Okan Buruk: "Kazanma İsteği Görmezsek Oyuncular Bizimle Olmayacak"

13.08.2023 - 00:45 | Son Güncellenme: 13.08.2023 - 00:54

Son dakika | Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Süper Lig'in ilk haftasında 0-0 berbare kalınan Kayserispor maçının ardından açıklama yaptı.

Okan Buruk: "Kazanma İsteği Görmezsek Oyuncular Bizimle Olmayacak"

AJANSSPOR HABER

Trendyol Süper Lig'in ilk haftasında Kayserispor ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Son şampiyon, Kayseri deplasmanında 0-0 berabere kalarak, maratona 1 puanla başladı. Mücadelenin ardından Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk açıklamalarda bulundu.

"Kayserili oyuncuların yerde kalmasından sıcaklığı anlıyoruz"

Hava sıcaklığının oyun kalitesini düşürdüğüne dikkat çeken Okan Buruk, "İki takım için de zor bir atmosfer oldu. Hava sıcaklığı... Birçok Kayserili oyuncunun yerde kalmasından da bunu anladık. Antalya'ya yakın bir şehir. Antalya sıcağı vardı. Bu oyunun kalitesini ve hızını düşürdü. Daha hızlı olmalıydık. Pas kalitesini daha net şekilde ortaya koymamız gerekiyordu" dedi.

"Kalitemizin daha altındaydık"

Buruk, "Net pozisyonlara da girdik rakibimize de pozisyonlar verdik. Oyunun genelinde kendi kalitemizin daha altındaydık. Hazırlanan bir takımız. Bu kadro daha hazır olduğu için seçtim. Angelino'nun sakatlığı vardı, Torreira hastalık geçirmişti. İlk defa Zaha'yı kullandık, Kerem'i (Demirbay) ilk defa kullandık" ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Cimbom'da meteor yağmuru yok!
Habere Git

"Oyun üstünlüğünü elimizde tutamadık"

Buruk, "Oyun üstünlüğünü daha net ele geçirebilirdik. Rakibimizin kalecisi de önemli kurtarışlar yaptı. Rakibimizi mücadelesinden dolayı kutluyorum. Takım olarak toparlanma aşamasındayız. Burayı en kayıpsız şekilde geçmeye çalışıyoruz. Rakip zaman zaman bizden daha çok istedi. Bir sonraki maç bizim için farklı olacak. Takım oynadıkça forma girecek. Oyun olarak çok mu umutlu olduk derseniz, maçın sonuna kadar oyun üstünlüğünü elimizde tutamadık" dedi.

"Sakatlık yaşaşamak istemiyoruz"

Deneyimli hoca, "Bakambu, Halil bize geç katıldı. Icardi'yi bugün biraz daha fazla oynattık. Hazır olmayan oyuncular için sakatlık yaşaşamak istemiyoruz. Zaha'yı da kullandık ilk defa. Kerem Demirbay'ın da ilk maçıydı. Önemli maçlar oynayacağız. Salı günü bir maç daha var. Oyuncularımızı en iyi şekilde değerlendireceğiz" şeklinde konuştu.

"Kazanma isteği görmezsek oyuncular bizimle olmayacak"

Okan Buruk son olarak, "Ligin ilk maçına kazanarak başlamak istiyorduk, bunu yapamadık. Ama bundan sonra Galatasaray'ın maç kazanma tutkusunu daha fazla göreceğiz. Zaten onu görmezsek oyuncular bizimle beraber olmayacak. İki takım için de kötü bir hava şartı vardı. Sıcaklık oyun kalitesini düşürebiliyor" açıklamasını yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler