Karaman: "Şampiyonluk adayım Başakşehir"

10.08.2017 - 21:29 | Son Güncellenme: 10.08.2017 - 21:29

TFF 1. Lig ekibi Çaykur Rizespor'un Teknik Direktörü Hikmet Karaman, yarın başlayacak sezon öncesi Skorer'e Spor Toto Süper Lig'in favorisini açıkladı.

Deneyimli teknik adam, Spor Toto Süper Lig'de sevk ve idaresi en iyi takımın Medipol Başakşehir olduğunu vurgulayıp "Yönetimsel ve teknik kadro olarak çok doğru işler yapıyorlar. Abdullah hocanın kurduğu bir felsefe var. Geçen sezon şampiyonluğu son maça kadar kovaladılar. Türkiye Kupası'nda da finale yükseldiler. Taraftar çok önemli. Beşiktaş büyük camia ve taraftar bütünlüğüyle şampiyonluğa ulaştı. En faydalı transferleri yine Başakşehir yaptı. Emre Belözoğlu faktörünü de unutmamak lazım. Emre saha içi ve dışında adeta bir teknik adam gibi. Futbolcuların en büyük eksikliği saha dışındaki yaşam tarzları. Emre Belözoğlu iyi bir profesyonel. Şampiyonluk adayım Başakşehir. Takım bütünlüğü olarak baktığımızda gol kralı da Başakşehir'den çıkabilir. Şenol Güneş de Beşiktaş'ın başında büyük başarı yakaladı. Ancak gelenler ve gidenler oldu. Takım uyumu nasıl olacak, bilemiyoruz" dedi.

"Başakşehir Sevilla'yı eleyebilir"

Şampiyonlar Ligi play-off turunda Sevilla karşısında Başakşehir'in şansını değerlendiren Karaman, "Başakşehir UEFA Avrupa Ligi gruplara kalmayı garantiledi. Üzerinde baskı ve stres de yok. Geçen sezon Osmanlıspor UEFA Avrupa Ligi grubunu İspanyol ekibi Villarreal'in önünde lider tamamladı. Futbolda her şey olabilir. Sevilla için kolay rakip olmayacaklar. Şampiyonlar Ligi'ne kalma şansları var" dedi.

"Elia, Cengiz Ünder'den daha etkili olacak"

Karaman "Cengiz Ünder'in Roma'ya satarak çok para kazandılar. Bunun 3'te 1'i fiyatına Feyenoord'dan Elia'yı aldılar. Elia bana göre ligde Cengiz Ünder'den daha etkili bir performans sergileyecek. Bu örnek Başakşehir'in ne kadar doğru yönetildiğini gösteriyor" şeklinde konuştu.

Çaykur Rizespor olarak hedeflerinin Süper Lig olduğunu vurgulayan Karaman, "Geldiğimiz gibi geri dönmek istiyoruz. En büyük amacımız budur. Bu hedeflerle birlikte takım futbolunu geliştirip üst sıralara çekmeyi hedefliyoruz" ifadesini kulland.

Senin için hazırladığımız haberler