Kayserispor - Çaykur Rizespor: 3-1 (Maç sonucu - yazılı özet)

21.10.2023 - 15:30 | Son Güncellenme: 21.10.2023 - 17:39

Son dakika | Süper Lig'de Kayserispor, Çaykur Rizespor'u ağırladığı maçı 3-1 kazandı. Mame Thiam hat-trick yaptı. İşte maç sonucu, goller, yazılı özet.

Kayserispor - Çaykur Rizespor: 3-1 (Maç sonucu - yazılı özet)

AJANSSPOR HABER

Trendyol Süper Lig'de Kayserispor ile Çaykur Rizespor karşı karşıya geldi. Ligin 9'uncu haftasında oynanan mücadeleyi ev sahibi Kayseri, 3-1 kazanmayı başardı. Mame Thiam, hat-trick yaparak yıldızlaştı.

Kayseri 7'inci sıraya yükseldi

Ligde çıktığı 9 maçta 3'üncü galibiyetini elde eden Kayserispor, 4 beraberlik ve 2 mağlubiyet ile puanını 13'e yükseltti. Kayseri, ligin 7'inci sırasında yer aldı.

Çaykur Rizespor ise Kayserispor mağlubiyetinin ardından 14 puanda kaldı. Karadeniz temsilcisi Kayseri'nin 1 puan önünde, 6'ıncı sırada bulundu.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'nin başvurusuna Timur'dan cevap: "Müracaatımızı yapacağız"
Habere Git

Thiam'dan hat-trick!

Kayserispor'un golcü oyuncusu Mame Thiam, Rizespor karşısında hat-trick yaptı. Takımını 31'inci dakikada öne geçiren futbolcu, 66'da penaltıdan farkı 2'ye çıkardı.

Rizespor, 5 dakika sonra Zeqiri ile cevap vererek skoru 2-1 yapsa da 89'uncu dakikada bir penaltı daha kazanan Kayserispor'da topun başına geçen Thiam, kendisinin ve takımının 3'üncü golünü kaydetti.

Recep Uçar: "Bu sezon 3 gol atarak kazandığımız ilk maç oldu"

Trendyol Süper Lig'in 9. hafta maçında Kayserispor, evinde Çaykur Rizespor'u 3-1 mağlup etti. Maç sonu düzenlenen basın toplantısında konuşan Kayserispor Teknik Direktörü Recep Uçar galibiyetten dolayı oyuncularını tebrik ederek, "Milli takım arası sonrası açıkçası ben, oyuncularım ve ekibim yeni bir başlangıç olarak görüyorduk. Bunun çok sebepleri vardı. Çünkü transferin son günü tahta açılmış, birkaç oyuncu aramıza katılmış ve sakatlıkları devam eden çok sayıda oyuncumuz vardı. Gerek onların iyileşmeye başlaması, yavaş yavaş aramıza katılması, biraz da yeni oyuncuların adaptasyon sorunlarını alıp fiziksel eksikliklerin giderilmesi açısından milli maç arasını yeni bir başlangıç olarak görüyorduk. Bundan dolayı da iç sahamızda alacağımız ilk galibiyet bizim için çok değerliydi.

"Oyuncularımı kutluyorum"

En başta bugün sahada kazanma arzusunu ortaya koyan, disiplin dışına hiç çıkmayan oyuncularımı kutluyorum. Çok istekli ve arzuyla başladığımız bir ilk yarı. Gole kadar kaçırdığımız iki net pozisyonumuz var. Sonrasında gol bulduk. Belki gol sonrası bir 10 dakikalık bölüm biraz daha geride kaldığımız bölüm. Fakat ikinci yarıya da aynı arzu ve istekle başladık. Penaltıya kadar da net gol kaçırdığımız bir oyun. 2-0'dan sonra belki bizim adımıza olumsuz olacak şey, golü çabuk yememiz. 5 dakika içinde yememiz ister istemez rakibin direncini biraz daha artırdı. Yine de her ne kadar tedirgin olsak da oyuncular sakin kalmayı becerdi. 

"Deplasmanda daha çok puan getirmemiz lazım"

Neticesinde de son dakikalarda Thiam ile bulduğumuz golle de bu sezon 3 gol atarak kazandığımız ilk maç oldu. Belki 3 gol attık, kaçırdığımız net pozisyonlara baktığımızda 4-5 tane net pozisyon kaçırdığımız bir oyun. Rizespor gibi ligin en flaş ekibinden 3 golle alınan net galibiyetten dolayı tebrik ediyorum. Taraftarımıza teşekkür ediyorum. Deplasmanda daha çok puan getirmemiz lazım. Hatayspor maçında da onların desteğine çok ihtiyacımız var. Umarım bundan sonraki süreçte gerek katılan arkadaşlarım gerekse sakat oyuncularımızın iyileşerek aramıza katılmasından sonra bunu başlangıç alıp bundan sonrasında hem oyun hem puan anlamında inşallah yukarı doğru ivmelenen bir Kayserispor izletmek benim en büyük arzumdur" diye konuştu.

İlhan Palut: "Performansımız puan almaya yeterli değildi"

Trendyol Süper Lig'in 9. haftasında Kayserispor'a konuk olan Çaykur Rizespor, sahadan 3-1 mağlup ayrıldı. Maç sonu düzenlenen basın toplantısında konuşan Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut ise, "Kritik bir maçtı. Zor bir deplasman olduğunu biliyorduk. Rakibimizin etkili oyuncuları vardı. Buna göre hazırlandık. İyi mücadele etmemiz gerekirdi, edemedik. Top ayağımıza geldiği zaman daha efektif kullanmamız gerekiyordu, kullanamadık. 45 dakika özellikle ilk yarı hiçbir şey yapamadık. 1-0 içeriye geçmemiz bizim adımıza iyi bir skordu, ilk yarı biterken sahadaki oyuna göre.

İkinci yarıya umutlarımızı bir şekilde taşıyabilmiştik ve dönem dönem oyuna ortak olduğumuz anlar da oldu, özellikle 2-1 sonrası. Ama 2 tane son derece gereksiz penaltı golüyle veya birisi karambol, bir tanesi hiç gerek olmayan bir tutup çekme pozisyonu diyeyim. Olmaması gereken 2 tane pozisyonda penaltıları da rakip kazanınca maçtan puan alma şansımız ortadan kalkmış oldu. Genel manada baktığımız zaman performansımız puan almaya yeterli değildi. Çalışacağız, daha iyi olacağız, dersler alacağız. Önce daha iyi mücadele edeceğiz, sonra daha efektif olacağız. Bu görüntümüz, bu ligde deplasmanda galibiyetler almak için yeterli değil" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler