Kadınlar kilo almak için neler yapmalı? Ayda 10 kilo nasıl alınır? En fazla kilo aldıran yiyecekler

Ali Bozkurt
30.01.2022 - 00:09 | Son Güncellenme: 07.08.2022 - 18:47

Kadınlar evde kilo almak için araştırmalar yapıyorlar. En fazla kalorisi olan yiyecekler hangisi, evde 10 kilo nasıl alınır, kilo almanın kolay yolu gibi aramalar yapıyorlar. İşte tüm detaylar...

Kadınlar kilo almak için neler yapmalı? Ayda 10 kilo nasıl alınır? En fazla kilo aldıran yiyecekler

AJANSSPOR PLUS

Kadınlar kilolarından şikayetçi oldukları kadar kilo alamamaktanda şikayetçi olmaya başladılar. Evde nasıl kilo alınır ve ayda 10 kilo al gibi aramalar yapmaya başladılar. Peki kalorisi en fazla olan yiyecekler hangisi? İşte merak edilen tüm detaylar.. Başlıklar altında istediğiniz sorulara ulaşıp cevaplarını alabilirsiniz. 

1  haftada kaç kilo alınır?

 
1 hafta içinde belli bir diyet izleyerek kontrollü bir şekilde sağlıklı olarak 5 kilo alınabilir. Bunun için diyetisyenlerin belirledikleri yiyecekler gerekli miktarda tüketilmelidir

1 günde 1 kilo alınır mı?

 
Glikojen depolarını doldurulduktan ve vücudun enerji ihtiyacı da karşılandıktan sonra, aldığın fazladan enerjiler ise yağ olarak depolanacaktır. Yani 1 kilo alabilmek için ortalama 7000 kalori daha fazla alman gerekiyor ve bunu da bir gecede yapman neredeyse imkansız

Spor yaparak 1 ayda kaç kilo alınır?

 
Cinsiyet, boy, kilo, genetik faktörler, aktivite sıklığı, yaş gibi hatta organlarınızla da değişiklikler gösterebilmektedir. Ancak genel olarak bir rakam vermek gerekirse, sporla 1 ayda yaklaşık olarak 2 ila 6 kilo verilebilmektedir.

Diyeti bozunca hemen kilo alınır mı?

 
Ayrıca diyeti bozduğunuzda aslında gerçek kilonuzu da göremeziniz. Olduğunuzdan daha fazla çıkarsınız tartıda. Metabolizmanızı düşük kalorili bir diyetle büyük bir kıtlığa sokarsınız ve sonrasında normal listenize dönseniz bile yeniden kilo aldığınızı görürsünüz.

Diyetten kaçamak yapınca hemen kilo alınır mı?

 
Arada sırada diyette kaçamak yapmakta her insan için normaldir. Diyette kaçamak yapmak, her şey bitti demek değildir. Ertesi gün dikkatli beslenerek ve 1 saat tempolu yürüyüş yaparak düzeltebilirsiniz. Bir haftalık bir tatilde, fazla yiyerek tatilden 1-2 kilo alarak geri dönebilirsiniz.

1  ayda kaç kilo almak sağlıklıdır?

 
Gerekli tahliller yapılıp altta yatan geçerli bir hastalık ve durum yok ise diyetisyen kontrolünde ayda ortalama 2 kilogram alacak şekilde sağlıklı beslenme planı yapılmalıdır. Bu kişiler, harcadıkları enerjiden 400-500 kalori daha fazla alması gerekir.

1 ayda 2 kilo nasıl alınır?

 
Sağlıklı kilo alma için istenilen aylık ağırlık artışı 1-2 kg'dır. Ayda 1-2 kg almak isteyen biri, günlük beslenmesinde fazladan 250-500 kalori alarak bu kilo artışını sağlayabilir

Sağlıklı Kilo Almak için 15 Tavsiye

1- Kilo almanın yolları kadın ve erkeklerde farklıdır. Öncelikli olarak önerilen; günlük kalori alımının 500 – 1000 kalori arasında arttırılmasıdır. Ancak bu kalorilerin sağlıklı besinlerden olması önemlidir.

2- Kadınlarda kilo alma sorunu için etkili yollardan biri de sık yemek yemektir. Ara öğünlere ek olarak öğünler arasında küçük atıştırmalıklar tüketmek de kilo almayı kolaylaştıracaktır.

3- Kadınlara özel kilo alma yöntemleri olarak ara öğünlerde tüketilen besinler de dikkat çekmektedir. Yoğurt ve meyve karışımları ile sağlıklı karbonhidratların tüketilmesi kilo almayı kolaylaştıracaktır.

4- Kilo almanın yolları arasında tam tahıllı ekmek, makarna ve pirinç tüketimi de yer almaktadır. Özellikle hızla kilo almak isteyenlere önerilir.

5- Kahvaltı yapmak da kadınlarda kilo alma için önemli bir yoldur. Düzenli kahvaltı yapmak ve kahvaltıda yumurta ve meyve suyu tüketmek sağlıklı kilo almayı kolaylaştıracaktır. Kadınlar için kilo alma yolları genel olarak sağlıklı ve dengeli tercihlerden geçmektedir.

6- Porsiyon miktarını arttırmak ya da büyütmek de kadınlar için kilo alma yöntemleri arasındadır.

7- Kadınlara özel kilo alma yöntemleri içinde bulunan protein ve lif zengini, yüksek kalorili ve yağ oranı ortalamayı geçmeyen gıdalar da vardır. Bu gıdalar aşırıya kaçılmadıkça oldukça yararlıdır.

8- Protein kaynağı olan gıdalar, kas yapısını geliştirerek kilo almayı sağlar. Bu nedenle kadınların bol bol protein tüketmesinde fayda var. Kadınlar için kilo alma yolları besin takviyelerini de içerir. 

9- Kadınlarda kilo alma yöntemi olarak karbonhidrat tüketimi de yer almaktadır. Ancak bölgesel yağlanma ve sağlıksız kilo alımı için aşırıya kaçılmaması önerilir.

10- Kilo almak istiyorsanız aynı zamanda patates, bezelye, karnabahar, balkabağı, yerelması gibi nişasta kaynaklarını da tüketmelisiniz.

11- Kalorisi fazla kuruyemişler de kadınlara özel kilo alma yöntemleri listemizde yer alıyor. Yağlı tohumlar arasına giren kuruyemişleri tüketerek sağlıklı bir şekilde kilo alabilirsiniz.

12- Kadınlarda kilo alma için yağ tüketimi de önerilmektedir. Zeytinyağı, kuruyemişler, çekirdekler, fıstık ezmesi, avokado gibi sağlıklı doymamış yağları içeren gıdalarla kilo almak daha kolay olacaktır.

13- Çay ve kahve yerine meyveli ve sütlü karışımları tercih edebilirsiniz. Çilekli ve muzlu sütleri ara öğününüz yaparak kilo almayı kolaylaştırırsınız. Kadınlar için kilo alma yolları çok da uğraştırıcı yöntemler değildir. 

14- Yemeklerden önce su içmemek daha çok besin tüketmenizi sağlayacaktır. Böylece kilo alamıyorum gibi şikayetlerinizi giderecektir.

15- Alkolden uzak durmak da kadınlara özel kilo alma yöntemleri arasındadır. Alkollü içecekler, minimum besin maddesi ve yüksek kalori içerdiği için sağlıksız şekilde bölgesel kilo alımlarına neden olacaktır. (Kaynak: (diyetuzmani.com)

Nasıl kilo alırım?

Nasıl kilo alınır diyorsanız mutlaka kendinize özel bir beslenme programınız olsun.
Kilo almak için kuruyemiş, domates ve peynirli bir sandviç, sütlü yulaf ezmesi, patlamış mısır veya bir kâse mısır gevreği gibi iştah azaltmayacak besinler tüketin.
Kilo almak istiyorum diyorsanız yemekten sonra sütlü tatlılar ve taze sıkılmış meyve suyu tüketin.
Çorba yerine ekmek yiyerek nasıl kilo alınır sorunuza hızlı bir cevap bulabilirsiniz.
Kilo almak için salata yerine sebze tüketin. Nasıl kilo alınır diyorsanız mutfağınızdan sebzeyi eksik etmeyin, bol bol tüketin. Böylece sağlıklı şekilde kilo almış olursunuz.
Ayrıca kilo aldıran yiyecekler; süt, pirinç, patates, nişasta, kurutulmuş meyveler, tam yağlı yoğurt ve peynir, ketçap, mayonez, beyaz çikolata gibi hem sağlıklı hem de sağlıksız besinlerdir. 
Kuruyemişler, kuru meyveler, tahıllar, yağlar, süt ürünleri enerji veren gıdalardandır. Öğün aralarında bu gıdaları tüketmek içinde barındırdıkları vitaminler açısından vücudunuz için de faydalı olacaktır. Kilo almak için nasıl beslenmeli diyenler mutlaka bu gıdaları tüketin.
Egzersiz yaparak kas oranınızı arttırın, böylece aldığınız kilolar aşırı görünmektense daha sağlıklı bir hal alırlar. Egzersiz yaparken de daha bilinçli gıdalar tüketirsiniz.

Bir kadın nasıl kilo alır?

 
 
İşte sağlıklı kilo almak için yapmanız gerekenler:


1- Mutlaka kahvaltı yapın. ...
2- Öğün atlamayın. ...
3- Her öğün karbonhidratlı, yağlı ve proteinli besinler tüketin. ...
4- Ara öğünlerde kalorili ve besin değeri yüksek gıdalar seçilmeli. ...
5- Yemekle birlikte su içilmemeli. ...
6- Yemeklerden sonra tatlı tüketilmeli.

7- Fındık veya fıstık ezmesi tüketmeye çalışın

8- Yemeklerin besin değerleri arttırılmalı

9- Yatmadan önce bir şeyler yemeye çalışın

10- Yemekten önce yürüyüş yapılmalı

Kilo almak için fast food gibi zararlı şeyler tüketmek yerine sağlıklı yemekler yemeyi tercih edin. Böylelikle hem vücudunuz aşırı yağlanmaya maruz kalmayacak hem de kilo alımınız gayet sağlıklı olacaktır.

Yukarıda verdiğimiz maddeleri uyguladınız ama değişen bir şey yok ise mutlaka bir diyetisyene gitmelisiniz. Çünkü kilo alamama sebebiniz bazen sadece yanlış beslenmeden kaynaklanmaz. Hormonal bir hastalık da olabilir. Bu yüzden bir diyetisyen kontrolü altında sağlıklı kilo almak sizin için daha doğru sonuçlar verecektir. (Kaynak: yasemin.com)

İlk adım, kilo almaya engel sağlık sorunu olup olmadığını bulmak


Öncelikle mutlaka bir iç hastalıkları ya da endokrinoloji uzmanı ile görüşülmelidir. Doktor tıbbi muayeneyi gerçekleştirdikten sonra, kilo almaya engel olan fizyolojik bir durum olup olmadığı belirlenir. Temel neden genetik olabilmekle birlikte, bağırsak sistemindeki bozukluklar, tiroit bezlerinin fazla çalışıyor olması, stres, yeme bozukluğu problemleri, aşırı fiziksel aktivite gibi durumlar da zayıflığa neden olabilmektedir.

Sağlıklı kilo almak için bu önerilere kulak verin


Güne 1 su bardağı veya 1 çay bardağı kadar sade kefir ile başlayın. Uyanır uyanmaz bunu alışkanlık haline getirin.
Kahvaltı yapmayı ihmal etmeyin. Kilo almak isteyenlerin en iştahsız olduğu öğün sabah saatlerdir. Dolu dolu bir öğün yapmak zorunda olmasanız da yumurta ve yanında 1 küçük muz, 1-2 dilim peynir, 1-2 adet grisini gibi alternatifler de sağlıklı bir kahvaltı yerine geçecektir.
Öğle ve akşam ana öğünlerini mutlaka yapın. Yemek yemeye çorba ile değil ana yemek ile başlayın.
Günlük protein miktarınızı tamamlamaya özen gösterin. Örneğin 45 kg iseniz günde 60 gr kadar protein almalısınız. Hayvansal gıdalar protein açısından zengin olan gıdalardır. (60 gr protein: 1 yumurta + 2 dilim (60 gr peynir) + 1 su bardağı kefir + 1 kâse yoğurt (300 ml) + 150 gr et veya tavuk veya balık olarak hesaplanabilir)
Karbonhidrat tüketirken rafine olanları değil kompleks olanları seçin. Yani şeker ve şeker içeren gıdalar, beyaz un ve ürünleri, mısır (glikoz) şurubu içeren besinlerden uzak durun. Tam tahıllı un ve ürünlerini, kuru baklagilleri tercih edin.
Günde 1 yemek kaşığı bal, reçel veya pekmezden fazlasını tüketmeyin.
Günde 1 avuç içi kadar kuruyemiş (ceviz, fındık, fıstık, kaju, kabak çekirdeği) tüketin.
Günde 1-2 porsiyon taze mevsim meyvesini mutlaka tüketin.
Günde 8-10 su bardağı su tüketin. Bu suyu öğünlerle birlikte değil öğün aralarında tüketmeyi tercih edin.
Her tedavi gibi beslenme tedavilerinin de kişiye özel olduğunu unutmayın. Mutlaka uzman ve diyetisyen kontrolünde ilerleyin. Beslenmenin yanında destek ürünlere veya destek medikal tedavilere ihtiyacınız olabileceğini unutmayın. (Kaynak: memorial.com)

Senin için hazırladığımız haberler