Kayserispor ve Ankaragücü'nden flaş bildiri açıklaması!

30.11.2018 - 22:42 | Son Güncellenme: 01.12.2018 - 01:42

Kayserispor ve Ankaragücü'nden flaş bildiri açıklaması!

Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner, A Spor'a bağlanarak Kulüpler Birliği bildirisi hakkında açıklamalar yaptı. Mehmet Yiğiner'in açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Kulüpler Birliği açıklaması için Erol Bedir beni aradı. Anadolu takımları olarak eziliyoruz, bir bildiri hazırladık dedi. Galatasaray konusunu anlatmadı. Açıklamanın altında imzamız yok.

Birçok kulüp Kulüpler Birliği bildirisini okumadı, ben bildiriyi okuyup imza atmayacağımı söylerken televizyonlarda, son dakika geçiyordu 17 kulüp imza attı diye.

'İmza atmayan bildiğim bir kulüp var! Ben varım!'

İmza atmayan bildiğim bir kulüp var! Ben varım, ben atmadım imza. Bu da bize  tecrübe olmuştur. Bundan sonraki bu tür açıklamalarda biz hiç acele etmeyiz. Biz metni okuruz sonra karar veririz. Mahkemelerin daha adaletli karar vermesi ve Anadolu kulüplerinin ezilmemesi gerekiyor.

Penaltı pozisyonunda art niyet aramıyorum ama önceki maçlarımızda VAR'a neden gidilmedi?

Kayserispor Başkanı Erol Bedir, A Spor canlı yayınına bağlanarak Kulüpler Birliği'nin yayınladığı bildiri hakkında açıklamalar yaptı ve Ankaragücü Başkanı Yiğiner'e cevap verdi. Erol Bedir'in açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Açıklamamızın aynısı resmi sitemizde de var ama ben programınızda da aktarmış olayım. Bahse konu bildirinin olduğu gün sayın Fikret Başkan beni aradı ve yurt dışında olduğunu söyledi. Bir takım kulüplerle istişare yapıp bu kararı tasvip etmediğini söyledi ve katılıp katılmayacağımı sordu.

Bana metni gönderdi ve okudum. Ali Dürüst olayını ve hakemlerle ilgili kararı anlatan bir metin vardı.

 

'Katıldığım bir iki konu var'

Ben bunu okudum. Benim de muzdarip olduğum ve Anadolu kulüplerinin de mağdur olduğu, katıldığım bir iki konu var.

 

Ben bunları ilettim ve Fikret Başkan benden bunları yazıp iletmemi istedi.

 

Yıllardır bazı sahalara hakemlerin verilmeyişi ve benzeri uygulamaların protesto edilmesi gerektiğini söyledim ve bu söylediklerime katılınıldığı söylendi ve teyit edildi. Sonrasındaki gelişmeleri de takip ettim.

 

Bize gelen bildiride Galatasarayla ilgili bir bölüm yoktu. Bu metnin tamamını okumadım. Ankaragücü Başkanı ve diğer başkanlara söylediğim şuydu:

Hakemlerle ve Ali Dürüst ile ilgili gelişmelerle ilgili bir metin hazırlanmış. Ama asıl beni ilgilendiren boyutu Anadolu ile ilgili kısımdır onu ekledim ve onayladım diye anlattım.

 

 

'Benden kimse metin istemedi. İstese gönderirdik.'

Benden kimse metin istemedi. İstese gönderirdik. Akhisar Başkanı'na izah etmek istedim ama iletişim kuramadık Rusya'da olduğu için. O da bana Erol Bedir olarak imza atıyorsanız, ben size güveniyorum, benim yerime de imza atın dedi.

 

Bazı kulüplerin metinden hiç haberi Ankaragücü, Erzurum, Konya, Akhisar ve Bursa ve Kayseri kulüpleriyle konuştum. Başka 3 kulüple de Adil Gevrek görüşecektir. Antalya, Rize ve Kasımpaşa ile görüşecekti.

 

Benim anlattıklarımda bir eksik varsa çıkıp söylesinler yanlışımız olduysa düzeltelim.

 

İlaveten paylaştığım kişilerle bu metnin Galatasaray'a karşı algılanabileceği düşüncesiyle sanki Galatasaray'ın karşısında gibi bir anlaşma olabilir. Hazırlanan metin üzerinde ben bunun hiçbir tarafını beğenmedim diyip hiçbirini kabul etmememem olmazdı. Ben katıldığım ve öne çıkan bölümleri söyledim.

Katıldığım bölümler de Anadolu takımlarını ilgilendirmesiydi. Ali Dürüst'ün de Galatasaray'ın haklarını savunacağım demesi de çok garipti. Ben Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz ile de konuştum. Ve onları yaralamak istemediğimi dile getirdim.

Bu metni kimin yazdığının önemi yok. Bunu ben alıp sitemde yayınladıysam en üstten en alt satırına kadar bunu kabul etmişim demektir ve sorumluluğu ben kabul ediyorum, 'Ben yazdım' diyebilirim. O metne ilave ettiğim 2 cümleyle bağlamak istiyorum. 

Ne olur bu programlarınızı biraz daha Anadolu takımlarına sempatik bakar hale getirelim. Anadolu kulüpleri kimsenin arka bahçesi değildir. Kimse zorla bir şey yaptıramaz. İnanmadığım hiçbir şeyin altına imza atmam.

Senin için hazırladığımız haberler