Hatayspor-Beşiktaş: 2-1 (Maç Sonucu-Özet)

24.10.2022 - 20:52 | Son Güncellenme: 24.10.2022 - 23:46

Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Atakaş Hatayspor, sahasında karşılaştı Beşiktaş'ı mağlup etti. İşte maç sonucu, özet, goller ve karşılaşmadan detaylar.

Hatayspor-Beşiktaş: 2-1 (Maç Sonucu-Özet)

AJANSSPOR-HABER

Spor Toto Süper Lig'in 11. hafta mücadelesinde Atakaş Hatayspor, Yeni Hatay Stadyumu'nda Beşiktaş ile karşılaştı. Siyah-beyazlı takım, 1. dakikada 1-0 öne geçtiği maçta 90. dakikada yediği golle Akdeniz ekibine 2-1 yenildi. Kara Kartal son 6 haftada sadece 1 galibiyet alırken, bu sezon ilk kez deplasmanda kaybetti. 

İşte Kartal'ın bu sezon deplasmanda aldığı sonuçlar:
Alanyaspor 3-3 Beşiktaş
MKE Ankaragücü 2-3 Beşiktaş
İstanbulspor 2-2 Beşiktaş
Giresunspor 0-1 Beşiktaş
Hatayspor 2-1 Beşiktaş

Volkan Demirel yönetiminde 3. galibiyet

Akdeniz ekibi, Serkan Özbalta ile yollarını ayrılmasının ardından teknik direktör Volkan Demirel ile anlaşmış ve Sivasspor, Alanyaspor maçlarından 3 puan alarak çıkışa geçmişti. Hatayspor geçtiğimiz hafta Volkan Demirel yönetiminde ilk yenilgisini Fatih Karagümrük'e karşı 3-0'lık sonuçla almıştı. Bordo-beyazlı ekip, böylelikle Demirel yönetimindeki 3. galibiyetini Beşiktaş'a karşı almış oldu.

İşte Volkan Demirel yönetimindeki Hatayspor'un aldığı skorlar:
Sivaspor 1-2 Hatayspor
Hatayspor 1-0 Alanyaspor
Fatih Karagümrük 3-0 Hatayspor
Hatayspor 2-1 Beşiktaş

Sezonun en erken golü Weghorst'tan

Beşiktaş'ın golünü maçın henüz 31. saniyesinde Wout Weghorst kaydetti. Hollandalı yıldız bu sezon Süper Lig'in de en erken golüne imza atmış oldu. Siyah-beyazlı takımla bu sezon 11 maçta sahaya çıkan golcü oyuncu 4 gol ve 4 asist ile oynuyor.

Hatayspor'a 3 puanı getiren golleri 50. dakikada Ze Luis ve 90. dakikada Kaan Kanak attı. Takımı adına ilk golü kaydeden ve bu sezon ilk kez bir lig maçına 11'de başlayan Ze Luis, ligdeki de ilk golünü siyah-beyazlı takıma karşı attı.

Maçtan dakikalar (İlk yarı)

  • Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Atakaş Hatayspor ile Beşiktaş arasında oynanan karşılaşmanın ilk yarısı, konuk ekibin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

  • Beşiktaş, maçta henüz ilk dakika dolmadan öne geçti. Muleka'nın pasında ceza sahasında topu kontrol eden Weghorst, kaleci Erce Kardeşler ile karşı karşıya kaldı. Weghorst'un vuruşunda, meşin yuvarlak ağlara gitti: 0-1

  • 4. dakikada Hatayspor'un kontratağında ceza sahası içinde topla buluşan El Kaabi'nin şutunda meşin yuvarlak, kaleci Ersin'de kaldı.

  • 8. dakikada sağ kanattan Rosier'in ortasında Weghorst'un kafa vuruşunda savunmaya çarpan top kornere gitti.

  • 15. dakikada sol kanattan gelişen atakta N'Koudou'nun sert şutunda meşin yuvarlak, kaleci Erce Kardeşler'de kaldı.

  • 34. dakikada Lobjanidze'nin pasında arka direkte topla buluşan El Kaabi'nin şutunda meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

  • Maçın ilk yarısı, Beşiktaş'ın 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

Hatayspor, Ze Luis ile golü buldu

Hatayspor ikinci yarıya adeta golle başladı. Akdeniz ekibi 50. dakikada Ze Luis ile skoru 1-1'e getirdi. Yeşil Burun Adaları forvet bu sezon Hatayspor ile ligdeki ilk golünü kaydetti. Opta verilerine göre ise Kasım 2020'den (Lokomotiv Moskova formasıyla) bu yana ilk golünü Beşiktaş'a atan Ze Luis, bu sezon Süper Lig'de Hatayspor adına kafa golü kaydeden ilk oyuncu oldu. 

Beşiktaş taraftarından Ismael'e tepki

Skorun 1-1 olmasının ardından siyah-beyazlı taraftarlar, "Ne zaman şampiyonluk diye bağırsak, kursağımızda kalıyor. Söylesene bize hoca, takım niye oynamıyor. Valerien Ismael istifa! Sergen Yalçın" tezahüratında bulunarak teknik direktör Valerien Ismael'e bir kez daha tepki gösterdi. Bilindiği üzere, taraftarlar Trabzonspor maçında da Fransız hocaya sert tepki göstermişti. 

Beşiktaş 90'da yıkıldı

Hatayspor, 1-0'dan geri gelerek 2-1 öne geçti. Akdeniz ekibi ikinci yarı oyuna giren Kaan Kanak'ın 90. dakikada attığı golle Beşiktaş karşısında 2-1 öne geçti. Karşılaşma da bu skorla tamamlandı.

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)

  • Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Atakaş Hatayspor, konuk ettiği Beşiktaş'ı 2-1 yendi.

  • 50. dakikada Hatayspor beraberliği yakaladı. Kamil Ahmet Çörekçi'nin sağ taraftan ceza sahasına ortasında altıpas önündeki Jose Luis'in kafa vuruşunda, meşin yuvarlak filelere gitti: 1-1

  • 58. dakikada Weghorst'un sol kanattan yaptığı ortada topla buluşan Cenk Tosun'un şutunda, meşin yuvarlak auta çıktı.

  • 63. dakikada Josef'in ceza sahası içinden çektiği sert şutta kaleci Erce Kardeşler son anda topu kornere çeldi.

  • 72. dakikada El Kaabi'nin ceza sahası içinden çektiği sert şutta top yan ağlarda kaldı.

  • 79. dakikada N'Koudou'nun sol kanattan ceza alanı içine yaptığı ortada Cenk Tosun'un kafa vuruşunda, top az farkla yandan dışarı gitti.

  • 84. dakikada ceza sahası sol çaprazında topla buluşan N'Koudou'nun şutunda, meşin yuvarlak direğin yanından auta çıktı.

  • 90. dakikada Hatayspor öne geçti. Sol kanattan Ribeiro'nun pasında ceza sahası önünden Kaan Kanak'ın sert şutunda, top ağlara gitti: 2-1

  • Atakaş Hatayspor, karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı.

Maçtan detaylar

Stat: Yeni Hatay

Hakemler: Kadir Sağlam, Serkan Olguncan, Samet Çavuş

Atakaş Hatayspor: Erce Kardeşler, Kamil Ahmet Çörekçi, Vranjes, Burak Öksüz, Adekugbe, Onur Ergün, Aabid (Dk. 90+2 Musa Çağıran), Boudjemaa (Dk. 62 Ribeiro), Lobjanidze (Dk. 80 Kaan Kanak), El Kaabi, Jose Luis (Dk. 80 Bertuğ Özgür Yıldırım)

Beşiktaş: Ersin Destanoğlu, Rosier, Tayyip Talha Sanuç, Montero, Masuaku (Dk. 86 Umut Meraş), Josef (Dk. 84 Tayfur Bingöl), Salih Uçan (Dk. 53 Gedson Fernandes), Dele Alli (Dk. 53 Cenk Tosun), N'Koudou, Muleka (Dk. 46 Redmond), Weghorst

Goller: Dk. 1 Weghorst (Beşiktaş), Dk. 50 Jose Luis, Dk. 90 Kaan Kanak (Atakaş Hatayspor)

Sarı kartlar: Dk. 25 Boudjemaa, Dk. 40 Vranjes, Dk. 90 Kamil Ahmet Çörekçi, Dk. 90+6 Onur Ergün (Atakaş Hatayspor), Dk. 90+2 Redmond (Beşiktaş)

Senin için hazırladığımız haberler