Kudryashov'dan Fenerbahçe sözleri! Neden Başakşehir'i tercih etti?

12.02.2019 - 11:06 | Son Güncellenme: 12.02.2019 - 14:06

Kudryashov'dan Fenerbahçe sözleri! Neden Başakşehir'i tercih etti?

Süper Lig'in lideri Medipol Başakşehir, transferin son gününde sürpriz bir hamle yaparak Fyodor Kudryashov'u kadrosuna katmıştı. Deneyimli sol bek, Rus basınına verdiği röportajda Fenerbahçe iddialarından neden Başakşehir'i tercih ettiğine dair önemli açıklamalarda bulundu. 

Rubin Kazan ile olan sözleşmesi sona erdikten sonra transferin son günü Başakşehir'le imzalayan 31 yaşındaki oyuncu transfer sürecini değerlendirdi. 

Başakşehir'i tercih etme nedeni...

Transferin son günü Türkiye'den bir fırsat karşısına çıktığını belirten Kudryashov, "Geldim, sağlık kontrolünden geçtim ve imzaladım. Takımın ligde lider olduğunu biliyordum. Ama önemli olan Avrupa kupaları için mücadele ediyor olmaları. Kararımı en çok etkileyen bu oldu" dedi. 

Fenerbahçe iddiaları için ne dedi?

-Türkiye'ye gitmeden önce yeni kulübünün Fenerbahçe olduğu yazıldı. Hangi takım için gittiğini biliyor muydun?

"Evet, tabii ki. Fenerbahçe iddiaları nereden çıktı bilmiyorum. Biri bir şey söylüyor, sonra herkes onu konuşuyor. Futbol haberlerini takip etmiyorum. Ben seçimimi yapmıştım ve İstanbul'a ne için gittiğimi biliyordum."

Türkiye'de daha atak bir futbol anlayışı olduğunu söyleyen Kudryashov, "Kimse üçlü savunmayla oynamıyor. Daha spektaküler maçlar oluyor. Ben ligin en disiplinli ve organize takımına gittim. Şu anda en az gol yiyen takımız. Benle birlikte daha az gol yeriz" ifadelerini kullandı.

"Henüz Türkçe konuşulanları anlamıyorum. televizyonda insanlar sürekli olarak futbolu konuşuyor. Kız kardeşim Türkiye'de yaşıyor. Burada futbola olan ilginin Rusya'dan çok daha fazla olduğunu söylüyor. Taraftarlar daha aktif."

-Rusya Milli Takımı'nda devam etmeyi düşünüyor musun?

"Tabii ki. Eğer benimle ilgilenmeye devam ederlerse ben de oynamaya devam ederim. Milli takımı hak etmek için Türkiye'de elimden geleni yapacağım."

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler