Fenerbahçe'nin gözdesi Lincoln Henrique’nin artıları, eksileri

12.06.2022 - 23:07 | Son Güncellenme: 13.06.2022 - 17:22

Fenerbahçe'nin transfer listesinde yer alan Lincoln Henrique merak konusu olmaya devam ediliyor. Lincoln Henrique, kimdir ve analizi nedir? İşte detaylar...

Fenerbahçe'nin gözdesi Lincoln Henrique’nin artıları, eksileri

Ali Bozkurt – AJANSSPOR ANALİZ

Brezilya Milli takımı ile 2002 Dünya Kupası'nın kaldıran Luiz Felipe Scolari’nin "O bizim kara elmasımız" dediği Lincoln Henrique’nin yolu ikinci kez Süper Lig ile kesişiyor. Kariyerine Brezilya'nın Gremio takımında başlayan oyuncu, 2017-18 Çaykur Rizespor’da kiralık olarak gelmişti. Kiralık olarak America MG'de oynayan Lincoln Henrique 2019-20 sezonunun başında Portekiz'in Santa Clara takımına transfer oldu. Burada çıkış yakalayan Brezilyalı futbolcu bu kez Fenerbahçe'ye transfer olmak üzere.   

Lincoln Henrique'nin profili

Fenerbahçe’nin anlaşma sağladığı Lincoln Henrique merak ediliyor ve hakkında çok soru soruluyor. İşte genç oyuncunun analizi…


Profili


Yaş: 23
Mevki:  On Numara – Orta Saha
Uyruk: Brezilya
Boy: 1.78

Portekiz'de kendini buldu

Gittiği takımlarda fazla forma şansı bulamayan Lincoln, Portekiz'e transfer olup Santa Clara forması giydikten sonra kendini geliştirmeyi başardı ve kendisinden küçük yaşlarda beklenen performansına yaklaşmaya başladı. 

Lincoln, Santa Clara'nın skoruna büyük katkı verdi

Lincoln Henrique, Liga Portugal da bu sezon 32 karşılaşmada görev aldı. Genç sambacı 5 gol atarken 7 asist yaptı. Avrupa Ligi eleme maçlarında 6 karşılaşmada görev alan Lincoln, 3 asistle oynadı. Allianz Cup turnuvasında ise 4 karşılaşma görev aldı ve 1 kez topu ağlara yolladı. Portekiz Kupası'nda  ise iki karşılaşmada oynadı ve 1 gol attı.

Takımı öne taşıyor

Lincoln Henrique, özellikle takımın hücumüna büyük katkı yapan yeteneklere sahip. Oyun görüşü ve pas kalitesiyle takımının skor bulmasında etkili oluyor. Teknik becerisiyle orta sahadan takımı ileriye taşıyabiliyor. Brezilyalı futbolcu Portekiz'de fizik gücünü yükseltse de bu konuda henüz istenen seviyeye gelmiş değil. Bu yüzden top sürerken bazen kayıplar yapıyor.

Duran top ustası

Lincoln, serbest vuruşları ve köşe vuruşlarını çok etkili kullanıyor.  Takımın serbest vuruşlarında topun başına o geçiyor. Ceza alanına yakın bölgelerden kullandığı serbest vuruşlarda sert ve isabetli vuruşlarla Santa Clara'ya skor katkısı verdi.  Aynı şekilde korner ve kenardaki duran topları da ceza sahasına çok etkili bir şekilde gönderiyor.

Fizik gücü yetersiz

Brezilyalı futbolcunun en çok eleştiri aldığı konulardan biri maç içinde fizik gücünün düşmesi. Orta sahada ikili mücadelelerde kuvvetli olmadığı için zaman zaman top kayıpları yaşıyor. Santa Clara'da bu eksikliği gidermek ve mücadele gücünü arttırmak için adımlar attı. Ancak bu konuda hâlâ istenen seviyede değil.  Savunma görevlerini yerine getirmede yetersiz kalabiliyor. Bu konuda kendini geliştirmesi gerekiyor. 

Pozisyon hazırlayıcı 10 numara

Fizik gücünün yetersizliğinden dolayı hava topları, ikili mücadele ve savunma eksikliği var. Ama tam bir 10 numara. Oyun kurucu ve pozisyon hazırlayıcı olarak takıma daha faydalı olacağı kesin.  Kapalı savunma yapan takımları açacak kilit pasları verme özelliği bulunuyor. Fenerbahçe'ye gelirse vereceği kilit paslar, oyunu uzun paslarla açması ve duran top katkısıyla faydalı olacak diyebiliriz.

Lincoln Henrique'nin özellikleri

- Bileklerine hakim...
- Şut atacağı zamanı biliyor ve topa isabetli vuruyor... 
- Takımıni her zaman pozisyona sokacak kilit pas atma yeteneği var... 
- Oyun kurma konusunda çok yetenekli
- Fizik olarak biraz daha kuvvetlenmesi gerekiyor...
- Savunmaya yardım konusunda eksik. Takım formasyonuyla bu eksikliğin giderilmesi gerekiyor... (Crespo bu açığını kapatabilir)
- Fizik yetersizliğinden ikili mücadele de top kaybı yaşıyor...

Senin için hazırladığımız haberler