"Kruse ile bir Alman finali isterim"

05.03.2020 - 03:17 | Son Güncellenme: 05.03.2020 - 10:05

Alman basını, Türkiye'de forma giyen Alman futbolcuları yakından takip ediyor. Antalyaspor'un golcüsü Lukas Podolski, kendisiyle yapılan röportajda dikkat çeken açıklamalar yaptı. Podolski, Kruse için ne dedi? Ziraat Türkiye Kupası formatı için hangi eleştiriyi getirdi? Podolski'den çarpıcı ifadeler geldi.

"Kruse ile bir Alman finali isterim"

Ziraat Türkiye Kupası yarı final maçlarını internet sitesinden canlı yayınlayan Bild, Antalyaspor'un Alman oyuncusu Lukas Podolski ile Aytemiz Alanyaspor maçı öncesi bir röportaj gerçekleştirdi.

Derleyen: Hüseyin ÖZKÖK

Bild: Alman taraftarları neler bekliyor?

Podolski: Canlı yayınlamanız çok iyi. Burada insanlar oyunu sevip yaşıyorlar.

Bild: Biz size Kupa Prensi adını taktık. Çünkü dört değişik ülkede dört kupa kazandınız. Bayern ile Almanya'da Arsenal ile İngiltere'de, Galatasaray ile Türkiye'de ve Kobe ile Japonya'da. En güzeli hangisiydi?

Podolski: Hepsinin değişik güzelliği oldu. Berlin (Almanya Kupa finalinin oynandığı şehir) her zaman fantastik. Arsenal ile Wembley'de kazandığım kupa ile karşılaştırılabilir. Kobe'nin 25 yıl aradan sonra ilk kupasıydı. Tabi o za çok fantastik oldu. Ve Galatasaray adına finalde Fenerbahçe'ye 1-0 kazandığımız maçta golü ben attım. Sonrasında neler olduğunu tahmin edersiniz.

PODOLSKİ: BİR KADININ DEDİĞİ GİBİ: EVET VEYA HAYIR

Bild: Türkiye'de kupa maçları iki ayaklı oynanıyor. Bunu nasıl buluyorsunuz?

Podolski: Almanya Kupası statüsü bence dünyanın en iyisi. İngiltere'de beraberlikte (FA Cup'ta) maç tekrarı var. Türkiye'de ise dediğiniz gibi iki maçlı bir sistem var. Ben ya hep ya hiç olan tek maçlık oyunları seviyorum. Aynı bir kadının her zaman dediği gibi. Evet veya hayır. Arada bir şey olmuyor. Hayat aslında böyle.

Bild: Vatandaşınız Max Kruse de final hedefiyle Fenerbahçe ile Trabzonspor'a karşı oynadı. Kendisiyle görüşüyor musunuz?

Podolski: Son olarak ligde karşı karşıya geldik. Maç sonunda samimi bir görüşme yaptık. Max her zaman her zaman neşeli ve rahat biri. Eğer finalde yeniden karşılaşırsak çok sevinirim. Bir Alman finali güzel olurdu.

Bild: Antalyaspor'daki kariyerinize dört maçta 1 gol 2 asist ile başladınız. Memnun musunuz?

Podolski: Kesinlikle. İlk üç maçta kısa süreler oynadım. Japonya'da 12 ay boyunca neredeyse ara vermeden oynadığım için şimdi yavaş yavaş forma giriyorum. Siz de şimdi bunu canlı göreceksiniz.

Lukas Podolski iddialı konuştu ama evlerinde Aytemiz Alanya'ya yarı final ilk maçını 1-0 kaybettiler.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafıdnan yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

 

Senin için hazırladığımız haberler