Kuntz sol bek bulamadı! Rıdvan Yılmaz sorusuna cevap yok...

09.09.2023 - 12:59 | Son Güncellenme: 09.09.2023 - 13:34

A Milli Takım'ın Ermenistan ile 1-1 berabere kalmasının ardından Stefan Kuntz'un sol bek tercihi eleştirildi. Kuntz, Rıdvan Yılmaz sorusuna cevap veremedi.

Kuntz sol bek bulamadı! Rıdvan Yılmaz sorusuna cevap yok...

AJANSSPOR HABER

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası D Grubu'nda mücadele eden A Milli Takımımız, Eskişehir'de oynadığı Ermenistan maçında 1-1 berabere kaldı. Karşılaşmanın ardından teknik direktör Stefan Kuntz'un kadro tercihleri ve sahada sergilenen performansı eleştirildi.

Ermenistan'a karşı Cenk'i sol bekte görevlendirdi

Fenerbahçe'de sakatlığı bulunan Ferdi Kadıoğlu, A Milli Takım'ın kadrosunda yer alamadı. Teknik direktör Stefan Kuntz, Ermenistan karşısına asıl pozisyonu stoper olan Cenk Özkaçar ile çıktı. Valencia'da forma giyen genç oyuncunun sol bek performansı beklentileri karşılayamadı. Rakibin bulduğu golde hatası bulunan ve hücumda da etkinliği sağlayamayan Cenk, Kuntz'un eleştirilmesine neden oldu.

Rıdvan Yılmaz'ı çağırmadı, Onur Bulut'u yedek bekletti

Stefan Kuntz'un sol bek eksikliği yaşanırken geçen sezon başında Beşiktaş'tan Rangers'a transfer olan Rıdvan Yılmaz'ı kadroya çağırmaması gündem oldu. Ayrıca Kuntz, Beşiktaş'ta Arthur Masuaku'nun yokluğunda sol bekte iyi katkı sağlayan Onur Bulut'u da yedek kulübesinde oturttu.

İlgini Çekebilir
Kuntz dönemi sona eriyor! İşte yeni hoca...
Habere Git

Basın toplantısında Rıdvan Yılmaz sorusu

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Stefan Kuntz'a Rıdvan Yılmaz'ı neden kadroya almadığı soruldu. Kuntz ise Rıdvan Yılmaz'ın takımında 1 maç bile oynamadığını söyledi.

"Peki"

Alman teknik adamın Rıdvan Yılmaz'ın takımında forma giymediğine dair verdiği cevaba karşın mevcut kadroda Rıdvan'ın durumunda olan oyuncuların bulunduğu hatırlatıldı. Kuntz ise sadece "Peki" dedi.

Onur Bulut 70 dakika bekledi, hücuma hareketlilik kattı

Ayrıca Beşiktaş'ta Şenol Güneş'in güvendiği isimlerden olan Onur Bulut'un A Milli Takım'da değerlendirilmemesi de eleştiri konusu oldu. Onur, sol bek sıkıntısı çekildiği dönemde Cenk Özkaçar'ın arkasında düşünüldü. Maça Cenk 11'de başladı. Valencialı futbolcu 70 dakika sahada kalırken, buradan sonra yerini Onur Bulut'a bıraktı. Onur'un oyuna girdikten sonra sol taraftan yapılan hücumlara kazandırdığı hareketlilik dikkat çekti.

İlgini Çekebilir
Altıntop ve Kuntz'a sert eleştiri! "Sergenler, Bertuğlar kurtarır bu futbolu"
Habere Git

Kuntz'un kulüp takımlarında alınan sürelere yaptığı vurgu ele alındı

Öte yandan A Milli Takım kadrosunda Stefan Kuntz'un vurguladığı istikrar ve kulüp takımlarında oynama sıklığı da farklı yönle ele alındı. Ay-Yıldızlılar'da bulunan 3 sağ bekin aldığı sürelere bakıldı.

Zeki 70, Mert 57, Onur 721 dakika oynadı!

Ermenistan maçında ilk 11'de başlayan Zeki Çelik'in, Serie A temsilcisi Roma'da 1 maçta 70 dakika, yerine oyuna giren Mert Müldür ise Fenerbahçe'de 3 maçta 57 dakika süre alabildi. Beşiktaş'ta forma giyen Onur Bulut ise 9 maçta 721 dakika sahada kaldı. 29 yaşındaki oyuncu bu süre içinde 1 gol, 1 asistlik katkı sağladı.

Senin için hazırladığımız haberler