''Kaybetmeden gitmemiz çok önemli''

12.11.2016 - 21:25 | Son Güncellenme: 12.11.2016 - 21:25

Fatih Terim'in yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamalardan Ajansspor.com'un derledikleri şöyle:

"Kazanmamız gereken birçok maç var. Puan olarak yaklaştık ama daha rahatlamadık.. Maç maç gitmek gerekiyor. Grupta her şey olabiliyor. Her maçı planlamak lazım. Hırvatistan'ın önemli bir takım olduğunu, grubun favorisi olduğunu daha önce söylemiştik. Bizim bundan sonra mümkünse kaybetmeden gitmemiz çok önemli. 

Hiçbir şey kendiliğiden gelişmez. 4-4-2'de Volkan'ı daha açık gibi kulandık, Gökhan'ın bindirmeleri ile. Belirli gol pozisyonları da bulduk. İkinci yarıda daha rahat olduk.

İlk yarıda da pozisyonlar üretmiştik Yunus'un girişi çok da isabetli oldu Yunus topla iyi mesafe kat edebilen bir oyuncu. Onun da ne yapabileeğini görmüş olduk. Bazı oyuncularımızın fiziki durumları halen sıkıntı yaratıyor. 3 puan önemliydi. 2-0'ın yeterli olduğunu düşündü oyuncular. Kosova'nın her geçen gün daha iyiye gittiğini unutmamak lazım. Ben herkesin Kosova maçlarını izlemesini tavsiye ederim. Ukrayna maçını özellikle.

Bütün planlarımız 3. bölge üzerindeydi. Çok iş yaptık ama bu tip maçlarda kilidi açmak zordur. Golü ne kadar erken obulursanız o kadar güvenli devam edersimz. İlk 3 maçın yarattığı hayal kırıklığı, kaybetme korkusunu da beraberinde getirdi. Tahribat olmaz olur mu? Zaman zaman sıkıntılar oluyor. Hiç olmazsa ikinci yarının başında golün gelmesi bizi rahatlattı.

Gençlere şans vermeye devam ediyoruz. Cengiz de iyi oynuyor. İyi bir görev adamı, iyi oynuyor. Bu bir mesaj. Yaş gruplarımızda oynamış bir oyuncu, Başakşehir'de de iyi oynuyor. Yaşlı, tecrübeli veya acemi demeden herkesi koyuyoruz. Onlar lazım bize"

Senin için hazırladığımız haberler