Galatasaray’ın yeni transferi Lucas Torreira'nın artıları ve eksileri

06.08.2022 - 00:57 | Son Güncellenme: 06.08.2022 - 21:25

Galatasaray, orta saha transferinde mutlu sona ulaştı. Cimbom, Arsenal forması giyen Lucas Torreira’yı transfer etti! Kimdir ve analizi nedir? İşte detaylar…

Galatasaray’ın yeni transferi Lucas Torreira'nın artıları ve eksileri

Ali BOZKURT – AJANSSPOR ANALİZ

Süper Lig’in yeni sezonu başlamasıyla birlikte Galatasaray, orta saha transferini tamamladı. Aslan, Geçtiğimiz sezon  Arsenal’dan Fiorentina’ya kiralık olarak giden 26 yaşındaki Uruguaylı Lucas Torreira’yı transfer etti. 

Lucas Torreira profili

Galatasaray’ın Arsenal’dan yeni transferi Lucas Torreira, merak ediliyor ve hakkında çok soru soruluyor. İşte Lucas Torreira analizi…

- Yaş: 26

-  Mevkii: Orta Saha

-  Ülke: Uruguay

-  Boy: 1,66 m

Lakabı: Küçük Lider

Uruguay – Portekiz maçında Ronaldo’dan kaptığı top sonrası Portekizli dünya yıldızını fizik gücüyle yere deviren Toreira, ülkesinde ‘Luquita’ yani ‘Küçük Lider’ lakabını aldı.  

Marco Giampaolo: Boyu uzun olsa 100 milyon avro eder

Torreira’nın eski teknik direktörü Giampaolo, oyuncusu hakkında daha önce şunları söyled: "Torreira, 1,80 metre boyunda olsaydı, 100 milyon Euro'ya transfer edebilirdik(!) Ayrıca dünyanın en güçlü oyun kurucuları arasında kabul edilirdi. Kısa ya da uzun top oynayabilir, topu geri kazanır, oyunu geriden kurar ve her zaman topun nerede olacağını biliyor... Boyunu pek umursamayan bir kulübe giderse başarılı olur."

Rakibin ensesinden ayrılmıyor

Torreira, takım hücuma çıktığı zamanlar da rakiplerini takip ederek hızlı pas ve kontra atak yapmalarını engelleyen bir yapıya sahip. Yaptığı baskılarla takımın top kazanmasını ve ikinci topları almasını sağlayan bir oyuncu. Önde baskı ve her zaman fizik gücünü kullanarak rakibin atağını kesmesini iyi biliyor. Galatasaray önde kaptırdığı topları kolay kazanabilecek bir oyuncuya sahip oldu.

Duracağı yeri iyi biliyor

Torreira, takım atağa çıktığı zaman veya takım kontra atak yediği zaman nerede duracağını iyi bilen bir futbolcu. Gerek çevre kontrolü gerek ise takım arkadaşlarının konumunu iyi ayarlayan bir isim. Takım geriden oyunu kuracağı zaman çevre kontrolü yaparak olası baskıları engelliyor. Rakiplerin önde baskını kıran bir oyuncu.

Geriden oyun kurmakta başarılı

Savunmadan oyun başlatan takımlarda başarılı bir performans sergiliyor. Rakip oyuncuların baskısından çekinmiyor, baskıya gelen futbolcuyu oyundan düşürerek topu ikinci bölgeye taşıyabiliyor. Sonra ara/uzun paslarla takımını gol pozisyonuna sokan bir rol alıyor.

Pres yaparak topu kazanıyor

Ataklarda yaşanan top kayıplarında pozisyon alarak rakibin yüzünü kaleye dönmesini engelleyen Torreira, savunmanın yerleşmesini ve takımın geriye rahat gelmesini sağlıyor. Baskıyla top kazandığında takımına hücum devamlılığı sağlıyor. Onun için bir baskı uzmanı diyebiliriz. 

Sert oyuncu

Orta sahada alan daraltmada başarılı olan Torreira, rakiplerine yaptığı baskıyla hata yaptırıyor.  Önünde oynayan futbolcuların (Oliveira) geriye fazla pas vermeyeceğini düşünürsek Torreira, rakiplerin üstüne sert şekilde giderek hücum geçişini daha hızlandırmayı başarıyor.

Pasları keser

Torreira, rakip takımın ara pası ve uzun paslarını araya girerek kesiyor. . Kestiği topları kısa paslarla direkt ön tarafa veriyor. Yani savunma- hücum arasında bağlantıyı kuran kritik bir oyuncu.

Görevini yaptıktan sonra bekliyor

Kazandığı toplar sonrası pas verdiğinde Torreira, pozisyonunu terk etmiyor.  İleriye doğru fazla gidip alanını boşaltmıyor. Bazen bu durum hareketsiz görünmesine yol açıyor. Zaman zaman oyundan kopması ise eksisi. 

Topu ayağında fazla tutuyor

Topu ayağında fazla tuttuğu oluyor. Takım arkadaşlarının pozisyon almasını beklerken yediği baskıda top kayıpları yaşayabiliyor.  Hızlı geçiş yapan takımlara karşı hata yapma olasılığı artıyor.  

Faulleri abartıyor

Acı eşiği düşük. İkili mücadelelerde zaman zaman abartılı bir şekilde yatıyor. Bu da oyunu soğutuyor. Eski takım arkadaşlarından ve taraftarından bu yüzden tepki aldığı oldu. Karşılaşmanın tansiyonu yükseldiği ve gol lazım olduğu anlarda hakeme oynayarak kendini yere bırakması eksi yönlerinin başında geliyor.

Tartışmaları sahaya yansıtıyor

Antrenman ve öncesinde takım arkadaşları ile yaşadığı sorunları saha içine yansıtan bir oyuncu. Sorunlardan dolayı maç içinde grev yapar gibi topla fazla buluşmak istemiyor.  Bazı takımlarda adaptasyon sorunu yaşadı. 

Galatasaray’a ne katar?

Oliveira ile Midtsjö’nün arasında oynadığı zaman en verimli performansını verir.  

Oliveira’nın savunma eksikliğini kapatacak bir oyun yapısına sahip.

Baskı ve preslerle top kazanır ve Oliveira- Midtsjö’nün oyun kurmasını sağlar.

Kritik maçlarda sorumluluk alarak Galatasaray’ın üstündeki baskıyı azaltır.

Rakip yarı sahaya oyunu yıkmak için en önemli isim olur.

Senin için hazırladığımız haberler