Stefan Kuntz'un sonunu hazırlayan neydi, neden görevine son verildi?

17.09.2023 - 16:43 | Son Güncellenme: 17.09.2023 - 17:04

A Milli Takım'da Teknik Direktör Stefan Kuntz dönemi sona erdi. Peki Alman çalıştırıcının sonunu hazırlayan neydi, neden görevine son verildi? Detaylar.

Stefan Kuntz'un sonunu hazırlayan neydi, neden görevine son verildi?

AJANSSPOR-HABER

A Milli Takım'deki görevine son verilen teknik direktör Stefan Kuntz, Şenol Güneş'in tarihi 6-1'lik Hollanda yenilgisi sonrası göreve gelmişti. Peki Alman hocanın sonunu hazırlayan unsurlar nelerdi, performansı nasıldı, neden tartışıldı? İşte detaylar...

Stefan Kuntz'un gelmesinde Hamit Altıntop aracı oldu

2021 yılında Selim Soydan’ın yerine göreve gelen Hamit Altıntop’un A Milli Futbol Takımı Sorumlusu olarak ilk işi Stefan Kuntz’u Ay Yıldızlı takımın başına getirmek olmuştu. O dönem Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı ise Nihat Özdemir idi.

Hamit Altıntop: "Stefan Kuntz'un A takımı hak ettiğine inanıyorum"

Stefan Kuntz'un göreve gelmesiyle ilgili o dönem bir açıklama yapan Altıntop şu ifadeleri kullanmıştı:

"Sayın Kuntz'u genç, modern ve taktiksel olarak en üst seviyede oynama hedefiyle tanıtmak istiyoruz. Görevinin bilincinde. Ben kendisiyle istişareler yaptım. Kalitemle ve birikimimle kendisini en iyi şekilde destekleyeceğime söz verdim. Kuntz'un da saha içinde en iyisini yapacağına inanıyoruz. Almanya'da Ümit Milli Takım'da 5 yıl görev aldıktan sonra A takımı hak ettiğine inanıyorum. İkinci vatanında bu şansı kendisine veriyoruz. Kendisine inanıyoruz. O da bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirecektir. Umarım en kısa zamanda çok iyi sonuçlarla ve güzel futbolla buluşmak üzere"

İlgini Çekebilir
Kuntz gitti! İşte yeni hoca adayları
Habere Git

Dünya Kupası Elemeleri'nde Portekiz'e elendik

Stefan Kuntz, A Milli Takım ile ilk karşılaşmasına Dünya Kupası Elemeleri'nde Norveç'e karşı çıktı. Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Spor Kompleksi'nde oynanan karşılaşma 1-1 berabere bitti. Dünya Kupası Elemeleri'nde oynanan diğer maçlarda ise Letonya'yı 2-1, Cebelitarık'ı 6-0, Karadağ'ı 2-1 mağlup ettik. Grubu ikinci sırada tamamlayan ve Dünya Kupası Elemeleri play-off'unda Portekiz ile eşleşen milli takım maçı 3-1 kaybetti ve elendi. Stefan Kuntz bu karşılaşmada oynattığı üçlü savunma ile de büyük tepki çekti.

Üçlü savunma tercihi tepkiye yol açtı

Stefan Kuntz, 3'lü savunma tercihi hakkında şu açıklamayı yapmıştı: "Neden 3’lü oynadık? Çünkü Portekiz’in çok orta yaparak oynayan bir tarzı olduğunu biliyorduk, birebir oyuna odaklanmadık. Devre arasında oyuncularıma dedim ki ‘İkinci yarıda gerçekten oynayacağınıza inanıyor musunuz?’ ‘Evet biz eminiz’ dediler. Ben de 'O zaman gösterin sahada’ dedim. İkinci yarıda bunu etkileyici şekilde gösterdiler. Portekiz’de deplasmanda oynarken neredeyse bütün maçı değiştirmek üzereydik. Beraberliği yakalama şansımız oldu. Ondan sonra herhalde bir çok insan maçın nerelere gidebileceğini tahmin ediyordur."

Hatırlanacağı üzere İlk yarıyı 2-0 geride kapatan A Milli takım, ikinci yarıda Burak Yılmaz'ın ayağından bir gol bulmuş ve maçın son dakikalarında kazanılan penaltıyı Burak Yılmaz kaçırmış ve Portekiz de uzatma dakikalarında 3. golü bulmuştu. Maç sonrası konuşan Türkiye Milli Futbol Takımı kaptanı Burak Yılmaz, "Herhalde bu penaltıyı ömrüm boyunca her gece rüyamda atacağım" diyerek milli takımı bıraktığını duyurmuştu.

İlgini Çekebilir
ÖZEL | A Milli Takım'da Stefan Kuntz dönemi resmen sona erdi!
Habere Git

Stefan Kuntz, Portekiz maçı sonrası futbolcuları eleştirdi

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, Portekiz yenilgisi sonrası futbolcuları eleştirmişti. Kuntz yaptığı açıklamada, "Tek eleştirim, takımımızın Portekiz maçında galibiyete inanmaması ve yeterli cesareti gösterememesineydi" şeklinde konuşmuştu. 

"Onları anlıyorum ama dikkate almıyorum!"

O dönem sosyal medyadan yine büyük eleştiriler alan Kuntz, "Portekiz maçından önce sosyal medyada biri bana 'Aptalca bir kadro çıkardın, futboldan anlamıyorsun.' dedi. Onları anlıyorum ama dikkate almıyorum!" ifadelerini kullanmıştı.

UEFA Uluslar Ligi'ni lider bitirdik

A Milli Takım, Stefan Kuntz yönetiminde UEFA Uluslar Ligi C Ligi'ni 13 puanla lider tamamladı ve B grubuna yükseldi. Ay-Yıldız ekibin grubunda Lüksemburg, Faroe Adaları ve Litvanya gibi takımlar yer almıştı.

UEFA Uluslar C Ligi puan durumu

  • 1- Türkiye: 13
  • 2- Lüksemburg: 11
  • 3- Faroe Adaları: 8
  • 4- Litvanya: 1


İlgini Çekebilir
Milli okçu federasyona isyan etti: "Hakkım yendi, ülkemi temsil edemeyeceğim!"
Habere Git

Avrupa Şampiyonası Elemeleri'ne iyi başladık ama sonu gelmedi

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde Hırvatistan, Ermenistan, Galler ve Letonya ile D grubunda yer alan A Milli Takım, her ne kadar turnuvaya iyi başlasada sonunu getiremedi. Ay-yıldızlılar, grubun ilk maçında Ermenistan'ı deplasmanda 2-1 mağlup ederken sonraki karşılaşmada sahamızda Hırvatistan'a 2-0 mağlup olduk. Letonya ve Galler galibiyetleriyle tekrar çıkışa geçen milli takım, Ermenistan ile sahasında 1-1 berabere kaldı. 

Ermenistan maçında Kuntz'un 11 tercihi tarışıldı

Stefan Kuntz'un Ermenistan karşısında 11 tercihi de oldukça tartışılmıştı. Alman hoca, Ermenistan karşısında Mert; Zeki, Merih, Çağlar, Cenk Özkaçar; İsmail, Orkun, Hakan; Kerem, Cengiz, Barış Alper 11'ini tercih etmişti. 

Alman teknik adamın, sol bek için ise orijinal pozisyonu stoper olan Cenk Özkaçar'ı ve forvet mevkisi için Barış Alper Yılmaz'ı seçmesi maç öncesinde çok konuşulmuştu. 

Karşılaşma sonrası forvet eksikliğine değinen Stefan Kuntz, "Böyle maçlarda golü atan forvet eksikliğini görebiliyorsunuz. İlk devre aslında istediğimiz oyunu gösterdik. 5-6 pozisyonumuz vardı. İlk devrede sadece golü bulamamamızı eleştirebilirim. Ermenistan'la burada 1-1 berabere kalıyorsanız kesinlikle özeleştiri yapmanız gerekiyor" şeklinde konuştu.

İstifa ile ilgili sorulara da yanıt veren Kuntz, "Neyi eleştiriyorlar? Yaklaşık 8-10 pozisyona girdik, onları gole çeviremedik. Onlar mı?" diye konuşmuştu.

Japonya maçı Stefan Kuntz'un sonu oldu

Ermenistan beraberliği maçı sonrası özel maçta Belçika'da Japonya ile karşılaşan A Milli Takım, ilk yarıyı 3-1 geride kapattı. Taraftarlar, oynanan kötü futbol sonrası TFF yönetimi ve Stefan Kuntz için istifa tezahüratında bulundular. Hatta Alman hoca için tribünde "Go home Kuntz" (Evine dön) pankartı açarak Kuntz'a büyük tepki gösterdiler. Milli Takım ikinci yarı biraz daha iyi oynasa da mücadeleyi 4-2 kaybetmekten kurtulamadı.

İlgini Çekebilir
VİDEO | Kahve içmeye giden 15 futbolcu uçağı kaçırdı!
Habere Git

Kuntz'dan istifa tezahüratlarına yanıt

Ay Yıldızlıların hazırlık maçında 4-2 yenilmesinin ardından konuşan Alman çalıştırıcı, futbolcuların performansını eleştirirken istifa tezahüratlarına da yanıt vermişti.

Kuntz, "Maçtan önceki uyarılarımızı sahada uygulayamayan oyuncular vardı. Bazı futbolcular Japonya'ya fiziksel olarak yanıt verecek seviyede değildi. Eğer takım olarak bir şeyler kazanmak istiyorsak, herkes elinden geleni yapmalı. Oyuncuların Milli Takım için yüzde yüz performanslarını sahada göstermesi gerekiyor. Canımı en çok acıtan şey; oyuncuların bunu yapmamaları. Yanıt sahada verilir, maç sonu röportajlarında değil. Sonuçların tek sorumlusu ben değilim" açıklamasını yapmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler