Kayserispor: "Lig 17 takımla mı oynanacak?"

18.03.2020 - 15:06 | Son Güncellenme: 18.03.2020 - 15:11

Kayserispor: "Lig 17 takımla mı oynanacak?"

HES Kablo Kayserispor Kulübü Başkanı Berna Gözbaşı, liglerin ertelenip ertelenmeme durumu ile ilgili Habertürk'e açıklamalarda bulundu.
Gözbaşı'nın açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Bizim lig dışında ertelenmeyen lig yok. Şu anda alınan karara göre bizim görüşümüz ertelenmesi yönünde. Maça çıkmak istemeyen bir oyuncuyu nasıl zorlayacağız? Burada can söz konusu. Ülkede evde kal denilen yerde biz oyunculara hadi deplasmana gidelim diyoruz. Herkes tedirgin." dedi.

"Arabamla gideyim diyen oyuncular var"

Gözbaşı, "Arabamla gideyim diyen oyuncular var. Oyuncular ülkelerine gitse FIFA onların lehinde karar verir. Cumhurbaşkanı da yapacağı açıklama ile bu konuyu da çözecektir. Niye ikna edeyim oyuncuları? Bu insan haklarına aykırı bir kere. Ben insani yönden bakıyorum. Zorla çıkarsam oynar mı? O kadar yakın temas var ki... Oyuncular dışında teknik ekipte gidiyor. Herkes risk durumunda. Ben nasıl oyuncuya bindireceğim uçağa?" şeklinde konuştu.

"Ben neden bu sorumluluğu alayım?"

Gözbaşı, "Erdal başkanı iş dünyasından da ve iş dünyasından da tanırım. Görüşlerini bildirmiş. Herkes bu sağlık konusunda kendi sesini yapabilmeli. Yarın bir futbolcum ya da top toplayıcı bir çocuk.... O kadar çok kişi gidiyor ki maça... Oyuncularla hareket eden bir sürü kişi var. Ben neden bu sorumluluğu alayım. Sonuçta insan hayatı söz konusu. Ben kendi iş yerimde bile bir karar alma aşamasındayım. 15 gün ara vermeyi düşünüyoruz. Futbolcular maske ile mi oynayacak? Bu insanları zorla çıkartıp oynatmaya hiçbirimiz hakkı yok böyle bir ortamda." açıklamasını yaptı.

"Lig iptal edilsin demiyorum, biz ertelenmesini talep ediyoruz"

Gözbaşı, "Kulüpler Birliği ile yazışma grubumuz var. Herkes görüşlerini dile getiriyor. Herkes Cumhurbaşkanı'nın kararını bekliyor. Ama ben bu konuda sesimi yükseltmeye devam edeceğim. Türk-Yabancı farketmez... Kimseyi riske atmak istemiyorum. Lig iptal edilsin demiyorum, biz ertelenmesini talep ediyoruz. Birinde pozitif çıksa bütün takım karantinaya alınacak bir takım yok olacak ve 17 takım mı oynanacak lig?" ifadelerini kullandı.
AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler