Stefan Kuntz'dan İskoçya maçı açıklaması

16.11.2022 - 22:20 | Son Güncellenme: 16.11.2022 - 23:01

A Milli Futbol Takımı hazırlık maçında karşı karşıya geldiği İskoçya'yı 2-1 mağlup etti. Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz maçın ardından konuştu.

Stefan Kuntz'dan İskoçya maçı açıklaması

Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri öncesinde A Milli Futbol Takımı İskoçya ile yaptığı hazırlık maçını 2-1 kazandı. Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz maçın ardından konuştu. 

Önümüzdeki yolculuk için ufak bir adımdı

Stefan Kuntz "İlk 60 dakika inanılmaz iyi oynadık. Son yarım saatte bazı hatalarımız oldu. Bunları analiz edip üzerinden çalışacağız. Kesinlikle zaten ilk şutuyla golü buldu. Onun haricinde baskı üretmeye çalıştılar. İyi savunma yaptık. Oyuncularımla gurur duyuyorum. Önümüzdeki yolculuk için ufak bir adımdı bizim için. 

Arda Güler yanıtı

Arda Güler'in forma giymemesi hakkında Kuntz "Bugünkü maçın gidişatına göre o imkanı veremedik ama kesinlikle süre alacak."

Oynanan oyunun kendisini ne kadar memnun etti?

Kuntz "Bazı oyuncular buraya gelmeye hak kazanmıştı. Oyuncuların istek, arzusu bilhassa taktiksel anlamda ilk 60 dakika beni çok memnun etti. Önemli olan burada oyuncuların kendine güvenini yükseltmesi, çoğaltması ve bu sistemde de oynayabileceklerine inanmasıydı. Sesim sırf mikrofondan dolayı değil, biraz kısık. 60. dakikadan sonra bazı hatalar oldu düzeltmek istediğimiz, ilk şutla beraber rakip direkt golü buldu."
 
 
 
 
 
 
 
 

Takım içi ruhu ve dayanışmayı 1. golden sonra gördünüz

Kuntz: "Tabii böylelikle rakip biraz daha baskı uygulamaya çalıştı. Takımımız için önemli olan böyle bir sistemin içinde bu tarz bir rakip baskısını da herhangi bir şekilde kötüye gitmemek şarkıyla karşılayabilmesiydi. Bundan dolayı da yine de memnunum. Haziran maçlarına yaklaşır bir maç oynadık diyebilirim. Takım içi ruhu ve dayanışmayı 1. golden sonra gördünüz. Tüm ekip yeterli mesaj olmuştur herhalde."
 
 
 
 

Bu sistem devam edecek mi?

Kuntz "Portekiz maçındaki eleştirilerin çoğu biraz fazlaydı. Şimdi rakibin durumuan göre üçlü defans sisteminin avantajları var. Dörtlüye nazaran hocalar bunlardan faydalanmak istiyor. Bizim buradak en önemli hedefimiz; hem dörtlüyü hem de üçlüyü en iyi şekilde oynayabilmek. Muhtemelen Cenk konusunda bazıları şaşırmış olabilir, o pozisyonda onunla neden oynadığımızı. Biz onu çok sık takip ediyoruz, iletişim halinde olduğumuzu söylüyoruz. Zaten burada onun sol ayakla o pozisyonda nasıl oynadığını zaten sizler de gördünüz. Bizler memnunuz."

Çok pozisyon veren bir takım yoktu. Ne düşünüyorsunuz?

Kuntz: "Nerede olursa olsun aktif bir savunma sistemini istiyoruz biz. Bunun üzerine çalışıyoruz. Zaten üçlü defansın en önemli faktörlerinden birisi üç stoperin de istediği zamanda dışarıya doğru adamı kovalayabiliyor olması. Yine de oyuncuların kademeye girebiliyor olmasıydı. Biz bunlardan faydalandık. Ama eğer ki yüksek düzey futbola ayak uydurmak istiyorsak orta saha oyuncularımız hem teknik yönden çok iyi olması gerekiyor hem de savunma yönünden de bunları yerine getirebiliyor olması lazım. Forvetlerimiz konusunda da zaten orada savunma başlıyor. Onlara da nasıl bir savunma yapmaları gerektiğiyle ilgili de bilgi verdik, ne tarafa yönlendirmeleri ile ilgili rakibi. Bunu da gerçekten çok iyi yaptılar."
 
 
 
 

 

Tehlikeli pozisyonlar hakkında. Çalışılmış bir şey miydi?

Kuntz: "Umarım bunlar idmanda çalıştığımız konular olduğu için böyle olmuştur, aksi takdirde biraz benim için sıkıntı olmuştur. İdmanlarda biz bölgesel çok çalışıyoruz, tahtada olsun, gruplar halinde, farklı gruplar daha öne çıkıyor, sahada çalışıyorlar... Şunuda unutmamak lazım; bizim oyuncularımız bu sistemi oynayabilecek ve bunları sahaya yansıtabilecek kapasitede oyuncular. Böyle oyuncular olduğu sürece zaten bunları sahaya yansıtmak daha kolay oluyor."
 
 
 
 
 
 
 

 

Senin için hazırladığımız haberler