Korcan Çelikay'dan TFF'ye tepki!

18.03.2020 - 16:43 | Son Güncellenme: 18.03.2020 - 16:48

Korcan Çelikay'dan TFF'ye tepki!

TFF maçları erteleyecek mi? Spor Toto Süper Lig maçları ertelenecek mi? Futbolcular maçlara çıkacak mı?

Radyospor'da Spor Kazanı programında Özgür Sancar'ın canlı yayında sorularını yanıtlayan Ankaragücü'nün file bekçisi Korcan Çelikay'ın açıklamaları şu şekilde:

Neden böyle bir şey yaşıyoruz?

"Biz sporcuyuz ancak bu virüs bağşıklık sistemi falan dinlemiyor. Herkesin dikkat etmesi gerekiyor. Ben bu hastalığı hafif bir şekilde atlatabilirim ancak bunu yaşlı insanlara bulaştırma ihtimalim var. Herkes, 'Evde Kal' derken biz neden böyle bir şey yaşayalım? Virüs katlanarak ilerliyor."

Deplasmana otobüsle gidebiliriz!

"Umarım burada daha da bir artış olmaz ancak bunun bir riski var. Biz kişisel ve toplumsal olarak önlem almalıyız. Bizim ülkemiz en güvenli yerlerden biri ancak bizim takımımızda birçok yabancı oyuncu var. Takım arkadaşlarımın aileleri yurt dışında. Bu oyuncular ailelerini göremiyor. Biz erteleme kararını TFF'den bekliyorduk ancak liglere devam edin dediler. Biz buna uymak zorundayız ancak herkesin bir tedirginliği var. Ufak bir bronşit rahatsızlığı bile yaşasak tedirginleşiyoruz. Maçlar seyircisi oynanasın diyorlar. Ben bu işin ekonomik tarafını konuşmuyorum bile. Bu maçların taraftarsız tadı tuzu olmuyor. Seyircisiz de olsa biz stadyumda en az 1000 kişi oluyoruz. Seyircisiz olunca 11'e 11 maç yapılmıyor. Stadyuma gelenlerin de aileleri var. Biz hafta sonu Gaziantep deplasmanına gideceğiz. Uçakla mı gitsek? Otobüsle mi gitsek? Biz bunları düşünüyoruz."

Maçların ertelenmesini istiyoruz!

"Sadece fiziksel olarak değil psikolojik olarak da yoruluyoruz. Biz kendimiz için konuşmuyoruz. Hastalığı bulaştırmak istemiyoruz. Burada sağlıklı bir ortam yok. Bizim de gözümüz ve kulağımız şu anda yapılan toplantıda. Son maçtan sonra bir milli ara var. 1 maç ertelense bize 3 hafta kazandıracak. Bu durum bile olay oluyor. Bu 1 maçı ara maçlarla rahatlıkla atlatabiliriz. Bu herkes için önemli. Şu anda takımların %80'inin hedefi var. Bu karar herkesi etkileyecek. Biz maçların ertelenmesini istiyoruz."

Biz ligde kalacağız!

"Bizim hedefimiz ligde kalmak. Şu anda korkumuz yok ancak hiçbir şey belli olmuyor. İyi başladık sonra düştük. 7-8 takımla beraber yarışıyoruz. Şu anda her puan çok önemli. Bizim hedefimiz belli. Biz ligde kalacağız. Biz bütün bu stresleri yaşarken bir de sağlık sıkıntısı yaşamak istemiyoruz. Bunlar bize ağır geliyor. Bir ara verilmesi çok daha doğru olur diye düşünüyorum."

Senin için hazırladığımız haberler