Konyasporlu futbolcu Ahmet Çalık, trafik kazasında hayatını kaybetti

11.01.2022 - 10:41 | Son Güncellenme: 12.01.2022 - 08:18

Spor Toto Süper Lig ekibi İttifak Holding Konyaspor'un 27 yaşındaki savunma oyuncusu Ahmet Çalık'ın trafik kazasında hayatını kaybettiği öğrenildi. İşte detaylar...

Konyasporlu futbolcu Ahmet Çalık, trafik kazasında hayatını kaybetti

Demirören Haber Ajansı'nın (DHA) son dakika haberine göre; Konyasporlu futbolcu Ahmet Çalık, trafik kazasında hayatını kaybetti.

Kaza, saat 09.00 sıralarında, Gölbaşı ilçesi Hacılar Mahallesi'nde meydana geldi. Galatasaray'dan Konyaspor'a transfer olan futbolcu Ahmet Çalık'ın kullandığı 06 CLK 94 plakalı araç, Ankara-Niğde yolunda kontrolden çıkıp, şarampole devrildi.

Kazayı görenlerin ihbarıyla bölgeye sağlık ekibi ve güvenlik güçleri sevk edildi. Sağlık görevlilerince yapılan kontrolde, araçta yalnız olan Ahmet Çalık'ın yaşamını yitirdiği belirlendi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Ahmet Çalık'ın nikah işlemleri için Ankara'ya gittiği ifade edildi. 

Yöneticiler ve teknik direktör İlhan Palut kulübe geldi

Acı haberin ardından Konyaspor yöneticileri ve teknik direktör İlhan Palut kulüp binasına geldi. Kulüp Başkanı Fatih Özgökçen ve teknik heyetin de kazanın olduğu bölgeye gittiği öğrenildi. Yeşil-beyazlı ekibin ise pazar günü sahasında Demir Grup Sivasspor maçının ardından dün antrenman yaptığı ve bugün futbolcuların izinli olduğu öğrenildi.

 

Futbola Gençlerbirliği altyapısında başladı

Futbola Gençlerbirliği altyapısında başlayan Ahmet Çalık, başkent ekibinde dikkatleri üzerine çekmesinin ardından 2016-17 sezonunu ortasında 2,5 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Galatasaray'a transfer oldu.

Galatasaray'dan Konyaspor'a transfer oldu

Geçtiğimiz sezon başında Galatasaray'dan Konyaspor'a transfer olan 27 yaşındaki savunmacı yeşil beyazlı kulüpte kariyerinin en verimli dönemini geçiriyordu. Başarılı oyuncu 26 Kasım 2021 tarihinde de yeşil-beyazlı olan sözleşmesini 3 yıl daha yenilemişti. 

Milli Takım'ın tüm yaş kategorilerinde oynadı 

Milli Takım'ın tüm alt yaş kategorilerinde forma giyen Ahmet Çalık, 8 kez A Milli Takım forması giydi ve 1 gol attı. 

17 yaş altı milli takımdan itibaren sıklıkla milli takımlara çağrılan Ahmet Çalık, 3 kez Türkiye U-16, 14 kez Türkiye U-17, 6 kez Türkiye U-18 16 kez Türkiye U-19 ve 6 kez de Türkiye U-20 forması olmak üzere toplam 45 kez millî formayı giydi, 3 gol kaydetti.

Ahmet Çalık kimdir?

Tam adı Ahmet Yılmaz Çalık olan futbolcu, 26 Şubat 1994 tarihinde Ankara’da Yenimahalle’de doğdu. Kireç imalatçılığı yapan babası Gümüşhaneli, annesi ise Ispartalıdır. Bir abisi, bir kardeşi vardır.

Ahmet ÇalıkGençlerbirliği altyapısında futbola başladı. 1 Temmuz 2011 tarihinde G.Birliği U21 takımında oynamaya başladı. 2012-2013 sezonunda, 21 Nisan 2013 tarihinde Fenerbahçe ile oynanan Süper Lig maçında ilk kez A takım forması giydi.

Türkiye Milli Futbol Takımı formasını da ilk kez 17 Kasım 2015 tarihinde Yunanistan ile oynanan özel maçta giydi.

Ahmet Çalık, Fatih Terim tarafından A Milli Takım'ın EURO 2016'ya gidecek nihai kadrosuna da seçildi.

Ajansspor ailesi olarak, Ahmet Çalık’a Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve Konyaspor camiasına başsağlığı dileriz.

Ahmet Çalık'ın hayatını kaybettiği kaza, güvenlik kamerasına böyle yansıdı


Senin için hazırladığımız haberler