Chelsea, Kalidou Koulibaly'yi Transfer Etti

16.07.2022 - 08:08 | Son Güncellenme: 16.07.2022 - 08:31

Transfer haberleri... İngiltere Premier Ligi takımlarından Chelsea, İtalya Ligi'nde Napoli forması giyen Kalidou Koulibaly'yi kadrosuna kattı. İşte detaylar.

Chelsea, Kalidou Koulibaly'yi Transfer Etti

DIŞ HABER - AJANSSPOR

Toni Rudiger ve Andreas Chriestensen ile yollarını ayıran İngiltere Premier Ligi ekiplerinden Chelsea, İtalya Serie A Ligi'nde Napoli forması giyen Kalidou Koulibaly ile anlaşma sağladı.

Sözleşme 4 yıl

Kulüpten yapılan açıklamaya göre, Senegalli savunma oyuncusuyla 4 yıllık sözleşme imzalandığı belirtildi.

"2016 yılında beni transfer etmek istemişti ama olmamıştı"

İmza sonrası kulüp sitesine açıklamalarda bulundn Koulibaly, "Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Dünyada her zaman hayalim İngiltere'de bir takımda forma giyebilmekti. Chelsea 2016 yılında beni transfer etmek istemişti ama olmamıştı. Ama şimdi başardık. Şimdi teklifi kabul ettim çünkü onlar beni çok istiyordu." dedi.

40 milyon Euro

Öte yandan, İngiliz basınında yer alan haberlere göre Chelsea'nin 31 yaşındaki tecrübeli oyuncu için Napoli'ye 40 milyon Euro bonservis ücreti ödeyeceği öğrenildi. 

Napoli performansı

2014 yılında Genk'ten Napoli'ye transfer olan Senegalli savunma oyuncusu, söz konusu çıktığı 317 maçta 14 gol ve 8 asist kaydetti.

Kim Min-Jae olmadı

Bilindiği üzere, Napoli Kalidou Koulibaly'nin takımdan ayrılması durumunda yerini Fenerbahçe'den Kim Min-Jae ile doldurmak istiyordu ancak Güney Koreli oyuncu Rennes ile anlaşmaya vardı.

Eric Bailly listede

Ayrıca Napoli, Kalidou Koulibaly sonrası Manchester United'dan Eric Bailly'yi kadrosuna katmak istiyor. 28 yaşındaki futbolcuya Fenerbahçe ve Galatasaray'ın da ilgisi bulunuyor.

Senin için hazırladığımız haberler