Kadın Hentbol Milli Takımı gerçek hentbola, Avrupa'ya giriş yapıyor! Açın kapıları...

09.04.2024 - 12:27 | Son Güncellenme: 09.04.2024 - 12:34

Türk hentbolunun efsane ismi ve Ajansspor yazarı Zeynur Pehlivan, A Milli Kadın Hentbol Takımı'nın tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonası'na katılmaya hak kazanmasını değerlendirdi.

Kadın Hentbol Milli Takımı gerçek hentbola, Avrupa'ya giriş yapıyor! Açın kapıları...

Zeynur PEHLİVAN - AJANSSPOR

Arkadaşlar! 
Benim ilk hentbolculardan olduğumu sanırım hepiniz biliyorsunuz. İstanbul Bağlarbaşı Spor Salonundaki ilk özel maçta da, Yugoslavyadaki ilk Balkan Şampiyonasında da ben oradaydım. 
İlk Avrupa Şampiyonası Elemelerine katılan takımda da ben vardım. 

80'li yıllar hentbolun emekleme dönemiydi ve bizler bir çocuğun oyunu keşfetmesi gibi hentbolu yeni yeni keşfediyorduk. O nedenle Avrupa Şampiyonası hayalleri için önce ayağa kalkmamız gerekiyordu ve biz onun için henüz hazır değildik.

90'lı yıllarda formalarımızı artık ayakta durmayı başaran, hentbolu daha iyi öğrenmiş olan yeni  sporculara emanet ettik. Artık hentbol genç bir delikanlıydı ve biz Onlardan bizim gitmeyi hayal ettiğimiz şampiyonalara gitmelerini bekledik. Ama aldığımız sonuçlarla gördük ki,  yürümekte kar etmiyordu. Daha hızlı yürümemiz, hatta koşmamız gerekiyordu. 

Her play-off maçlarında hayallerimizde yok olup gidiyordu

2000'li yıllara geldik. Artık sadece hızlı yürümek değil koşmayı öğrenen, oyuna hakim,  genç, deneyimli  bir sporcu olmuştu hentbol. Olgunlaşmış, yaş almış, tecrübe sahibi olmuş hentboldan bu kez çok umutluyduk. Çünkü o dönem  A Milli Takım yıldızlarla doluydu. Başta Yeliz Özel olmak üzere inanılmaz yetenekte oyunculara sahiptik. Bu kadro değil bir Avrupa Şampiyonasına gitmek,  Olimpiyatlara bile gidebilecek kapasiteye sahipti. Ama bu on yılda da hayallerimize ulaşamadık.  Her play-off maçlarında hayallerimizde yok olup gidiyordu. 

Sadece kadın takımı değildi aynı durumda olan... Erkek takımımızda aynı kapılardan dönüyordu ki erkek takımında da müthiş yeteneklerin olduğu seneler oldu. O yüzden bir dönem A Milli takımda oynayan eşim Zeki'nin de bu hayale ulaşmasını diledim, bekledim. Ama erkek takımı da maalesef şu ana kadar bu emele ulaşamadı. Şu an Milli takımda oynayan oğlum Doruk'un bu amaca ulaşmasını temenni etmekteyim. 

Her maç sonunda adeta kahroluyorduk

2010'lu senelerde artık herşeyiyle Avrupa Şampiyonasına gitmek için hazırdık. Çünkü yurtdışında oynayan, Avrupa deneyimi kazanmış oyuncularımız vardı ve birçok milli maç oynamıştık. Artık sıra hentbolda olmalıydı. 40 yıldır bu an, bu gün gelsin istiyorduk. Çünkü artık birşeyleri başarma zamanı geldi de geçmişti bile. Ve bir de diğer branşlar almış başını gitmeye başlarken bizde de herşey daha da kötüye gidiyordu. En kötüsü de buydu. Eski günleri bile özler olmuştuk. Hayallerimizden gittikce uzaklaşmıştık. Oysa aradan 40 küsur yıl geçmişti. O nedenle, bu geçen senelerde, her Avrupa maçında,  hentbolu tam olarak öğrendiğimizi düşünüyor ve bu kez şeytanın bacağını kıracağımızı düşünüyorduk ki bu 10 yılda da bu rüyalarımıza gerçekletiremez olduk. 

Sene 2020'lere geldiğinde ise, hentbol koskoca bir adam olmuştu. Diğer taraftan bizler Avrupa Şampiyonası kelimesini ağzımıza bile alamaz olmuştuk. Bu hayal, bu gidememe olayı öylesine can sıkıcı hale gelmiş, "Bu kez olacak" "Bu kez başaracağız" "Bu kez gideceğiz" "Bu kez yeneceğiz" deyip deyip gidememek, başaramamak, yenememek biz hentbolcuları öyle üzüyordu ki artık bu konuyu konuşmak bile istemiyorduk. Her maç sonunda adeta kahroluyorduk. 

Beklenen, özlenen gün geldi. O gün bugündür arkadaşlar!

Zaman zaman, hentbolu bu kadar çok seven bir kişi olarak "Allah'ım! Milli takımların Avrupa Şampiyonasına gittiklerini görmeden ölmek istemiyorum!" diye tweet'ler bile atıyordum. Bu öylesine büyük bir arzu ve öylesine büyük bir emeldi biz hentbolcular için... En azından benim için...

Nihayet o gün geldi. Beklenen, özlenen gün geldi. O gün bugündür arkadaşlar! Kadın Milli Takımı tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonasına katılma hakkı elde etti. Tarih 7 Nisan 2024... Yer Sırbistan. Hentbol 48.inci yaşını Avrupa'da kutlayacak. 

Şükürler olsun ki, bu günleri gördük. Artık tek gözüm kapalı gidebileceğim. Diğer gözümünde kapanması için erkek takımında gittiğini görmem lazım. İnşallah o günü de görür, o tarihi de böyle not ederiz. 

Teşekkürler Kadın Milli Takımı

Bizleri, o sahadan geçen herkesi, o topu eline alan tüm hentbol sevdalılarını ve sizin bugün başardığınız bu büyük başarıyı hergün sayıklayan, hergün rüyasını gören, gidemediğimiz yıllarda kahrolan binlerce hentbolseveri mutluluğa boğdunuz. Artık rahatlıkla Avrupa 'da bizde varız diyebileceğiz. 

Haydi Erkekler! Sıra sizde! Avusturya'dan, İsviçre'den öyle puanlar alın ki, Avrupa " Eyvah! Türkler geliyor!" desin.

Bu da tarihe benden not olsun!

KADIN HENTBOL MİLLİ TAKIMI GERÇEK HENTBOLA, AVRUPA'YA GİRİŞ YAPIYOR! AÇIN KAPILARI!  

#HentbolGüzeldir 
#iyikihentbolcuyum

Senin için hazırladığımız haberler