KKTC yeni Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı mı oldu? Mustafa Akıncı kimdir?

18.10.2020 - 19:33 | Son Güncellenme: 18.10.2020 - 19:34

KKTC'da Cumhurbaşkanlığı seçimi için oy verme işlemi tamamlandı sayım işlemlerine geçildi. Peki KKTC yeni Cumhurbaşkanı kim oldu, kaç oy aldı ve balkon konuşması yaptı mı, balkon konuşmasını izle... Vatandaşlar KKTC yeni Cumhurbaşkanı ile ilgili araştırmalar yaparken aynı şekilde KKTC Cumhurbaşkanı kim oldu gibi araştırmalar da yapıyor... Mustafa Akıncı kimdir, kaç yaşında ve hangi partili, nerede okudu, nerede doğdu? İşte tüm detaylar...

KKTC yeni Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı mı oldu? Mustafa Akıncı kimdir?

KKTC Cumhurbaşkan adayı olan ve ikinci turda Ersin Tatar ile yarışan Mustafa Akıncı kimdir? İşte tüm detaylar... Ayrıca KKTC yeni Cumhurbaşkanı da açıklandı...

Mustafa Akıncı (d. 28 Aralık 1947, Limasol), Kıbrıs Türkü siyasetçi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin günümüzdeki ve 4. Cumhurbaşkanı. 2015 yılından beri Cumhurbaşkanlığı görevini sürdürmektedir. 2020 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti cumhurbaşkanlığı seçimi'ne bağımsız aday olarak katılmıştır.

Limasol'da doğan Akıncı, oradaki 19 Mayıs Lisesinde eğitim gördü. O dönemde Limasol'da diğer Kıbrıs Türk topluluklarına kıyasla daha canlı bir sosyal yaşamın olduğunu, bunun da kendisini ortaokulda ve lisede tiyatro ve müziğe yönlendirdiğini söyler. Limasol'da oyunlarda sahne aldı, 19 Mayıs Lisesinin bandosunda çaldı, "Kareler" isimli bir müzik grubunun parçası oldu ve bu grubun parçası olarak Fazıl Küçük'ün kızının düğününde çaldı. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi mezunudur. Üniversitede bulunduğu dönem Türkiye'de 68 Kuşağı'nın etkinlik gösterdiği dönemdi; "muhalif" bir mizacı olduğunu belirten Akıncı o dönemin öğrenci hareketlerinden etkilendiğini söyler. Üniversitede Kıbrıslılar Cemiyeti'nin yönetiminde yer aldı. 1973 yılında adaya döndü ve Lefkoşa'ya yerleşti.

2015 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti cumhurbaşkanlığı seçimine bağımsız aday olarak katıldı ve ikinci turda aldığı 60.50%'lik oyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı seçildi.

KKTC'de Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2. turunda sandıkların tamamı açıldı

 Kesin olmayan sonuçlara göre KKTC'nin yeni Cumhurbaşkanı Ersin Tatar oldu
Senin için hazırladığımız haberler