A Milli Takım'da Stefan Kuntz, Japonya Yenilgisinin Sebebini Açıkladı

12.09.2023 - 17:31 | Son Güncellenme: 12.09.2023 - 17:54

Hazırlık maçında Japonya'ya 4-2 mağlup olan A Milli Futbol Takımımız'da teknik direktör Stefan Kuntz, maç sonu değerlendirmelerde bulundu. İşte detaylar

A Milli Takım'da Stefan Kuntz, Japonya Yenilgisinin Sebebini Açıkladı

AJANSSPOR - HABER

A Milli Futbol Takımımız, hazırlık maçında Belçika'da Japonya ile karşı karşıya geldi. Milliler sahadan 4-2 mağlup ayrıldı.

Karşılaşma sonrası A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kunzt açıklamalarda bulundu.

"Rakibin şiddetli oynadığını söyledik"

Fiziki yönden Japonya ile baş edemediklerini ifade eden Kuntz, "İlk devre çok kötüydü. Genel oyunla şunu söylemek gerekiyor. Rakibin şiddetli oynadığını söyledik. Üç golü böyle yedik. Bireysel hatalar da vardı. Fiziki yönden Japonya ile baş edemedik. Ama maç sonunda istediğim duruma geldi. Maç içinde bazı oyuncuları görmek istiyorduk. Onlarla ilgili daha farklı fikir edindik. Bir dahaki maça ders çıkararak gideceğiz. Bertuğ kesinlikle bu maçların galip oyuncusuydu." dedi.

"Bizi ileri götüreceklerini düşünüyorum"

Yenilgiye rağmen kazanımlar elde edeceklerini dile getiren Kuntz, "Her mağlubiyet insanı üzer. Ama hem rakibi baz aldığımızda hem de sahada denediklerimizi baz aldığımızda bunların bizi ileri götüreceklerini düşünüyorum. " dedi.

İlgini Çekebilir
Japonya, Kuntz için de çanları çaldı!
Habere Git

"Benim için önemli olan buydu"

12 Ekim 2023 tarihinde Hırvatistan ile oynayacakları maça kilitlendiklerini ifade eden Kuntz, "Kulakları tıkamaktansa gözleri açmak daha önemli. Kendimi Hırvatistan maçına daha iyi hazırlanabileceğimi düşünüyorum. Benim için önemli olan buydu." dedi.

"Hayal kırıklığı yaşıyorum bir yandan da mutluyum"

Basın toplantısında da açıklamalarına devam eden Kuntz, "Bireysel hatalar da oldu. Şunu kesinlikle gördük. Fiziki yönden bazı oyuncular Japon oyuncularla yarışamadık. Bu maçı oynadığımız için çok mutluyum. Devreden sonra çok iyi çıktık. Bu maçı çevirebileceğimizi gösterdi. 3-2'den sonra bir gol daha bulabileceğimiz pozisyonlar oldu. Hayal kırıklığı yaşıyorum bir yandan da mutluyum. Bu maç beni Hırvatistan maçına daha iyi hazırlayacak."

"Doğru zamanda oynattık ve karşılığını aldık"

"Bertuğ ve Yusuf Sarı gibi oyuncular bundan sonra zorluk derecesi olan maçlarda daha fazla oynayacak mı?" sorusu üzerine Alman teknik adam, şöyle konuştu:

"Bertuğ zaten bu iki maçta beklediğimizden fazla süre aldı.Kamp sürecinin de kazananı. Eğer hoca ile ilgili olumlu bir şeyler söylemek istiyorsa insanlar, genç oyuncuları ne zaman ve ne kadar oynatacağını bilir. Arda'yla da benzer bir süreç yaşamıştık. Doğru zamanda oynattık ve karşılığını aldık. Ama aynı zamanda üzgünüm. İlk devrenin gidişatı farklı olsaydı Kazımcan'a da forma şansı verecektik. İkinci yarı yaptığımız değişiklikler gerekliydi. Forma şansı veremedim. Fiziki yönden ne yazık ki onlara milli takımda fazla destek olamıyorum. Bunları kulüplerinde geliştiriyorlar. Onlarla analizler yapıyoruz, onlara tavsiyelerde bulunuyoruz. Bazı oyuncular gördüm, buna pek önem vermiyorlar. Bazı oyuncular hem üzerinde çalışıyorlar hem de çok ciddi çalışıyorlar."

"20 maç yaptık, 5'ini kaybettik"

"Fiziki açığı gidermek için bu maçlarda eksikleri olan bazı oyuncuları bir sonraki kampa alacak mısınız?" sorusuna da Stefan Kuntz, "Bugünkü maçla Hırvatistan maçına kadar bir çok oyun oynayacaklar. Bazıları zaten yeteri kadar süre alamadığı için o rekabeti yakalayamadılar. Eğer biz bir şeyleri milli takım olarak elde etmek istiyorsak, herkes kendini ve oyunu geliştirmek için elinden geleni yapmalı.

Ermenistan maçında bazı oyuncular 12 km üstü koştu. Bu standartlara ulaşıyor. Ama bugünkü hava sıcaktı. Bazı oyuncular taktiksel bazı koşuları yapmadıklarını gördük. Dışarıdan taraftarların söylediklerini de artık anlıyorum. Geçen sene Haziran kampından bu yana kimse hocayı korumuyor. Hep sorgulanan, soru işareti olan hoca. Ama kesinlikle konunun o olmadığını söyleyebilirim. Şimdiye kadar 20 maç yaptık, 5'ini kaybettik. Bunların hemen hepsi sıralamada üzerimizdeki takımlardı. Üzerinde çalışmamız gerekenler başka konular." yanıtını verdi.

Senin için hazırladığımız haberler