Kayserispor'dan resmi transfer ve Galatasaray açıklaması!

27.08.2019 - 17:36 | Son Güncellenme: 27.08.2019 - 14:41

Kayserispor'dan resmi transfer ve Galatasaray açıklaması!

Kayserispor Kulübü Sportif Direktörü Erdem Kemaloğlu, Süper Lig’in 3.haftasında oynayacakları Galatasaray mücadelesi öncesinde değerlendirmelerde bulundu. Radyospor’da Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in canlı yayın konuğu olan Erdem Kemaloğlu’nun açıklamaları şu şekilde:

Erdem Kemaloğlu: "Bazı iç dengelerimiz sebebiyle transferde geciktik"

İlk 2 maçta sadece 1 puan aldık. Eleştirilerin olması normaldir. Bu maçlardan birini evimizde oynadık, kazanmamız gerekiyordu. Eleştiriler olabilir. Bu sene transferi en geç tamamlayan takımlardan biriyiz. 2,5 yıla baktığınızda transferi en çabuk bitiren ve 1.etap kampına yüzde 90 kadroyla giren bir takım hüviyetindeydik. Bazı iç dengelerimiz, alınan kongre kararı bizi biraz geciktirdi. Şu anda yüzde yüz hazırız diyemiyoruz. Transferler yaptık. Aramıza yeni oyuncular katılıyor.

Kayserispor transferi noktaladı mı?

Transferi noktaladık diyebiliriz. Milli aradan sonra uyum süreci de geçecektir. Daha iyi bir Kayserispor izlettireceğiz. Sakatlık olmazsa transfer yapmayabiliriz. Alpay Çelebi’nin sakatlığı vardı. Öyle bir kaybımız söz konusu. Alpay gibi genç bir arkadaşımızı belki takviye yapabiliriz. Başka bir transfer şu an için düşünmüyoruz.

Adebayor transferi nasıl gerçekleşti?

Forvet hattıyla ilgili görüştüğümüz birkaç isim vardı. Adebayor da onlardan biriydi. Oynadığı takımları sahipleniyor, kariyeri ortada. İlk görüşmemizde mali açıdan zemin oluşmamıştı. Sonraki görüşmede kulübün şartlarına uyacağını söyledi. Ligi bilen, karakterli, tecrübeli, örnek bir futbolcu. Zaten isim olarak da tartışılmayacak bir oyuncu. En kısa sürede adaptasyon sürecini kaldırıp takıma faydalı olacaktır diye düşünüyorum.

Erdem Kemaloğlu: "Galatasaray maçını kazanmayı hedefliyoruz"

Yeni transferlerin katılması önemli. Hikmet Hoca, fiziksel durumlarına bakacak. Hocanın takdirine bakıyoruz. Önceki haftalarına nazaran daha derin bir kadromuz olacak. Güçlü bir takımla oynayacağız. İç saha avantajını kullanmak istiyoruz. Başka bir maç izlettirmek istiyoruz. Kendi evimizde Galatasaray maçını kazanmayı hedefliyoruz.

"100'e yakın dosyayla uğraştık, artık sahaya odaklanacağız"

Mali açıdan birçok şeyi başkanımız anlatıyor. Biz geldiğimizden beri 100’e yakın FIFA dosyası kapattık. Tabi ki bunları yaparken bir taraftan da bankalarla anlaşma içine girmeniz gerekiyor. Biz de bankalarla görüşme halindeyiz. 80-90 tane avukatla uğraşmayacağımız için mutluyuz. Artık bir bankayı muhatap alıp finansal işlemleri öyle yürütmek istiyoruz. Her dosya ile uğraşmak da bize vakit ve performans kaybettiriyordu. Transferlerin geç kalma sebebi de bellidir. Çok şükür takımımızı oluşturduk. Artık tamamen sportif anlamda sahaya odaklanıyoruz.

Kayserispor taraftarlarına destek çağrısı

Artık iyi bir takımımız var. Taraftarlarımızdan destek istiyoruz. Sabırlı olunduğunda bu takım göğsümüzü kabartacak sonuçlar da alacaktır. Taraftarlarımız bizi yalnız bırakmıyor. Onların desteğini her zaman yanımızda hissetmeye devam etmek istiyoruz.

Senin için hazırladığımız haberler