"Kelime haznesi bu rezilliği ifade etmeye yetmez"

11.07.2017 - 10:58 | Son Güncellenme: 11.07.2017 - 10:58

"Kelime haznesi bu rezilliği ifade etmeye yetmez"

AJANSSPOR - Radyospor Genel Yayın Yönetmeni Barış Ertül, Türkiye'nin "Premium" içerikli spor kanalı olan S Sport’ta yayınlanan Sabah Sporu Extra programında gündemi değerlendirdi. Selçuk Aytekin’in moderatörlüğünü yaptığı programda konuşan Ertül, çarpıcı tespitlerde bulundu.

Ertül’ün Sabah Sporu Extra programında yaptığı açıklamalar şu şekilde:

Fenerbahçe U21 oyuncuları Oytun Özdoğan ve Kerem Bulut'un kadro dışı bırakılması

"Birkaç açıdan ele alınabilecek bir konu. Ben 45 yaşındayım hayatımda tek bir sigara bile içmedim. Tavsiyem de bu noktadadır. Bu kadar bilim ve teknolojinin olduğu yerde insanların sigara konusunda bu kadar zayıf düşmeleri vakadır. Toplumun bunu aşması lazım. Kaldı ki sporcusun sen. İnsan olarak sen kendi sağlını düşünmüyorsun ama senin o atletizme ihtiyacın var. Bu bilinçsizlikler sporculuktan nasibini almamış adamın yapacağı işi. Gençliğin hayali bu takımlarda oynamak. Sen buna ulaşmışssın. Hayat sana bir kapı açmış. Elinde sigara alıyorsun ve sosyal medyayı böyle kullanıyorsun."

Fenerbahçe ekibini ve Aykut Kocaman'ı kadro dışı kararından dolayı kutluyorum. Bu adamlar başka bir işe de yaramazlar."

"Aziz Yıldırım'ın göz boyamak için yaptığı bir projedir"

"Oyuncuların 'Topuk Yaylası Cezavi' ifadesini iki açıdan değerlendirelim. Böyle bir ifadeyi kullanmaya kimsenin hakkı yok. Topuk Yaylası'nda sosyal imkan yok. Göl, sahalar ve tesis var. Birinci kamp fizik yüklemesi yapılır. İkinci ve üçüncü kamp teknik olur. Oyuncuların buradan şikayetçi olmaları mümkün değil. Oyuncular oraya turistik seyahate gitmiyor. Koskoca bir sezon başlıyor. Yoğun bir sezona hazır hale geleceğiniz; fizik ve kondisyon noktasına taşıyacak bir antrenmandan bahsediyoruz. Bunlarının hiçbirinin haddine değil; böyle ifadeleri kullanmak."

Fenerbahçe durumu da; Topuk Yaylası, Aziz Yıldırım'ın göz boyamak için yaptığı bir projedir. Fenerbahçe kamp etabını her yerde yapabilir. Bir de kongre ve divan üyelerine ucuz bir tesis. Kocaman bir mangal yeri. Emekli yeri gibi. Git kafanı dinle. Peki bu kulübe kaça mal oldu? Oraya bir de yol yaptı Fenerbahçe. Dünya para harcandı. O parayı altyapıya ve scouting sistemine harcasaydın. Fenerbahçe'nin böyle tesis yapma gibi bir görevi yok ki?"

İlk yaparken, 'Fenerbahçe kampa bir daha yurt dışına gitmeyecek.' dediler. Hatta başka kulüpler için de olduğunu söylediler. Ama yanlıştı. Ekonomik açıdan da yanlış bir proje. Hani Fenerbahçe Avrupa'ya kampa gitmeyecekti? Avrupa'dan takım gelmiyor çünkü."

Sporcuların işi çalışmak. Yapıcak başka bir işleri yok. Hazır hale gelecekler. Hocalarının istediği şekilde. Tavsiyem kitap okusunlar. Playstation oynuyorlar, biraz oturup kendini geliştirsinler."

"Emre Mor, Fenerbahçe için müjde olur"

"Emre Mor Fenerbahçenin aradığı bir oyuncu. Türkiye Ligi'ne seyirci çekecek ve fark yaratacak bir oyuncudur. Dortmund, Bundesliga ekiplerine de kiralayabilir. Fenerbahçe de olabilir. Emre Mor, bu haliyle bile Türk futboluna yeter ama Emre şunu düşünmeli; Fatih Terim senin çağırmadan önde Dotmund zaten 1.5 yıldır izliyordu. Çağırdığında da Dortmund panik yaptı. Özel izin aldı. Uçakla, gitti ve geldi. Kampa döndü. 'Euro 2016'da 20 dakika falan iyi oynar. Bize daha sonra pahalıya patlar.' dediler. Paniğe kapılıp hemen sözleşme imzaladılar."

"Bu tecrübeyi edindiyse ve dersleri çıkardıysa ne mutlu"

"Şimdi bu çocuk burada tutunabilir mi diye düşünüyorlar. Emre Mor'un özeleştirisini iyi yapması gerekir. Dortmund bir daha geri de alabilir. Ya da oraya buraya savrulur tarihin çöplüğünde yerini alabilir. Emre Mor, daha çünkü çocuk. Şımarma eşiği çok yukarıda. Bu tecrübeyi edindiyse ve dersleri çıkardıysa ne mutlu."

"Bu dalga geçmektir"

"Emre Belözoğlu için de bir nüans var.Fenerbahçe; Gökhan ve Caner'i bedava kaybetti. Hem de elde edebilirdi. İstemedi adeta. Emre gibi bir oyuncu da Fenerbahçe'ye parayla geldi. Bedavaya gitti. Caner, Emre ve Gökhan ayrıldı. Kulübe gelen bonservis ise sıfır. Şimdi de Emre'yi geri istiyorlar. Emre'nin biletini zaten yönetim kesti. Başkaşehir'de de zirve yaptı. Emre de performansıyla gereken mesajı verdi. Yönetim gönderdi. Terraneo da sesini çıkartmadı. Emre Belözoğlu için Abdullah Avcı, "Alper Potuk'u verin, Emreyi verelim." gibi bir düşüncede olabilir. Bu dalga geçmektir. Alper'in yaşı ve oynadığı poziyon ortada. Fenerbahçe'nin iş bilmezliğini Abdullah Avcı, sportif nezaketle yüzüne çarpıyor."

Başakşehirli 4 futbolcuya 1 yıl men cezası!

"Sportif ceza almayan sonra hatta affedilen oyuncular. Cezai yaptırım 6222'den ne kadar ağır? Geldiğimiz nokta kara mizah. Oynabilirler ama seyredemezler. Seyretmeleri de tehlikelidir. Potansiyel tehlike vardır. Ama sahada da baş aktör olabilir. Sportif hukuk işlemiyor, işletilmiyor. Biz bu olayı şaibe olarak zaten değerlendirdik.

Cezai yargıda yüzde 100 suç yoksa; beraat verilir. Sportif yargıda ise; yüzde 1 bile suç olsa ceza için yeterlidir. Geldiğimiz nokta acımasız ve sportif yargı kusur bile bulmuyor. Affedilmesi gerektiğini uyguladı. Türkçenin içinde kelime haznesi rezaleti bunu ifade etmeye yetmez.

İlk 18'de oldu mu suç yok. Yoksa karakola imza. 6222 Türk futbolunda saha sınırları içerisinde yok. Ondan sonra sen sporculara hiçbir şekilde ceza veremezsizn. Saha içinde Türkiye'de hukuk yok. Böyle bir rezalaet yok. Bunu hiç kimse izah edemez."

Şenol Güneş'in açıklamaları

"Şenol Güneş, 'Bir tezgah mı var derken?' Lyon'u arkadan yötenler mi var? Marcelo'nun kafasını, kulübun kafasını karıştıran. Bu büyük bir komplo senaryosu. Şenol Güneş'in haklı olduğu boyut var. Teknik adam, oyuncu kalıyor mu, gidiyor mu bunu bilmek ister. Bu zamanlar artık bilmek şart. Kamp başlıyor. Sezon açılmasına bir ay kalmış. Şenol Güneş'in bilmek hakkı değil mi? Burada isyanı haklıdır. Burada mesaj Şenol Güneş'ten yönetime ve başkana. Sen Lyon'a tarih ve fiyat ver.  Cevabı bekle. Bu tarihe kadar gelmezse de 'Marcelo için bir daha görüşmeyeceğiz.' dersin. Bunu yapmadığın sürece tezgahı hazırlayan Beşiktaş yönetimidir."

"Talisca'nın tatiline ceza vermiyorsan, gelenlere ceza veriyorsun"

"Talisca'nın gelmeyişi, annesinin hastalığıyla izin önemli bir konudur. Bu hakkı Beşiktaş da tanır. Bu kötü niyetle kullanıldığında başka transfer ya da tatil uzatılıyorsa annenin rahatsılzığını kullanıyorsa bunun da bedeli olur. Talisca'nın tatiline ceza vermiyorsan, gelenlere ceza veriyorsun.

Talisca'yı da ceza verilse de kazanmak lazım. Talisca'nın cezalındırlması ve kazandırılması lazım. Burada bunu yönetim takdir edecek. Şenol Güneş'in otoritesi ile ilgili de önem arz etmektedir. Şenol Güneş hassasiyetle ele alıyor."

Burak Yılmaz'ın Beşiktaş gündeminde olması

"Burak da Arda'nın yancısı. Caner de onun oyuncusu. 'Biz istediğimiz gibi hareket edebiliriz.' diyen çete yapısı, hatalarının devam ettirmediğine bakalım.

Arda efendi; 'Hata yaptım özür diliyorum. Bu formadan armadan özür diliyorum. Başka rol model olmak istiyorum.' deseydi Arda'nın yanında olurduk. Hata insana mahsustur. Aksine açıklamalar yaptı.

O zaman da Şenol Güneş, 'Benim için tek yol başarıdır. Başarı için de her yol mübahtır.' diyecek. Diğer taraflara hiç girmeyecek."

"İyi transfer olacaktır"

"Bu oyuncu sağ bek ve 42 maçın 38'inde oynamış. Sağ bek lazım mı? Evet. Sol bek de lazım. Kanat beki olarak 11'de kalite ve kadro derinliğine ihtiyaç var. Mariona da doğru isim olarak görünüyor. İstatistik de zaten onu gösteriyor. Devamlılığı olan, 8 maçta da sağ önde oynamış bir oyuncu. İki yönlü bir sağ bek. Uluslararası tecrübesi de var. Anlaşılan Sevilla ile ufak pürüzler kaldı.  İyi transfer olacaktır."

"Sneijder çok basit bir şey yapıyor"

"Sneijder çok basit bir şey yapıyor. Kontratının şartlarını yerine getiriyor. Adam şartlarını yerine getiriyor. Sosyal medyadan mesajlar veriyor. Olası FIFA'lık olması durumunda delil topluyor. Mahkemede nasıl mağdur olduğunu gösterecek. Ne yapsın adam? Bir kulüplerin mi kafası çalışıyor? Mahkemeden bazen boşanmalar da dönüyor."

"Semih Kaya'da sonra gelişim durdu"

"İşin duygusallağını bırakırsak. İyi bir profil aslında. Polemiklere de girmedi. İlk döneminde, 'Galatasaray ve Milli Takım stoper sorunu 10 yıl çözüldü.' denildi. Semih Kaya'da sonra gelişim durdu. Gelişim 22-24 yaşına kadar olmuyor. 27-28 kadar devam ediyor. Daha çok mental ve psikolojik dayanıklılık gerekir.

Atletik performans geriye gittikçe mental gelişim olsun ki 35-36 yaşına oyna. Totti nasıl oynuyor? Semih oralara da gelmeden mental olarak gelişmediği gibi atletik olarak mesafe de alamadı.

Beklentileri karşılamamaya ve yedek kalmaya başladı. Prag'da kariyerinde başka bir kulvar var. 'Burada aldığımdan azına da oynarım.' diyorsa cazip bir teklif. Galatasaray'a da para kazandırdı. Küfür edenler neden ediyor anlamıyorum."

 

YASAL UYARI : Bu haber ajansspor.com tarafından yazılmıştır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

"Galatasaray'ın bu oyuncuya ihtiyacı var"

"Feghouli için daha önce bahsettik. Sağ kanatta mutlaka Galatasaray'ın bu oyuncuya ihtiyacı var. Doğru bir isim olarak görüyorum. Transferin uzaması da olabilirliğinin sorgulanmasına neden olabilir."

Senin için hazırladığımız haberler