"Kendimizi Galatasaray'dan kurtaralım diyorlar"

02.05.2017 - 12:54 | Son Güncellenme: 02.05.2017 - 12:54

AJANSSPOR - Türkiye’nin spor ekranı S Sport’ta yayınlanan Sabah Sporu Extra programında gündemdeki gelişmeler masaya yatırıldı. Selçuk Aytekin’in moderatörlüğünü yaptığı programda Radyospor Genel Yayın Yönetmeni Barış Ertül, yine dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

Barış Ertül’ün S Sport’ta yaptığı açıklamalar şu şekilde :

Ligdeki yarış hakkında…

Fenerbahçe ve Galatasaray son dönemlerde toparlanmaya başladı. Trabzonspor'un şansı zayıflıyor. Fenerbahçe, Avrupa'ya gidebilmek için Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanmak isteyecektir.

5-0’lık skor Galatasaray için bir “Diriliş” midir?

Galatasaraylılar uzun zamandır gazete bayilerine gitmiyorlardı. Bugün gazete almaya gidecekleri günlerden biriydi. 5-0'lık maçın bir "Diriliş" olmadığını düşünüyorum. Geçen hafta Akhisar, diriliş mi gösterdi? Galatasaray, oyun hamuru gibi oynadı Bursaspor ile. Fenerbahçe maçı sonrası iştahlı oynamaları gayet normal.

“Bruma ve Sneijder konusunda soru işaretleri var”

İştahsız oyuncular bile böyle bir takım bulmuşken oynayalım dediler. Tudor da biz sinyalleri veriyorduk diyor. Galatasaray'ın gerçek yüzü 5-0 değil. Sorunlar devam ediyor. Bruma, Sneijder ile alakalı ciddi soru işaretler var.

“5-0’lık skor Bursaspor’dan kaynaklandı”

Bu 5-0'ın hükmü sadece 24 saat sürer. Bursaspor açısından ise durum vahim. Galatasaray, ilk 4 için güçlendi. 5-0'lık galibiyet, Galatasaray'dan çok Bursaspor'dan kaynaklandı.

Teknik direktör Tudor’un takım üstündeki ağırlığı…

Igor Tudor, Galatasaray'a her şeyi bilerek gelmedi mi? Igor Tudor, Sneijder'den sonra Bruma savaşını da kaybetti. Takım üstünde Tudor'un bir ağırlığı olmadığını görüyoruz. Galatasaray'da gelecek sezonki teknik adam kim? Belli mi? 5-0 yanıltmasın. Dağılmış bir takım vardı karşısında.

Bruma ve Sneijder gitmek istiyor mu?

Wesley Sneijder'in de maskesi artık düştü. Artık buranın oyuncusu değil. Performansı aldatmasın. Bruma'nın gözü dışarıda. Galatasaray'da kalmak istemiyor. Kendimizi buradan kurtaralım diye bakıyorlar.

“Bursaspor’da köklü değişimler lazım”

Bursaspor, iki yönlü olarak iflas etmiş durumda. Mutlu Topçu, dibe vurarak başarısız oldu. Mutlu Topçu daha önce istifa etmeliydi. Yönetimin de orada duruyor olması ayrı bir konu. Mutlu Topçu'nun istifa etmesi haber bile olmayacak kadar doğal. Yönetimin inandırıcılığı yok. Mutlu hocanın istifası taraftarın tepkisini azaltacak mı? Baskı halen devam ediyor. Bursaspor'un uzun vadeli bir planlama yapması gerekiyor. Yönetimden itibaren köklü bir değişiklik lazım.

Kadıköy’de tribünlerin neden boşaldığı hakkında…

Fenerbahçe'de tarihi sorumluluk, tribünlerin neden bu kadar boşaldığını idrak etmektir. Aziz Yıldırım, tribünlerin boş kalması konusunda yaptığı açıklamalara kendi de inanmıyor. Aziz Yıldırım, davetiyelerle bile tribünü dolduramadı. Voleybolda bile insanlar kaçıyor.

“Aziz Yıldırım’ın çağrısıyla olmaz”

Beşiktaş maçı iyi geçerse tribünde biraz artış olur. Fenerbahçe tribününde çok fazla artış beklemiyorum. Fenerbahçe, iddiası yokken bile taraftarlar maça geliyordu. Duyarsızlık yapmıyor taraftar. İnsanların tribüne gitmesi Aziz Yıldırım'ın çağrısıyla olmaz. İnsanlar nereye gideceğini, ne izleyeceğini biliyor.

“Fenerbahçe’ye yabancı teknik adam gelmez”

Ersun Yanal'ı almak için 1 ay beklettiler. Bodrum açıklarında bekliyordu. Gidip hoca aradılar. Aykut Kocaman'a yapılan muamele de Ersun Yanal'a yapılan ile aynı. Aykut Kocaman, Fenerbahçe'yi istiyor. Konyaspor'a borcunu ödedi. İstanbul'u özledi. Fenerbahçe'ye yabancı teknik adam gelmez. Matematik bellidir. Şampiyonluk şart.

“Yeni teknik direktör yerli olacak”

Fenerbahçe'de gelecek sezon bunlar oynar diyeceğin bir 11 var mı? Tamamen lige odaklansan bile iş zor. Yabancı teknik adam bütçe isteyecek, ekibiyle gelecek. Fenerbahçe'den yeni istekleri olacak. Bütçe var mı? Ozan Tufan ve Salih Uçan ile mı şampiyon olacak Fenerbahçe? Bence yerli teknik adam dışında bir opsiyon yok. Yerli hoca Fenerbahçe'nin adresidir. Büyük ihtimalle yeni teknik direktör yerli olacak.

“Ersun Yanal, Fenerbahçe’ye gelmeyi çok istedi”

Yanal, Fenerbahçe'ye gelebilmek için teklifleri reddetti. Nisan ayında şampiyon yaptı ama haksız şekilde gönderildi. Aykut Kocaman, Fenerbahçe'yi başkalarıyla görüşüyor diye reddeder mi? Reddetmez, onun için yönetim halen görüşüyoruz diyor.

Beşiktaş’ta yorgunluk mu var?

Beşiktaş'ın kadrosu sınırlı. Ama iyi oynuyorlar. İdeal bir 11'i var. Beşiktaş hep aynı oyuncularla oynadı. Belli oyunculara yüklenildi. Yorgunlukta bunun payı var. Beşiktaş'ın yorgun olduğu doğru, yıprandığı doğru. Ama bu takım 2 senedir böyle. Lig bitsin istiyorlardır. Bazen imkansızlık bile ayrı bir istikrar getiriyor. Ama hayal kurup sahaya çıkmamak gerek. Sonra cezayı keserler. Beşiktaş, Başakşehir karşısında döküldü. Cezayı kestiler Beşiktaş'a... Ama şu an Beşiktaş'ın pili bitmiş falan değil.

Efes neler yapar?

Anadolu Efes, savunma yönünü geliştirdi. Efes ile Olympiakos arasında ciddi bir fark görmüyorum. Efes'i rakibinden aşağıda göremeyiz. Saha avantajı diyorsanız, Panathinaikos'un da saha avantajını gördük. Anadolu Efes iyi bir takım. Kazanabilirler mi? Zor ama imkansız değil.

Madrid derbisi nasıl sonuçlanır?

Şampiyonlar Ligi'ndeki maçlar çok keyifli geçecek. Real Madrid, derbi travmasını çok hızlı atlattı. Real Madrid, hem ligi hem de Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak için uğraşacak. Ronaldo da çok istekli. Atletico Madrid ile kim oynarsa oynasın banko değil. Ama Real Madrid, sağlam gidiyor. Real burada olmayı hak ediyor.

YASAL UYARI : BU HABER AJANSSPOR.COM TARAFINDAN YAZILMIŞTIR. KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ.

Senin için hazırladığımız haberler