Karadeniz'in yükselen yıldızı! Durdurulamıyor

23.01.2023 - 13:26 | Son Güncellenme: 23.01.2023 - 13:38

Samsunspor, Hüseyin Eroğlu göreve geldikten sonra adeta şahlandı. Lider Eyüpspor'u deplasmanda 4-1 yenerek puan farkını 3'e indiren Karadeniz ekibi, Süper Lig'e göz kırpıyor.

Karadeniz'in yükselen yıldızı! Durdurulamıyor

AJANSSPOR HABER

TFF 1. Lig'in en önemli maçında Samsunspor, lider Eyüpspor'u deplasmanda 4-1 yenerek aradaki puan farkını 3'e düşürdü. Eyüpspor, bu skorla kendi sahasındaki ilk yenilgiyi alırken Samsunspor'un golleri penaltıdan Zeki Yavru, Douglas Tanque, Gaetan Laura ve Ahmet Sagat'tan geldi. Eyüpspor'un tek golünü Sinan Kurt ağlara gönderdi.

Samsunspor çıkışındaki isim Hüseyin Eroğlu

Samsunspor, bu sezon eylül ayının sonunda başarısız gidişin ardından yıllarca Altınordu'yu çalıştırdıktan sonra bu sezon başında İzmir ekibinden ayrılan Hüseyin Eroğlu ile anlaşmaya vardı. 

Samsunspor'u 2. sıraya çıkardı

Hüseyin Eroğlu, 7 haftada göreve başladığı sırada 6 maçta 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 yenilgi alan Samsunspor 7. sıradaydı.  O dönem 7 puanı olan Samsunspor şu an ise 38 puanla ikinci sırada.

İlgini Çekebilir
Samsunspor'un görüştüğü 2 oyuncu belli oldu!
Habere Git

Sakatlıklara rağmen gelen başarı

Samsunspor bu çıkışı yaparken Berk Taşkın, Muhammet Ali Ösbaskici, Ali Ülgen, Kadeem Haris, Yusuf Gültekin, Mücahid Albayrak, Sener Kaya ve Ali Taha Demir gibi isimlerden sakatlık nedeniyle dönem dönem yararlanamadı.

14 maçta 31 topladı

Hüseyin Eroğlu yönetiminde Samsunspor 9 galibiyet ve 4 beraberlikle 31 puan topladı. Erdoğlu yönetiminde 32 kez gol sevinci yaşayan Karadeniz ekibi, ağlarında 10 gol gördü.

Tek yenilgisi eski takımı Altınordu'ya karşı

Hüseyin Eroğlu'nun aldığı tek yenilgi yıllarca başarısı için çalıştığı Altınordu'dan  geldi. Karadeniz ekibi maçtan 2-1 yenik ayrıldı. O karşılaşmada da Douglas tangue 10. dakikada kırmızı kart görerek takımını eksik bırakmıştı. Samsunspor, 15 Ekim 2022'den beri ligde yenilgi yüzü görmedi.

İlgini Çekebilir
Hüseyin Eroğlu'ndan transfer sözleri: "Aramıza oyuncular katılacak"
Habere Git

Hüseyin Eroğlu'nun Samsunspor karnesi

Hüseyin Eroğlu yönetiminde Samsunspor'un aldığı sonuçlar şöyle: 
Bandırmaspor - Samsunspor 0-0 
Samsunspor - Gençlerbirliği 2-0
Altınordu - Samsunspor 2-1
Samsunspor - Boluspor 2-2
Pendikspor - Samsunspor 0-2
Samsunspor - Göztepe 1-0
Samsunspor - Adanaspor 4-0
Tuzlaspor - Samsunspor 1-2
Keçiörengücü - Samsunspor 1-1
Samsunspor - Denizlispor 5-0
Samsunspor - Yeni Malatya 1-1
Bodrumspor - Samsunspor 0-0
Samsunspor - Adanaspor 2-1
Samsunspor - Altay 2-1
Eyüpspor - Samsunspor 1-4

"Bir golün bile önemi var"

Hüseyin Eroğlu dana önce Ajansspor'a yaptığı açıklamada Samsunspor Teknik Direktörü Samsunspor'un hiç bir bahanesi olamaz. Sezon sonunda şampiyonluk kupası mutlaka bu kente gelecek, yeter ki süreci kenetlenerek yönetelim. Bu noktada alınan her puanın değerli olduğuna inanıyorum. Bir kez puanla, iki defa gol averajıyla Play-Off'u son maçta kaybeden bir teknik direktör olarak sadece puanın değil, golün dahi önemini yaşayarak gördüm" demişti.

Senin için hazırladığımız haberler