Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a Olay Sözler: Paralel Yapılanma Var

07.07.2023 - 11:49 | Son Güncellenme: 07.07.2023 - 12:04

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Aziz Yıldırım'ın yeniden başkan olması için Fenerbahçe'de adeta bir paralel kulüp yapılanması olduğunu öne sürdü. Detaylar

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a Olay Sözler: Paralel Yapılanma Var

AJANSSPOR-HABER

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, eski başkan Aziz Yıldırım'ın göreve getirilmei için kulüp içinde "paralel bir yapı" kurulduğunu öne sürdü. Koç, İstanbul Fenerbahçeliler Derneği'nin açılış töreninde olay yaratacak açıklamalar yaptı.

 

Fenerbahçe'de paralel yapılanma söz konusu

Sansürsüz Futbol Youtube kanalının verdiği habere göre Fenerbahçe'nin yeni sezonda tek ve ana odağının şampiyonluk olduğunu vurgulayan Koç, "Ancak bir yanda şöyle bir durum var, onu da görmemiz, bilmemiz gerekiyor. Çok üzücü bir durum ancak gerçek dedi. Fenerbahçe’de adeta bir paralel kulüp yapılanması söz konusu! 20 senesini Fenerbahçe’ye vermiş, Fenerbahçe için hapis yatmış, Fenerbahçe için çok büyük işler yapmış ama son yıllarda şirazesi kaymış eski başkanımızın kendini tekrar iktidara getirebilmesi için Fenerbahçe’de adeta bir paralel kulüp yapılanması söz konusu!" dedi.

Önce gizli gizli şimdi açık açık ziyaretler

Aziz Yıldırım'ın yeniden başkanlığa getirilmesi için gizli çalışmalar yapıldığını savunan Koç, "Son 5 yılda gizli, kapalı kapılar arkasında, son birbuçuk-iki yılda bir nebze daha açık, son günlerde daha da açık bir şekilde eski yöneticiler, eski kulüp çalışanları bazı dernekler, federasyon ziyaretleri, Ankara ziyaretleri yapıyor" diye konuştu.

İlgini Çekebilir
Aziz Yıldırım açıkladı: ''Hiç kimse çıkmazsa ben adayım''
Habere Git

"Fenerbahçe'nin başarısızlığından keyif alıyorlar"

Fenerbahçe birlik olduğu zaman yıkamayacağı hiçbir şeyin olmayacağını söyleyen Ali Koç, "Kendim için söylüyorum: Allah beni hiçbir zaman inşallah şöyle bir duruma düşürmez; Fenerbahçe’nin başarısızlığından, Fenerbahçe’nin kötü gidişatından keyif alan, stratejisini bunun üstüne kuran, geleceğini bunun üstüne inşa eden bir insan inşallah ben olmam" dedi.

"Yıldırım'ın bu duruma düşeceği kimin aklına gelirdi"

Yine de büyük konuşmamak gerektiğini kaydeden Koç, "Büyük konuşmamak lazım olduğunu da gördüklerimden anlıyorum. 20 yıllık Fenerbahçe başkanının böyle bir duruma düşeceği kimin aklına gelirdi? Bir grup insan bana 'Sakın cevap verme, herkes gerçek amaçlarını biliyor, kulübün odağı bu olmamalı' diyor. Başka bir kesim de şunu diyor: 'Neden susuyorsun başkan, konuş ve gereken cevabı ver, bu söylenenlerin hepsi üstünüzde kalır, yapışır' diyorlar" ifadelerini kullandı.

"Bu nasıl birmiş, nasıl bir nefretmiş?"

Kendilerine karşı oluşna kini anlamakta zorluk çektiğini anlatan Ali Koç, "Bu nasıl bir kinmiş, nasıl bir nefretmiş? Bu nasıl bir hazmedememekmiş ki Fenerbahçe’nin, Fenerbahçe Spor Kulübü tarihinin en önemli olayında bile eski başkan ve ekibiyle mevcut başkan ve yönetimi beraber hareket edemiyor? Bunu vicdanı olan her Fenerbahçeli düşünsün" dedi.

İlgini Çekebilir
İşte Aziz Yıldırım'ın başkan adayı!
Habere Git

"3 Temmuz'da yalnız bırakmakla suçluyorlar"

Hükümet ile karşı karşıya getirilmek istendiklerini de iddia eden Koç, şöyle devam etti: "İş öyle bir noktaya geldi ki, yeni stratejileri bizi hükümetle kafa kafaya getirmek. Beni 3 Temmuz’da kulübü yalnız bırakmakla suçluyorlar! Ben 3 Temmuz’da ne yaptığımı çok iyi biliyorum. Şu an Aziz Yıldırım’ın yanında olan bazı isimlerin neler yaptığını da iyi biliyorum! Bizim o süreçlerden geçerken kulübün içinde kaç kişi olduğumuzu çok iyi biliyorum."

"Yönetim iktidarla kavga ediyor diyorlar"

3 Temmuz sürecinde kaçtığına dair iddialar ortaya atıldığını hatırlatan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, "Bana kaçtı diyorlar! Kaçtı konumuna getirmek istiyorlar. Yeni lafları; 'Biz FETÖ ile kavga ettik, mevcut yönetim iktidar ile kavga ediyor'. Yeni piyasaya sundukları, servis ettikleri durum bu. Yazık! Günah! Yalan, iftira!" diye konuştu.

Dursun Özbek'e "Haciz getirdi ama başkan oldu" göndermesi

Konuşmasında üstü kapalı olarak Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'i örnek vererek Fenerbahçeliler'e seslenen Koç, "Bizim rekabet ettiğimiz camialara bakın! Kulübüne haciz getirmiş bir başkan var. Fenerbahçe’de o başkan değil maça gitmek, Kadıköy’den geçemez. Orada başkan olabiliyor. Ancak onlar yeri geldiğinde camialarının menfaatleri için birleşmeyi de biliyorlar! Bir de bizim camiaya bakın. Biz sevgide de saygıda da kusur etmedik eski başkanımıza. 5 tane mektup yolladım 5’ide kapalı geri geldi bana" dedi.

İlgini Çekebilir
Ali Koç'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ziyaret
Habere Git

"3 Temmuz'u ben organize etmişim!"

101 gerçek kişinin kendisini CİMER'e şikayet ettiğini açıklayan Ali Koç, sözlerini şöyle tamamladı: "CİMER ve BİMER’e aynı metinle şikâyet etmişler. Bugün CİMER’e biri şikâyet edildiği zaman nasıl devlet harekete geçiyor biliyorsunuz. 3 Temmuz’u ben organize etmişim, 3 Temmuz’u ben kurgulamışım onun için benim hiç tapem yokmuş! Bunu organize edenler yine demin bahsettiğim insanlar. İçeride birbirlerine ağır küfür eden, birbirlerinin suratını görmek istemeyen insanlar, ben olduğum sürece kulübün kapısından içeri giremez dediği insanlar, bugün kol kola vermiş Fenerbahçe başarısız olsun, Ali Koç pes etsin biz de bir şekilde göreve gelelim diye uğraşıyor. Göreve gelmek çok kolay."

Senin için hazırladığımız haberler