuncuların başında geliyor. Bu sezon beklenen performansın altında kalan Cezayirli yıldız saha içinde takımın en yaratıcı oyuncularının başında geliyor. Lemina'nın yokluğunda orta sahada 10 numara mevkisinde de forma giyme ihtimali olan Feghouli'nin saha içi problem çözme yeteneği Galatasaray için kilit noktalardan biri olacak.

Vedat Muriç X Radamel Falcao

Sezon başında Galatasaray forması giyme ihtimali olan Vedat Muriç tercihini Fenerbahçe'den yana kullanmıştı. Attığı gollerle kısa sürede taraftarın sevgilisi haline olan Kosovalı futbolcu mevcut form durumu olarak geriye gitmiş durumda. Ligde oynanan son 3 karşılaşmada gol veya asist katkısı yapamayan Muriç yine de Galatasaray savunmasını açabilecek özelliklere sahip. Marcao'ya üstünlük sağlaması muhtemel olan oyuncunun bu karşılaşmada gol bulma ihtimali de oldukça yüksek.

Galatasaray taraftarlarının yazın yolunu gözlediği ve Monaco'dan kadrosuna kattığı Falcao, yaşadığı sakatlıklarla beklentilerin oldukça altında kaldı. Yine de özellikle ceza sahası içerisinde gol atma becerisi çok yüksek olan Falcao, Sarı-Kırmızılı takımda gol bulma ihtimali oldukça yüksek. Monaco forması giyerken Fenerbahçe filelerine 2 gol atma başarısı da göstermişti. Eğer Galatasaray 21 yıl sonra Kadıköy'de galip gelecekse Kolombiyalı forvetin hücum performansı ve saha içi liderliği takımı adına en önemli unsurlardan biri olacak.

Senin için hazırladığımız haberler