(ÖZET) Ayos Konyaspor Basketbol - Beşiktaş Emlakjet maç sonucu: 60-77

21.01.2023 - 14:57 | Son Güncellenme: 21.01.2023 - 18:37

Türkiye Basketbol Süper Ligi 16. hafta maçında Beşiktaş Emlakjet, yeni koçu ve transferleriyle AYOS Konyaspor'u deplasmanda 77-60 mağlup etti. İşte detaylar

(ÖZET) Ayos Konyaspor Basketbol - Beşiktaş Emlakjet maç sonucu: 60-77

AJANSSPOR - HABER

Beşiktaş Emlakjet, AYOS Konyaspor deplasmanında parkeye çıktı. 16. haftaya giriş yapılırken elinde sadece üç galibiyeti olan Beşiktaş, deplasmanda AYOS Konyaspor'u 77-60 mağlup etti.

Ligde son durumda bulunan ve küme düşme endişesi yaşayan Beşiktaş, 3 yeni transferini oynattığı maçta yeni Koç Miliçiç'in 4. maçında ilk galibiyetini aldı.

Beşiktaş, maç boyunca üstünlüğünü korudu

Bu sezon sadece üç galibiyeti olan Beşiktaş'ta koç Igor Milicic, yeni transferlerini de sahaya sürdi. Siyah beyazlılar, Konyaspor karşısında ilk çeyreği 8-18 önde geçti. İkinci çeyreği de  22-31 önde giren Beşiktaş, maç boyunca üstünlüğünü korudu ve sahadan 60-77 galip ayrıldı.

Jordan Usher yıldızlaştı

Karşılaşmada Beşiktaş’ta Jordan Usher 19 sayıyla ön plana çıkarken Burak Can Yıldız 12 sayı, 11 ribauntla önemli katkı sağladı. Parker Jackson-Cartwright ise 15 sayı, 6 asist üretti.

Jarell Eddie ve Alex Perez'in çabası yetmedi

Konuk ekip Konyaspor’da ise Jarell Eddie 15 sayıyla mücadele ederken Alex Perez rakip potaya 14 sayı bıraktı.

Bu galibiyetle beraber Beşiktaş, Basketbol Süper Ligi düşme hattındaki bir diğer takım Manisa BBSK ile galibiyet sayısını da eşitlemiş oldu.

Beşiktaş, 4. galibiyetini aldı

Siyah beyazlı ekip, Konya deplasmanıyla birlikte 16. maçında 4. galibiyetini aldı. AYOS Konyaspor ise 16. maçında 10. yenilgisini yaşadı.

Ayos Konyaspor Basketbol - Beşiktaş Emlakjet maçı çeyrek skorları

  1. çeyrek: 8-18
  2. çeyrek: 22-31
  3. çeyrek: 43-57
  4. çeyrek: 60-77

Beşiktaş'ta transfer rüzgarı

Igor Milicic'in göreve gelmesiyle birlikte transfer pazarında daha da aktif bir rol üstlenen siyah-beyazlı ekipte kadro sirkülasyonu ise sürüyor. Sezon ortasında Matt Coleman ile yollarını ayıran siyah-beyazlılar, Furkan Haltalı'yı Anadolu Efes'e göndererek bu oyuncu yerine Egemen Güven ve Ömer Can İlyasoğlu'nu kadrosuna katmıştı. Siyah-beyazlılar daha sonra ise Gediminas Orelik ile yollarını ayırmış ve eski oyuncusu İsaiah Whitehead'i sezon sonuna kadar renklerine bağlamıştı. 

Beşiktaş Emlakjet Erkek Basketbol Takımı, so olarak ABD'li oyuncu Parker Jackson-Cartwright'ı kadrosuna dahil etti.

Senin için hazırladığımız haberler