Kırkpınar'da başpehlivan belli oldu!

11.07.2021 - 18:45 | Son Güncellenme: 12.07.2021 - 10:42

660. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin finalinde İsmail Koç'u yenen Ali Gürbüz, başpehlivan oldu.

Kırkpınar'da başpehlivan belli oldu!

AJANSSPOR - HABER

660. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin finalinde İsmail Koç'u yenen Ali Gürbüz, başpehlivan oldu.

2013'te doping yaptığının tespit edilmesinden ötürü şampiyonluğu alınan Gürbüz'ün ebedi kemeri takma şansı gitti.  İsmail Gürbüz'e yeniden şans doğdu, 33 yaşındaki güreşçi, Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde  seneye de şampiyon olursa edebi kemere erişecek. 

Ali Gürbüz, daha önce yaptığı açıklamada hayalinin edebi kemeri babasının mezarına götürmek olduğunu söylemişti. 

Ali Gürbüz, 650. 651. ve 658. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde birinci gelerek üç kez başpehlivan unvanını kazandı. 2013 yılında yapılan 652. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan olduysa da doping testi pozitif çıktığı için kazandığı altın kemer, başpehlivanlık unvanı ve para ödülü geri alındı.

658. ve 660. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde şampiyonluk yaşayan Gürbüz gelecek yıl bu başarıyı elde ederse ebedi kemere de erişecek. 

659. Kırkpınar Yağlı Güreşleri (2020) koronavirüs salgını sebebiyle olmamıştı. 

Edirne’de 9 Temmuz Cuma günü küçük boy kategorilerindeki pehlivanların güreşleriyle başlayan ve 11 Temmuz Pazar gününe kadar çeşitli boy kategorilerindeki 2 bin 161 pehlivanın kıran kıran gerçekleştirdiği müsabakalarda son gün heyecanı yaşandı.

Bugün çeyrek finalde ardından da yarı finalde rakiplerini yenen başpehlivan kategorisinde güreşen Ali Gürbüz ile İsmail Koç başpehlivanlık final müsabakasında güreşti.

4’üncü kez başpehlivan oldu

Heyecanın doruğa ulaştığı müsabakanın 40 dakikalık ana devresi sona erdi. Puanlamanın göz önünde bulundurulduğu müsabakada rakibine üstünlük kuran Gürbüz, 4’üncü kez başpehlivan oldu.

Babasının mezarına, ebedi olarak alacağı altın kemeri asacağını söyledi

Ali Gürbüz, gazetecilere yaptığı açıklamada, cezalıyken dahi antrenmanları hiç bırakmadığını, emeklerinin karşılığını aldığını söyledi. Gürbüz, Allah'ın izniyle babasının mezarına, ebedi olarak alacağı altın kemeri asacağını kaydetti.

Devlet yetkilileri de takip etti

Final güreşlerini TBMM Başkanı Mustafa Şentop, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Edirne Valisi Ekrem Canalp, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, milletvekiller ve belediye başkanları protokol tribününden izledi.

Senin için hazırladığımız haberler