"Kibir sadece sporun değil Türkiye’nin problemi"

28.09.2017 - 13:53 | Son Güncellenme: 28.09.2017 - 13:53

"Kibir sadece sporun değil Türkiye’nin problemi"

AJANSSPOR – Spor dünyasından öne çıkan gelişmeler, Türkiye’nin spor ekranı S Sport’ta masaya yatırıldı. Selçuk Aytekin’in moderatörlüğünü yaptığı Sabah Sporu Extra programında Radyospor Genel Yayın Yönetmeni Barış Ertül, analiz, görüş ve tespitlerini paylaştı. Barış Ertül’ün S Sport’ta yaptığı değerlendirmeler şu şekilde:

Şampiyonlar Ligi maçları hakkında

"Roma ve Juventus’u banko olarak görmüştük zaten kolay kazandılar. Sporting Lizbon kolay teslim olmaz dedik nitekim Barcelona 1-0 kazandı. Manchester United'ın CSKA Moskova deplasmanında 4-1 kazanması takdire şayan. Mourinho’nun hangi takımı çalıştırırsa çalıştırsın 2.sezonlarında büyük başarısı var. Premier Lig’de zaten iki Manchester takımı baskın durumdalar. Manchester United’ın Şampiyonlar Ligi’nde de yoluna devam etmesi önemli. CSKA Moskova, Shakhtar deplasmanları eskisi gibi değil.

"Cüneyt Çakır’ın yönettiği maçta Chelsea galibiyeti gecenin en kıymetli galibiyetiydi. Anderlecht-Celtic gecenin enterasan sonucuydu. En enteresan sonuç ise Basel-Benfica maçının 5-0 bitmesiydi."

"Bayern’in yenilmesi çok önemli değil. Bir gün önceki B.Dortmund-R.Madrdi maçına benzetmişti. Bayern’in bu kadar dağılacağını, bu kadar çaresiz kalacağını beklemiyordum. Sonuçta bu bir Şampiyonlar Ligi maçı ve farklı tepki beklerdim. Paris Saint-Germain 1-0, 2-1 gibi sonuçlarla yense anlarım. Burada izah etmesi gerçekten zor. Wolfsburg ile 2-2 berabere kalması bir sinyaldi. Keyifli bir Şampiyonlar Ligi gecesi oldu. Bol gollü bir gece oldu."

"Bu akşam A.Konyaspor’un kazanabileceğini düşünüyorum"

"Braga ve Başakşehir birbirleri kadar mücadeleci, kompakt, önemli takımlar. Portekiz’de üç önde giden takım var. Yıldan yıla performansları değişiyor. Bu senenin takımı Porto. Ön plana çıkan ve rahat kazanan takım Porto. Bir alt klasmanına indiğimiz zaman ilk ekip Braga. Bu takım büyütülecek bir takım değil ancak küçümsenecek bir takım da değil. Bu maç ortada bir karşılaşma. Adebayor’un yokluğu çok önemli. Sadece son vuruşlar değil bir adım gerisinde üçüncü bölge bağlantısını sağlayan, atağa yön veren bir oyuncu. Adebayorlu bir Başakşehir yenilmez diyebilirdim. Şuan ortada karşılaşma."

"Vitoria Guimaraes takımını çok üst seviyelerde değil bizim ligde Akhisarspor olabilir. Konyaspor’un iç sahada oynuyor olması ve göreceli olarak ciddi anlamda kalite ve tecrübe olarak üstün olması şansımızı arttırıyor. Konyaspor’un en büyük kozu bu akşam taraftarı olacak. Konya bir futbol şehir oldu. Milli Takımın oraya gitmesi ile yakalanan hava, ayrıca Aykut Kocaman ile kazanılan kupa büyük katkı sağladı. Konyaspor takım karakterinin devamı ile tribün desteği ile modern bir futbol kulübü olmasında doğruları yaparak ilkleri yaşamaya başladı. Konyaspor ilk Avrupa galibiyeti alacak uygun rakip var karşısında. Bu akşam Konyaspor’un kazanabileceğini düşünüyorum."

Fikret Orman'ın açıklamaları hakkında

"Mahmut Uslu ile ilgili söylediklerine %100 katılıyorum. Hak mahrumiyeti konusunu zaten 10 yıldır ben konuşuyorum. Cezanın ceza olması için caydırıcı olması lazım. Tıpkı trafikte yapılan önce uyarı ardından ‘men’ yani ehliyete el koyma gibi gayet güzel çalışan bir sistemin gelmesi lazım."

"Hacıosmanoğlu mesela başkanlık yaptı Trabzonspor'da. 700 küsür gün başkanlık yapıp 500 küsür gün cezalı geçirdi ama yine başkanlığını yaptı yine kongreye gitti. Mahmut Uslu ve onun gibi 'tersten rol model' olan kişiler spordan men edilmeli ve bu zihniyet çıkartılmalı. Hak mahrumiyeti cezasının içinin boş olduğunu protokol tribünün de yer almamanın bir ceza teşkil etmediğini anlattım. Bu konuyu defalarca anlattım. Değişmeyecek tek konu değişimin kendisidir. Talimatlar, yasalar hatta anayasa değişiyor. Kalıcı olarak dernek yöneticiliği yapamaz gibi bir yasa teklifi yaptınız mı? Meclis ile konuştunuz mu? "

"Makamları işgal ettiler ama hep makamdan aldılar"

"Hak mahrumiyeti cezasını defalarca verdiniz ama sonuç alamadınız. Bizim elimizdeki imkanlar bu demek o koltuğun hakkını vermemektir. Makamları işgal ettiler ama hep makamdan aldılar."

"Sporu yönetenler, federasyon için bakanlar için hatta kulüp başkanı ve yöneticileri için konuşuyorum. Kendi egoları ve kişisel hırsları ile spor kültürsüzlükleri ile küçük kafalarca yönetiyorlar."

"Kibir sadece sporun değil Türkiye’nin problemi"

"Kibir sadece sporun değil Türkiye’nin problemi. İnsan kendini biraz sevmeli ama kendini beğenmekle kibir arasında ince bir çizgi var. İnsan kendini beğenmeli ama ‘kendini beğenmiş’ olmamalı. Motive bir şekilde hedeflediği işleri yapmak için hırs lazım ama gücün karanlık tarafına geçince seni hırslandıran, seni arkadan iten herşey sorun oluyor. Benim kibirimi yenmem lazım diyen adam yenmeye başlamıştır. Güc kazandıkça aman ayağım yere bassın demeli. At’a bindim diye sevinme atın ayağı yerdedir. Bugün güç zehirlenmesi bu ülkenin gerçeğidir. Bizde kibir yok diyen Fikret Orman’ın hareketlerinin değiştiğini görüyoruz. İki şampiyonluk ve çok güzel bir stadyum kısa süreli başkanlığında büyük bir başarıdır. Doğru yerden başladı ve doğru gidiyor ama bunun yanında Fikret Orman’daki değişimi de herkes görüyor."

"Fenerbahçe daha çabuk ve dikine oynayınca sonuca gidiyor"

"Fenerbahçe-Beşiktaş maçı bir üç puan kazanmak ve kaybetmekten öteydi. Fenerbahçe bu galibiyetin üzerine Alanyaspor maçını da kazanınca üst üste üç maç kazanma imkanı oldu. Seriyi üç maça çıkartabilir ve son beş maçta dört galibiyet yapabilir. Özgüven bakımından büyük bir fırsat.

"Fenerbahçe’de cezalı ve sakat oyuncular takımı zorlayıcı bölgelerde. Daha çabuk, daha dikine oyunu gördük son maçta. Alanyaspor maçında da kısmen bunu gördük rakibin üzerine gittiğinde skoru aldığını çekildiğinde gol yediğini gördük. Neto ve Skrtel’in cezalı ve sakat olduğu yerde Neustadter – M.Topal yapmak gerekiyor. Sol bek yok oraya sağ bekten takviye yapman gerekecek. Büyük ihtimal sol bek Isla olacak. M.Topal’ı savunmada kullandın. Ozan ve M.Ekici yapıp orta sahayı kurdun. Dirar yerine de Alper oynayacaktır."

 

Igor Tudor okyanusu geçti derede boğulacak. Bu kadar güçlüklerden geldi. Östersunds karşısında düştüğü durum, oradan çıkışı, yönetimin desteği, yeni kurulan güzel kadro üstüne Tolga’yı yeni pozisyonunda kullanması

Tudor’u dahi olarak tarif edilen noktaya gelişi..hepsi ortada iken Tolga’nın yokluğunda elinde Rodrigues-Feghouli varken Selçuk İnan’ı düşünmek.

Senin nasıl sonuç aldığın belli. Selçuk İnan’a yer bulmak için Garry Rodrigues’i kesmesi. Selçuk İnan bu takım oyun karakterine uygun bir oyun karakteri yok. Galatasaray’ın oynamak istediği futbol başak bir futbol. Selçuk İnan gibi ağır ibr oyuncuyu kadroya almak sıkıntılı.

Rahmetli babam hayatta olsa lütfetmişler. Galatasaray bir hafatda 90 üye kaydeder. Beşiktaş 20 bin, Fenerbahçe 30 bin üye değerlerine geldi. Üye sayısının 1 milyon değerlerinde olması lazım. Üye kotalarını tamamen açmaları lazım. Kulübüne üyü olmakta bir mani olmayan iyi temsil edecek bir hayatı olan referansını gösteren herkesi üye yapmaları lazım.

Galaatsaray’da bu anlamda gelişme yok. Küçük olsun bizim olsun tarzında. Galaatsaray Liseciler kendilerini birinci sınıf Galatasaraylı diğerlerini ikinci sınıf hatta sokaktaki insanı üçüncü sınıf kabul ediyorlar. Herkes birinci sınıf Galatasarayıdır. Bu zihniyetin değişmesi lazım.

Yapılmaya çalışılan iyi bir adım var ama yeterli değil. Sammiyetle kapıları açıyormusun.

Van persie…

Bonservisi bırakalım da herhangi bir şey istemiyorsa devam eden kontrat bitecekse gitmesinde sıkıntı yok.

"Eksikler ve cezalılar dikkate alınınca çok önemli bir sınav verilecek"

"Beşiktaş’ın durumu ise daha karışık ve üstelik Trabzonspor ile oynaması önemli. Trabzonspor’un da durumu Beşiktaş için bir fırsat. Beşiktaş moralli ama yorgun. Futbolcular %100 hırslı ve motive olamayabilirler. Eksikler ve cezalılar dikkate alınınca çok önemli bir sınav verilecek. Trabzonspor’un içinde bulunduğu durum ve Ersun Yanal’ın durumu kritik. Beşiktaş’ın kadrosunu yeterli görüyorum. Beşiktaş-Trabzonspor maçı bu haftanın en iyi, en heyecanlandıran maçı"

"Selçuk İnan'ın bu takımın oyun karakterine uygun bir oyun karakteri yok"

"Igor Tudor okyanusu geçti, derede boğulacak. Bu kadar güçlüklerden geldi. Östersunds karşısında düştüğü durum, oradan çıkışı, yönetimin desteği, yeni kurulan güzel kadro üstüne Tolga’yı yeni pozisyonunda kullanması önemliydi. Yazarları artık Tudor’u 'dahi' olarak tarif edilen noktaya geldi. Hepsi ortada iken Tolga’nın yokluğunda elinde Rodrigues-Feghouli varken Selçuk İnan’ı düşünmek olmaz"

"Senin nasıl sonuç aldığın belli. Selçuk İnan’a yer bulmak için Garry Rodrigues’i kesmemeli. Selçuk İnan'ın bu takımın oyun karakterine uygun bir oyun karakteri yok. Galatasaray’ın oynamak istediği futbol başka bir futbol. Selçuk İnan gibi ağır bir oyuncuyu kadroya almak sıkıntılı."

"Kulüplerin üye kotalarını tamamen açmaları lazım"

"Galatasaray bir haftada 90 üye kayıt eder. Beşiktaş 20 bin, Fenerbahçe 30 bin üye değerlerine geldi. Üye sayısının 1 milyon değerlerinde olması lazım. Üye kotalarını tamamen açmaları lazım. Kulübüne üye olmakta bir mani olmayan, iyi temsil edecek hayatı olan ve referansını gösteren herkesi üye yapmaları lazım."

"Galatasaray’da bu anlamda gelişme yok. Küçük olsun bizim olsun tarzındalar. 'Galatasaray Liseciler' kendilerini birinci sınıf Galatasaraylı diğerlerini ikinci sınıf hatta sokaktaki insanı üçüncü sınıf kabul ediyorlar. Herkes birinci sınıf Galatasaraylıdır. Bu zihniyetin değişmesi lazım."

"Yapılmaya çalışılan iyi bir adım var ama yeterli değil. Samimiyetle kapıları açmalılar"

(YASAL UYARI: KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ)

 

Senin için hazırladığımız haberler