Kumarhane baskınında yakalanan ‘Gabigol’ serbest bırakıldı, “İçerde maskemi çıkarmadım…”

15.03.2021 - 21:10 | Son Güncellenme: 15.03.2021 - 21:19

Dış haberler... Brezilya Serie A ekiplerinden Flamengo forması giyen Gabriel ‘Gabigol’ Barbosa, dün Rio de Janeiro’da bulunan bir kumarhanede polis ekipleri tarafınca yakalanmıştı. 300 bine yakın insanın Kovid-19 kaynaklı öldüğü ülkede kumar oyunlarının hepsi illegal statüde değerlendiriliyor. Öte yandan, salgınla mücadele kapsamında topluma açık alanlar da sınırlandırılmış vaziyette. Operasyon sonrası karakola götürülen Gabigol, ifade verdikten sonra serbest bırakıldı. İşte detaylar...

Kumarhane baskınında yakalanan ‘Gabigol’ serbest bırakıldı, “İçerde maskemi çıkarmadım…”

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Flamengo’nun yıldızı Gabriel Barbosa, dün Brezilya polisi tarafından kumarhanede yakalandı. Ülkede şok etkisi yaratan olayın akabinde karakola götürülen futbolcu; hem yasaları ihlal ettiği için hem de Kovid-19 tedbirlerini aksattığı için sosyal medyada eleştiri yağmuruna tutuldu. Karakolda sorguya çekildikten sonra serbest bırakılan futbolcu, kapıda kendisini bekleyen basın mensuplarına olayın iç yüzünü aktardı. “Polis baskını sırasında asansördeydim. Çok korktum.” diyen futbolcunun hangi yaptırımlara uğradığı henüz bilinmiyor.

Gabigol, “Çok gencim. Hata yapmam normal…”

Brezilya polisi tarafından serbest bırakılan Gabriel Barbosa, kumarhanede suçüstü yakalanmasını ülkede faaliyet gösteren Globo Esporte’a şu şekilde anlattı, “Flamengo taraftarı beni affetsin. Beni idol alan bütün çocuklardan özür dilerim. Kumar oynama alışkanlığım yok. Sadece video oyunlarını oynuyorum. Ben böylesi hikayelerde anılacak bir adam değilim. Bugüne kadar evdeydim. Tatilimin son günüydü. Çok gencim. Hata yapa yapa bir şeyleri öğreneceğim.

“Maske ve dezenfektan kullanıyordum”

Kovid-19 kapsamında ülke genelinde topluluk oluşturmak veya topluma açık yerlerde bulunmak tedbiren kısıtlanmış vaziyette. Gabigol “maske ve dezenfektanı aksatmadığını” belirtip, “Oradaki insanlarla tanıştım. Yiyecek ve içecek bir şeylerimiz vardı. Oranın insanı değilim. Biliyorum. Ama maskeyi hiç çıkarmadım. Dezenfektanı da ara sıra kullanıyordum.” dedi.

“Masa altına saklandı” iddiası

Brezilya basınında çıkan haberlerde Gabigol’ün polisten kurtulmak için masanın altına saklandığı iddiaları dolaşıma girmişti. Gabigol bu iddiaları reddedip, “Kumarhanede sosyal mesafe kurallarının uygulanmadığını görünce ayrılmaya karar verdim. Tam asansöre gidecekken polis herkesten yere uzanmasını istedi. Çok korktum. Yanıma gelen polis memuru beni bir odaya götürüp konuşmaya çalıştı. Onlara gerekli olan her şeyi söyleyeceğimi ilettim. Saklanıyor olsaydım utana sıkıla polis arabasına binmezdim.” şeklinde konuştu.

Flamengo ile Brezilya Serie A’da bu yıl 14 gol atıp takımıyla şampiyonluk yaşamıştı. 28 Ocak 2020 tarihinde Inter’den 17,5 milyon Euro karşılığında Flamengo’nun yolunu tutan Barbosa, takımının en etkili hücum oyuncularından biri konumunda.

Senin için hazırladığımız haberler