Adidas, kedisine şiddet uygulayan Kurt Zouma ile sponsorluk ilişkisini sonlandırdı

10.02.2022 - 14:25 | Son Güncellenme: 10.02.2022 - 14:31

Kedisine tekme attı görüntüler ile gündeme oturan West Ham United'lı Kurt Zouma'ya, kulübünün verdiği para cezasının ardından bir kötü haber daha geldi.

Adidas, kedisine şiddet uygulayan Kurt Zouma ile sponsorluk ilişkisini sonlandırdı

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Premier Lig ekibi West Ham United'da forma giyen Fransız stoper Kurt Zouma'nın evinde beslediği bir kediye kahkalar atarak tekme attığı ve şiddet uyguladığı görüntüler sosyal medyaya düşmüştü.

Yargılanması için 150 bin imzalı dilekçe verildi

27 yaşındaki futbolcunun kardeşinin çektiği anlaşılan görüntülerin ardından Zouma'ya büyük bir tepki gelmiş ve 150 binden fazla kişinin imzasının bulunduğu dilekçe ile yargınlanması talep edilmişti.

West Ham'dan 250 bin Pound para cezası

İngiliz kulübü yaşananlarından ardından Fransız futbolcuya 250 bin Pound para cezası verdiğini açıklasa da salı günü Watford ile yonanan karşılaşmada Zouma'ya ilk 11'de yer vermişti.

İlgini Çekebilir
VİDEO - Ünlü futbolcudan kediye işkence! Şok görüntüler ortaya çıktı...
Habere Git

Kedileri elinden alındı

Kedilerine eziyet ettiği videonun ortaya çıkmasından sonra Zouma hakkında başlatılan soruşturma tamamlanana kadar iki kedi Fransız futbolcunun evinden alındı. Kraliyet Hayvanlara Karşı Zulmü Önleme Derneği (RSPCA), Fransız futbolcu Kurt Zouma'nın eziyet ettiği kedileri sahiplendi.

Adidas sponsorluk anlaşmasını iptal etti

Kurt Zouma'nın sponsoru olan ünlü spor giyim markası Adidas'dan flaş bir açıklama geldi. Ünlü firmadan dün yapılan açıklamada, yürüttükleri iç soruşturmanın ardından 27 yaşındaki stoper ile sponsorluk ilişkilerini sonlardırdıklarını duyurarak, "Soruşturmamızı tamamladık ve Kurt Zouma'nın artık Adidas'ın sözleşmeli bir sporcu olmadığını doğrulayabiliriz" ifadelerine yer verildi.

Özür diledi ama işe yaramadı! 

Videonun yayınlanmasından kısa bir süre sonra Zouma, olanlardan dolayı özür dileyen bir bildiri yayınladı ve şunları söyledi:

"Yaptıklarım için özür dilemek istiyorum. Davranışım için hiçbir mazeret yok, içtenlikle pişmanım. Ayrıca videodan rahatsız olan herkese ne kadar üzgün olduğumu söylemek istiyorum. Herkesin, iki kedimizin de gayet iyi ve sağlıklı olduğundan emin olmalarını istiyorum. Bütün ailemiz tarafından seviliyorlar ve el üstünde tutuluyorlar. Bu davranış bir daha olmayacak."

Senin için hazırladığımız haberler