Stefan Kuntz'dan A Milli Takım hakkında açıklamalar

18.03.2022 - 19:45 | Son Güncellenme: 18.03.2022 - 20:07

2022 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turunda Portekiz ile oynayacağı maçın aday kadrosu açıklanırken teknik direktör Stefan Kuntz açıklama yaptı

Stefan Kuntz'dan A Milli Takım hakkında açıklamalar

 Dünya Kupası Elemeleri'nde Portekiz ile karşılaşacak A Milli Takım'ın aday kadrosu açıklandı. Teknik direktör Stefan Kuntz açıklama yaptı

Umut ve Deniz arasında seçim yaptık

Kuntz: Enes Ünal hakkında herhalde fazla tartışmaya gerek yok. LaLiga gol krallığında üst sıralarda bulunan bir isim. Deniz Undav ile Umut Bozok konusu bizi biraz zorladı. Seçimimiz, Umut'tan yana oldu. İkisi de golcü oyuncular. Kararımızı etkileyen şeylerden biri de Umut'un burada oynuyor olması oldu. Deniz'e kapı kapalı demek istemiyorum. Belki ilerleyen maçlarda aramızda olur. Kadroya baktığınız zaman Yunus Akgün, Umut Bozok, Doğukan gibi yeni futbolcuları görüyorsunuz.  Abdülkerim Bardakcı ve Eren Elmalı, sakatlıkları nedeniyle yok. Yoksa onları çağıracaktık. Dorukhan, çok iyi bir sezon geçiriyor. Abdullah Avcı'yla da fikir alışverişinde bulundum. Dorukhan'ın karakteri, oyun yapısı konularında da çok çok olumlu şeyler söylediler takım arkadaşları. Ben de kendisini davet ettim.

Yusuf Yazıcı aramızda olsun istedik

Yusuf Yazıcı, iyi durumda. Fransa'da rahat bir durumda değildi. Rusya'da goller atıyor, asistler yapıyor.  Deneyimli bir oyuncumuz, Portekiz maçında aramızda olmasını istedik. Bir noktada bir oyuncumuz bizimle olmazsa; bu, oyuncumuzun tekrar bizimle olmayacağı anlamına gelmiyor. Yusuf, bunun bir örneği. Belki normalden 2-3 oyuncu fazla çağırmış olabiliriz. Sakatlık olabilir diye geniş oyuncu havuzumuz olsun istedik.
 

Kaybedecek bir şeyimiz yok

Kağıt üstündeki gerçekler var. FIFA sıralaması, hangi takımın hangi sıralamada olduğu, Portekizli oyuncuların hangi kulüplerde oynadıkları gibi. Bunlar gerçekler ama maçlar sahada oynanıyor. Oyuncularımın ellerinden geleni yapacaklarından eminim. Portekiz'e rahat oyun oynatmayacaklar. Bütün gücümüzü sahada göstereceğiz. Kaybedecek bir şeyimiz yok. Eğer rakibinizin kaybedecek bir şeyi yoksa, Portekiz gibi takımlar için bu büyük bir tehlikedir. Göreve ilk geldiğim zaman buralara geleceğimizi düşünmüyorlardı. Biz buralara kadar geldik.

İlgini Çekebilir
A Milli Takım kadrosu açıklandı.. Sürpriz isimler
Habere Git

Ferdi ve Eren gibi isimlerin olmaması bizi sınırladı

Ferdi ve Eren gibi isimlerin olmaması, bizim kafamızdaki taktiksel opsiyonları bizi biraz sınırladı ama galibiyet için takım ruhu gerekiyor. Bunu sahada göstermek gerekiyor. Bunların hepsinin, takımımda olduğuna inanıyorum. Oyuncularımın sahada bunu göstereceklerine inanıyorum.
 

Arda Güler'i korumalıyız

Fenerbahçe'de ki meslektaşım  Arda Güler için çok doğru bir söz söyledi 'Onları korumalıyız'  Geçmişte planlamış fakat şu an nerede oldukları bilinmeyen oyuncular var, biz bu hataları yapmak istemiyoruz.
 

 Her oyuncuyu takipteyiz ve hepsini izliyoruz

Odağımız sadece 4 büyük kulüp değil, tüm kulüplerimize bakıyoruz. Davet edilmeyen oyuncular böyle devam etsinler, hiç bozmasınlar. Performanslarını sahada göstersinler, sosyal medyada mesaj vermelerine gerek yok. Bize bir şey anlatmalarına gerek yok. Her oyuncuyu takipteyiz ve hepsini izliyoruz.
 

Senin için hazırladığımız haberler