Koç ve Orta yalanladı ama Çakar VAR görüntülerinin neden gönderildiğini açıkladı

21.10.2023 - 10:46 | Son Güncellenme: 21.10.2023 - 11:09

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve eski MHK Başkanı Lale Orta, Ahmet Çakar'ın iddiasını yalanlamıştı. Ama Çakar, Orta'nın VAR görüntülerini neden gönderdiğini açıkladı.

Koç ve Orta yalanladı ama Çakar VAR görüntülerinin neden gönderildiğini açıkladı

Futbol gündemi, eski Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Lale Orta'nın VAR görüntülerini Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a gönderdiği iddiasıyla çalkalandı. Lale Orta ve Ali Koç, söz konusu iddiaları yalanladı. Fakat futbol yorumcusu Ahmet Çakar, Orta'nın Koç'a neden VAR görüntüsü verdiğini açıkladı.

Galatasaray Sportif A.Ş Başkan Vekili Erden Timur, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile Lale Orta'nın, Ali Koç'a VAR görüntüsü verdiğini duyurdu. Ahmet Çakar ise "Doğruyu söyleyeceğime namusum ve şerefim üzerine ant içiyorum. Lale Orta, Ali Koç'a VAR kayıtlarını göndermiş" ifadelerini kullandı.

Çakar iddianın nedenini açıkladı

Sabah'a açıklama yapan Ahmet Çakar, "Bununla ilgili fazla detay veremem ama geride bıraktığımız Nisan ayında, yanımda bir arkadaşım olduğu halde çok yetkili bir isim bunu bize söylemişti" şeklinde konuştu.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe Erden Timur'un iddiaları için TFF'den soruşturma istedi
Habere Git

"Kimsenin izlemediği görüntüyü fark etti"

Çakar, "Amacı kötü değildi. Lale Orta, televizyonda kimsenin izlemediği kale arkası ve yüksek açıdan çekilmiş bir görüntüyü, VAR odasında fark etti. Bu bilgiyi de VAR hakemi Koray Gençerler'den aldı" dedi.

Sözlerine devam eden Çakar, "Diğer bir deyimle, Koray Gençerler, Fenerbahçe'nin attığı gol öncesi elle kontrolü yayıncı kuruluştan gelen detay görüntü ile tespit ettiğini Lale Orta'ya beyan etti" ifadelerini kullandı.

"Fenerbahçe'yi rahatlatmak amacıyla yolladı"

Çakar, son olarak "Orta da bu detay görüntüyü hakeminin haklılığını ispat amacıyla ve Fenerbahçe'yi rahatlatmak gayesiyle sarı-lacivertli kulübün en yetkili ismine yolladı. Buradaki amaç, hakeminin haklılığını ispat etmek ama şekil yanlış" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler