Kuntz: "Ben başarısız değildim, Montella çok az değişiklik yaptı"

17.11.2023 - 14:13 | Son Güncellenme: 17.11.2023 - 14:50

A Milli Takım'ın eski teknik direktörü Stefan Kuntz'un köşe yazısı Alman basınında yayımlandı. Kuntz, Vincenzo Montella'nın kadroda değişiklik yapmadan Euro 2024'e gittiğini vurguladı.

Kuntz: "Ben başarısız değildim, Montella çok az değişiklik yaptı"

Hüseyin ÖZKÖK - AJANSSPOR

"Takımın ayrılıktan kısa bir süre sonra neredeyse hiç değişmeyen bir kadroyla nihayet turnuvaya katılması duygusal açıdan acı vericiydi" Bu sözler A Milli Takım eski Teknik Direktörü Stefan Kuntz’a ait. Almanya’nın Pazartesi ve Perşembe günleri yayınlanan dünyaca ünlü dergisi Kicker’in 16 Kasım Perşembe günkü sayısında bir köşe yazısı yazan Kuntz, Almanya Milli Takımı’nı değerlendirdiği yazısının son bölümünde kendi geleceği ile ilgili cümlelere yer verirken Türk Milli Takımı ile kendi ülkesi Almanya’da saha kenarında olma hayalinin gerçekleşmediğini de ifade etti.

Özel maçta Türkler daha fazla olacak

Almanya ile oynanacak maçı Almanya Futbol Federasyonu (DFB) ile kendisinin ayarladığını yazan Alman teknik direktör, karşılaşmada Türk seyircilerin Almanlardan daha fazla olacağını tahmin ettiğini de belirtti. 

“Türkiye ile ilgili kesinlikle hala duygular var"

Diğer yandan Stefan Kuntz, Alman Funke Medya Grubu gazetelerine yaptığı açıklamada ise “Türkiye ile ilgili kesinlikle hala duygular var. Almanya'da yapılacak Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'yi çalıştırmak çok özel bir şey olurdu" sözlerine yer verdi. 

İlgini Çekebilir
Stefan Kuntz, Süper Lig'e dönüyor! İşte görüştüğü takım
Habere Git

"Ben başarısız değildim"

"Başarıyla başlayan yolun da başarıyla tamamlanmasından son derece mutluyum. Halefim çok az bir değişiklik yaptı” diyen Kuntz, ayrılık neden gerçekleşti sorusuna, "Beni göreve getiren yönetim kurulu istifa ettikten sonra, yeni başkanın kendi ekibini de beraberinde getireceği açıktı. Onlar da böyle bir karar aldı. Ben başarısız değildim, dolayısıyla çalışmalarımın meyvelerini ne Avrupa Şampiyonası'nda ne de Berlin'deki bu özel maçta toplayamıyorum. Bu özel maç da benim fikrimdi. Hansi Flick ve telefonda konuşmuştuk. Geri bildirim olumluydu. Almanya'da. Almanya'ya karşı oynamanın Avrupa Şampiyonası öncesinde özel bir önemi vardı. Berlin'e de erken gelip taraftarlarla birlikte havaya girmek istiyorduk" cevabını verdi. 

Vincenzo Montella’nın Hırvatistan galibiyeti sonrası “Sahip olduğumuz kaliteyle zor olmadı, genç bir takımımız var ve giderek daha iyi olacak” sözlerine ise Kuntz, cevabı çok iyi bildiğini söyledi.

Senin için hazırladığımız haberler