Kemal Özdeş: "Bırak o gol olsun"

08.02.2020 - 01:19 | Son Güncellenme: 07.02.2020 - 22:19

Yeni Malatyaspor, Süper Lig'de 21. hafta maçında konuk ettiği Ankaragücü'ne 1-0 mağlup oldu. Yeni Malatyaspor teknik direktör Kemal Özdeş maçın ardından beIN Sports'a açıklamalarda bulundu.

Oyuncuların beklentisini karşılayamadığını söyleyen Özdeş, "10 kişi kalıp golü yiyene kadar ilk 45 dakikadaki iştahla oynamalıydık. Gol pozisyonu da yakalandı ama bireysel zorlamayla oldu. 3 pozisyon yarattık 2'si gol olabilirdi. Ankaragğcü'nün pozisyonları da vardı. Devre arasında bunları hallettik derken refleksle veya korkuyla elle dokunma ve kırmızı kart. O pozisyonda yapılacak en büyük hataydı. Bırakalım o gol olsun. Geri dönülebilirdi. 10 kişiyle farklı oynamak zorunda kalıyorsun. Ona rağmen 10 kişi kapanmadan doğru oynamaya çalışarak oyuncularımı kutluyorum ama buna ne kadar dayanabilirsiniz" dedi.

Kemal Özdeş'in diğer açıklamaları şu şekilde:

Golden sonra da daha fazla risk aldık dönen her top geniş alan verdi. Farkı da artırabilirlerdi. İçerideki maçları önemsiyoruz. Takımın kalitesine ve camianın gücüne güveniyorum ama camianın destek olması gerekir. Bu takımın hedefinin üst sıralar olduğunu biliyorum. Takımla 10 gün antrenman yapabildik. bu takım düzelecek. 10 kişi kaldığımız dönemdeki iştahlı takım geri dönecek. Takıma taraftar destek olsun. Ankaragücü gol atana kadar savunma yaptırdık. Tek sorunumuz gol atamamaktı. Bunu değiştirecek gücümüz var, bunun için çalışacağız.

Golü yetikten sonra takım olarak 11 kişi oynadıklarından daha iştahlı bir oyun sergilediklerini kaydeden Özdeş, “Ama dakikalar ilerledikçe, her top kalemize atak olarak gelişti. Bunlardan biri de gol oldu. Golden sonra daha da risk almaya başladık. Dönen toplarda onlar son final paslarını değerlendirse farkı da arttırabilirdi, biz de bir gol bularak geri dönebilirdik” diye konuştu.

Takım olarak ligde ikinci yarıya bir türlü odaklanamayan bir takım olduğunu da ifade eden Özdeş, şunları söyledi:

“Antrenör değişikliği, Başakşehir maçı, ertelenen bir maç, Alanya maçı ve bu maç. Bulunduğumuz konum hiç önemli değil. Ben takım kalitesi ve camianın gücüne bakıyorum. Buradan çıkabilecek gücü var. Hiç değilse ligin ikinci yarısında bugün kaybederken de bunu söyleyebilirim ilk yarıda topladığı puanın üstünde bir puan toplayacaktır diye düşünüyorum. Bu kalitede bir takımım var. Camianın oyuncularıma destek olmasını bekliyorum. Bugün stada gelen taraftarlarımız evet çok fazla üzülüyorlar takımın bu durumuna. Ama ne olursa olsun takımın 10 kişi verdiği mücadeleyi de desteklemelerini isterim.”

Önlerinde deplasmanda oynayacakları Galatasaray karşılaşmasının olduğunu ve bu maça hazırlanacaklarını söyleyen Özdeş, “Galatarasay maçına hazırlanacağız, bu takımın oyunu da düzelecek. Oyun düzeldiğinde doğal olarak skorlar da düzelecek. Bunu düşünüyorum ve ümit ediyorum, deneyimim de bunu söylüyor. Bunu gerçekleştirebilir diye düşünüyorum. Kazanacağımız bir maçtan sonra da artık yukarılara bakmamız gerektiğini biliyorum. Bunların hepsiyle başa çıkacak gücümüz var” diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler