Olay iddia: Türkiye'de negatif, Almanya'da pozitif!

12.04.2021 - 12:38 | Son Güncellenme: 12.04.2021 - 12:41

Galatasaray ve Fenerbahçe'nin transfer gündemine gelen Kenan Karaman koronavirüse yakalanmıştı. Peki sağlık durumu nasıl, kaç maçta yok? Gelişmeler...

Olay iddia: Türkiye'de negatif, Almanya'da pozitif!

Emrah KARALİNÇ-AJANSSPOR

Almanya Ligi 2.Ligi’nde Fortuna Düsseldorf forması giyen Kenan Karaman’ın sağlık durumuyla ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı. Milli futbolcu, Covid-19’a nasıl yakalandı? Şu anda sağlık durumu nasıl? Detaylar haberde…

Kenan Karaman, İrfan Can’ın düğüne katılmamış

Alman basını, Fenerbahçe forması giyen İrfan Can Kahveci’nin düğününde koronavirüsle ilgili gereken önlemlerin alınmadığını yazdı. Westdeutsche Zeitung’un haberine göre; İrfan Can’ın düğününe katılan isimler arasında Kenan Karaman yer almadı. Ancak; buna karşın yine de Covid-19’a yakalandı.

Almanlar Kenan’a yeniden test yaptırdı

27 yaşındaki futbolcunun Türkiye’de yapılan test sonucu hemen Almanya’ya gönderildi. Fortuna’nın takım doktoru Ulf Blecker, tedbir amaçlı olarak Kenan Karaman’ı başka bir test daha yaptırmak için Leverkusen’deki bir laboratuvara yönlendirdi. Bu süreçte Kenan Karaman’ın Fortuna ekibinden hiç kimseyle teması olmadı. 

Golcü futbolcunun sağlık durumu nasıl?

Leverkusen’deki test sonucu pozitif çıkan milli futbolcu, evde 2 haftalık karantinaya alındı. Kenan Karaman şu anda hafif şekilde koronavirüsü geçiriyor. Fortuna ekibi, Kenan Karaman ile sürekli temas halinde. 

Kenan Karaman riskli hasta olarak değerlendirildi

Öte yandan yine habere göre; Kenan Karaman yaklaşık 15 ay önce şiddetli bir şekilde zatürre geçirdiği ve bu nedenle de riskli hasta sınıfında değerlendirildiği belirtildi. Golcü futbolcunun en az 2 maçta oynayamayacağı belirtiliyor. 

Kenan Karaman’ın bu sezonki performansı

Milli futbolcu bu sezon Fortuna Düsseldorf ekibinde 25 maçta 7 gol atıp 2 kez de asist yaptı. Karaman, A Milli Takım formasıyla da toplam 6 maçta 2 gol 1 asist üretti.

Transferin gözdesi Kenan Karaman

Sezon sonu itibarıyla Fortuna Düsseldorf’a veda etmesine kesin gözüyle bakılan futbolcu için teknik direktör Uwe Rösler ikna turunda. Fakat; milli oyuncu ayrılmak istiyor. Kenan Karaman Avrupa’dan ve Türkiye’den bazı takımların gündeminde. Milli oyuncunun önceliği Avrupa’da kalmak, ikinci alternatif ise Türkiye’den gelecek resmi teklifler. 

Başakşehir teklif yapmıştı

Geçen sezon şampiyon olan Medipol Başakşehir, Kenan Karaman’ı transfer etmek için girişimlerde bulunmuştu. Başakşehir’in 1 milyon 250 bin Euro civarındaki teklifi Düsseldorf tarafından az bulunmuş ve transfer gerçekleşmemişti. Sezon sonunda bonservisi elinde olacak futbolcuya Galatasaray da ilgi gösteriyor. Sezon sonunda Kenan Karaman, teklifleri değerlendirecek ve transferde yol haritasını netleştirmiş olacak.

Senin için hazırladığımız haberler