Kenan Koçak: "Yasayı deldiler, biz de gerekeni yaptık"

15.06.2020 - 16:43 | Son Güncellenme: 15.06.2020 - 16:46

Almanya'da Hannover 96'yı çalıştıran Kenan Koçak, koronavirüs tedbirlerini ihlal eden futbolcularla ilgili açıklamalar yaptı. 5 futbolcuya ne ceza verildi? Kenan Koçak'tan açıklama geldi...

EMRAH KARALİNÇ - AJANSSPOR

Almanya 2. Ligi'nde Türk teknik direktör Kenan Koçak'ın çalıştırdığı Hannover 96'nın 5 futbolcusu koronavirüs tedbirlerini ihlal etti. Otobanda durdurulan bir otomobil içinde bulunduğu tespit edilen oyuncularla ilgili Hannover Teknik Direktörü Kenan Koçak'ın açıklamaları dikkati çekti. Futbolcular, Darmstadt maçı kadrosuna alınmadı gibi para cezasıyla karşılaştı!

Kenan Koçak: "Herkes kurallara uymak zorunda"

Kenan Koçak yaptığı açıklamada, "Tabii ki bu konu hakkında konuştuk. Oyuncularımız var olan kurallara uymak zorunda. Maalesef oyuncularımızı bunu dikkate almadılar ve cezalandırıldılar. Kulüpte bu oyuncuların bizim için bu hafta bir seçenek olmadıklarına karar verdik. Ayrıca para cezası söz konusu" dedi.

"Alman Futbol Birliği davranışımızı takdir etti"

Ayrıca Koçak, "Topluma mâl olan insanlar rol modeldir. Bunun farkında olmalısınız. Bu görev ve duygularla hareket edilmeli. Dolayısıyla kurallara, yasalara da dikkat etmek gerekiyor" ifadelerini kullandı. Türk teknik adam, DFL'nin de oyuncularla ilgili kararından ötürü kendilerini övdüğünü söyledi.

5 futbolcu aynı arabada ve kurala uymamıştı

Hannover'in Heidenheim'ı 2-1 yendiği karşılaşmada kadroya giremeyen 5 oyuncu Felipe (33), Josip Elez (26), Miiko Albornoz (29), Sebastian Soto (19) ve Simon Stehle karşılaşmayı arabada izlemek yerine evlerine gitmeye kalkmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler