Kulüpler istedi, yabancı sayısı arttı

13.01.2021 - 18:13 | Son Güncellenme: 13.01.2021 - 21:21

Son dakika haberleri... Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, Süper Lig'de yabancı oyuncu kontenjanının 14'ten 16'ya yükseltilmesine karar verdiklerini açıkladı. Özdemir, "İkinci yarıda yabancı sayısını 16'ya çıkarma kararı aldık. Bunlar bir defaya mahsus olmak üzere alınan kararlardı" dedi. İşte detaylar...

Kulüpler istedi, yabancı sayısı arttı

AJANSSPOR-HABER

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, Süper Lig'de yabancı oyuncu kontenjanının 14'ten 16'ya yükseltilmesine karar verdiklerini açıkladı.

"İkinci yarıda yabancı sayısını 16'ya çıkarma kararı aldık"

Konuyla ilgili toplantı sonrası bir açıklama yapan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, "Önümüzdeki günlerde Kulüpler Birliği yeni başkanını seçecek. 2021 yılının ilk toplantısını bugün yaptık. 2020'nin nasıl geçtiğini Kulüpler Birliği üyelerine anlattık. 2021 hakkındaki düşüncelerimizi ifade ettik. Kulüpler Birliği, 14'ün üstündeki yabancı futbolcularını satamadıklarından dolayı yaşadıkları sorunları anlattılar. İkinci yarıda yabancı sayısını 16'ya çıkarma kararı aldık. 

"Bugün itibarıyla beIN Sports ile ilgili bir sorunumuz yok"

Bunlar bir defaya mahsus olmak üzere alınan kararlardır. Çok sıkıştırılmış bir lig takvimini yaşıyoruz. Kararların hepsini sıkışık takvim ve pandemi sebebiyle aldık. Sahada oynayan oyuncularla kulübedeki yabancı oyuncuların sayısı 12'den 14'e çıkacak. Bugün itibarıyla beIN Sports ile ilgili bir sorunumuz yok. 2020-2021 sözleşmesine göre ödemeler yapıldı. Hangi tarihlerde hangi ödemelerin yapılacağı şu an itibarıyla belli" dedi. 

"Yabancı sayısının 2 artırılması istedik"

Göztepe Başkanı Mehmet Sepil ise, "Kulüpler Birliği'nin yeni başkanı 28 Ocak'ta belli olacak. Bugünkü görüşmelerin önemli bir bölümü futbol ekonomisiyle alakalıydı. Bundan dolayı bazı yardımlar istedik. Bununla ilgili detayları konuştu. Futbol sektörü pandemi sebebiyle henüz yardım alamadı. Federasyon Başkanı Nihat Özdemir, yardım alacağımızı söyledi. Yabancı sayısının 2 artırılması istedik ve toplantıda karar alındı. 

"28 Ocak'a gelindiğinde aday veya adaylar belli oldu"

16 yabancı ile oynanması yönünde karar alındı. Kurun sabitlenmesi noktasında yazılı bir talebimiz vardı. Federasyon Başkanı Nihat Özdemir kararın, bu toplantıda alınamayacağını söyledi. Benim umudum, başkanımızın bu isteği yerine getireceği noktasında. Bugün hiçbir aday tartışılmadı. 28 Ocak'a gelindiğinde aday veya adaylar belli oldu" şeklinde konuştu. 

Senin için hazırladığımız haberler