Korovirüs salgını İstanbul'a uzaydan yansıdı

28.03.2020 - 22:09 | Son Güncellenme: 28.03.2020 - 22:18

Tüm dünyayı saran yeni tip virüs olan Covid-19 (Kovid-19) salgını sonrası sokağa çıkma yasakları ilan edildi. Peki İstanbul'da koronavirüs sonrası ne gibi haller oldu. Doğa nasıl görünüyor. İşte corona virüsü sonrası İstanbul'un uzaydan görünümü...

Korovirüs salgını İstanbul'a uzaydan yansıdı

2019 yılının Aralık aylarında Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan virüs salgını nedeniyle tüm dünya evinde karantina altında gitmeye başladı. Bu durum dünyada olan bazı dengeleri de değiştirmeye başladı. Koronavirüsün İstanbul'a olan etkileri uzaydan bile belli olmaya başladı.

Evdekal çağrısı ile insanları evinde tutmaya çalışan yetkililer 65 yaş üstü vatandaşlara da sokağa çıkma yasağı koydu.

Kronik hastalıkları olan ve 65 yaş üstü olan vatandaşlar rbu salgına karşı fazla dirençli olmadıkları için böyle bir önlem almaya çalışan yetkililer zorunlu yasağı koyarak zor durumda olan vatandaşlara da polis ve zabıta yardımıyla gıda yardımı ile pazar alışverişlerini yapma şansı da verdi.

İstanbul Teknik Üniversitesi Uydu Haberleşme ve Uzaktan Algılama Merkezi (UHUZAM) bir paylaşım yaptı.  Yaptığı görsel paylaşımında koronavirüs nedeniyle sokaklara çıkılmadığı için doğa dengesinin yavaş yavaş düzeldiğini gösteriyor.

UHUZAM tarafından paylaşılan bilgilere göre, Sentinel-5 Precursor dünya gözlem uydusu kullanılarak, 4-24 tarihleri arasında gerçekleştirilen gözlemlerin sonucunda İstanbul'daki azot dioksit yoğunluklarının değişimi çok net belli olmaya başladı.

Araştırmaya  göre 19 Mart Perşembe günü olan yoğunluğun, 22 Mart Pazar günü neredeyse görünmeyecek hale gelmesi dikkat çekti.

İşte o görüntü

Senin için hazırladığımız haberler