Karius, Liverpool'a geri dönüyor!

01.02.2021 - 15:46 | Son Güncellenme: 01.02.2021 - 16:46

Dış haberler… Loris Karius, kiralık olarak forma giydiği Union Berlin’de şans bulamadığı için geri dönüş kararı aldı. Peki, Loris Karius Union Berlin’de kaç maçta forma giydi? Kariyerinde hangi takımlarda oynadı? Detaylar haberimizde…

Karius, Liverpool'a geri dönüyor!

AJANSSPOR-DIŞ HABER

Bir dönem Beşiktaş’ta da kiralık olarak forma giyen Alman kaleci Loris Karius, sezon başında Liverpool’dan Union Berlin’e kiralanmıştı.

İngiliz Mirror’ın haberine göre, 27 yaşındaki file bekçisi başkentte de mutlu değil.

Yeni bir başlangıç olması umuduyla sezon başı Bundesliga ekiplerinden Union Berlin’e kiralanan Karius, başkent ekibinde yalnızca 2 maçta forma şansı bulabildi.

Ayrıca, kulüp kurmaylarının da Alman kalecinin kalıcı olarak Union Berlin’e transferine sıcak bakmadığı belirtiliyor.

27 yaşındaki kaleci ise, sezon sonunda Alman ekibinden ayrılıp, Liverpool’a geri dönmeye hazırlanıyor. Karius’un, önümüzdeki sezon sona erecek kontratı süresince Liverpool ekibinde forma şansı bekleyeceği iddia ediliyor.

Öte yandan, Loris Karius Liverpool formasını en son 2018 Şampiyonlar Ligi Finali’nde giymiş, yediği hatalı goller sonucu adeta Liverpool kariyeri sona ermiş ve ertesi sezon Beşiktaş’a kiralanmıştı.

Loris Karius’un kariyeri ve istatistikleri

Karius, Bundesliga ekiplerinden Mainz’da gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekmiş, forma giydiği 96 maçın 32’sinde kalesini gole kapamıştı.

Gösterdiği iyi performans sonrası 2016-2017 sezonu başında Liverpool’a transfer olan Alman file bekçisi, burada 49 maçta, kalesinde gördüğü 47 gole engel olamazken, 22 maçta da kalesini gole kapamıştı.

Liverpool’un, Real Madrid ile 2018 yılında oynadığı Şampiyonlar Ligi finalinde hatalı goller yiyip, takımının kupayı kaybetmesine neden olan Karius, 2018-2019 sezonunda Beşiktaş’a iki yıllığına kiralanmıştı.

Beşiktaş kariyerinde 67 maçta sahada görev alan Alman kaleci, kalesinde 95 gole engel olamazken, 14 kez de gol yemeden maçları tamamlamıştı. Fakat Siyah-Beyazlı ekipte de yediği hatalı gollerden ötürü eleştirilerin odağında olan Karius, 2019-2020 sezonu sona ermeden sözleşmesi feshedilmişti. Karius ayrıca, ödenmeyen alacakları sebebiyle Beşiktaş’a dava açmıştı.

Bu sezonun başında Bundesliga ekiplerinden Union Berlin’e kiralanan 27 yaşındaki kaleci, biri Bundesliga, diğeri Almanya Kupası olmak üzere 2 maçta görev aldı, bu maçlarda kalesinde 3 gole engel olamazken, 1 maçta da kalesini gole kapattı.

Almanya Kupası ikinci tur maçında, Bundesliga 2 ekiplerinden Paderborn karşısında 90 dakika sahada kalan Karius 3 gol yedi ve Union Berlin turnuvaya veda etti.

Bundesliga’da ise ilk maçına, Andreas Luthe’nin sakatlığı sonrası çıktı ve 21 dakika sahada kaldı. Sahada kaldığı 21 dakikada kalesini gole kapadı.

Senin için hazırladığımız haberler