Galatasaray'da Kerem Aktürkoğlu, Adana Demirspor maçı sonrası konuştu

16.05.2022 - 22:13 | Son Güncellenme: 16.05.2022 - 23:00

Adana Demirspor'u 3-2 mağlup eden Galatasaray'da Kerem Aktürkoğlu, attığı gol sonrası neden Harry Potter hareketini yapmadığını açıkladı. İşte tüm detaylar

Galatasaray'da Kerem Aktürkoğlu, Adana Demirspor maçı sonrası konuştu

AJANSSPOR - HABER

Galatasaray, Süper Lig'de 37. haftanın kapanış maçında Adana Demirspor’u ağırladı. Cim Bom kiralık gönderdiği genç yıldızı Yunus Akgün'ün golüyle 1-0 geriye düşse de Bafetimbi Gomis (2) ve Kerem Aktürkoğlu'nun sayılarıyla kazanmasını bildi.

Sarı kırmızıların milli futbolcusu Kerem Aktürkoğlu, Adana Demirspor maçında attığı golle bu sezon Spor Toto Süper Lig'deki 10. golünü kaydetti.

Galatasaray'da attığı goller ve futboluyla taraftarların büyük sevgisini kazanan Kerem Aktürkoğlu, gol attığında ünlü roman karakteri Harry Potter'ın büyü hareketini yaparak sevincini yaşıyordu. Ancak Adana Demirspor maçında attığı gol sonrası Harry Potter hareketini yapmayan Aktürkoğlu, sebebini şu cümlelerle ifade etti:

 

"Çok yorgunum. Hem mental olarak hem fiziken"

 

"İhtiyacımız olan bir galibiyetti. Mental açıdan ihtiyacımız olan bir galibiyetti. Çok yorgunum. Hem mental olarak hem fiziken. Gol sevincini o an yapmaya ihtiyaç duymadım. Bu sezon bizim için iyi geçmedi. Mental yorgunluk takımı çok etkiledi. Fiziki yorgunlukta etkilendiği zaman istediğiniz performansa çıkamıyorsunuz. Bugün çok fazla istediklerimi yapamadıklarımı için kendime kızdım. Kendimi çok fazla zorlayan bir insanım. Kendimden çok fazla beklentisi olan insanım. İnşallah sakatlanmadan sezonu bitiririm." dedi.

Kerem Aktürkoğlu'nun performansı

23 yaşındaki futbolcu, bu sezon 51 maçta görev yaptı. Kerem Aktürkoğlu bu maçlarda 13 gol ve 8 asist üretti. OPTA verilerine göre, Kerem 2016/17'den (10; Yasin Öztekin & Eren Derdiyok) bu yana Galatasaray formasıyla Süper Lig'de bir sezonda çift haneli gol sayısına ulaşan ilk yerli oyuncu oldu.

Patrick van Aanholt: "Galatasaray için zor sezon geçti"

Öte yandan Galatasaray'ın sol bek oyuncusu Patrick van Aanholt ise maç sonu "Taraftarımıza teşekkür ederim. Galatasaray için zor sezon geçti. Çıkışlarımız ve inişlerimiz oldu hep bizim yanımızda oldular. Bu sezondan ders çıkarıp yeni sezonda güçlü dönmek istiyoruz.  Ben Galatasaray'a severek geldim. Taraftarı ve kulübü seviyorum" dedi.

Sarı kırmızılıların Brezilyalı futbolcusu Marcao ise maç sonu, 3 puan aldıkları için mutlu olduklarını dile getirerek şu ifadeleri kullandı:

 

Marcao: "Çok mutluyum"

 

"3 puan ve kazandığımız için çok mutluyum. Evimizde son maçımızdı. Artık son maç kaldı.  Seneye iyi bir sezon geçirmek için çalışacağız. Sahadaki gücü ailemden alıyorum. Burada oldukları ve yanımda oldukları için çok mutluyum."

Senin için hazırladığımız haberler