Son dakika transfer haberleri: Başakşehir'e Wahbi Khazri'den ret

09.07.2021 - 17:56 | Son Güncellenme: 09.07.2021 - 18:09

Son dakika transfer haberleri... Başakşehir'in bir süredir takip ettiği St. Etienne oyuncusu Wahbi Khazri, transfer teklifini kabul etmedi. İşte detaylar...

Son dakika transfer haberleri: Başakşehir'e Wahbi Khazri'den ret

AJANSSPOR - HABER

 

2 yıl önce şampiyon olduktan sonra geçtiğimiz sezon Süper Lig'de düşme-kalma savaşı veren Başakşehir'de transfer çalışmaları sürüyor. Şimdiye dek Lucas Lima, Ahmed Kutucu ve Şener Özbayraklı gibi isimlerle anlaşan ekip, son olarak Fransa Ligue 1'de Saint-Etienne forması giyen Wahbi Khazri'yle ilgileniyordu. Ancak, Tunuslu forvet; eski şampiyonun bu ilgisini karşılıksız bıraktı. 

"Wahbi Khazri teklifi reddetti..."

Futbola Fransa ekibi Bastia'da başlayan Wahbi Khazri, Saint-Etienne'de istediği forma şansını bulamamasına karşın Başakşehir'in teklifini reddetti. Kulübüyle 1 yıl daha kontratı bulunan oyuncunun Saint-Etienne'le sözleşme yenilememesine kesin gözüyle bakılırken; Khazri, Fransa'da kalmaya ısrarcı. Africa Foot United'da çıkan haberde, 30 yaşındaki deneyimli forvetin Başakşehir'den gelen transfer teklifini reddettiği iddia edildi.

20 milyonu aşan transfer toplamı

Fransa'nın Ajaccio kentinde dünyaya gelen Khazri, Bastia'da 5 yıl oynadıktan sonra ülkenin köklü kulüplerinden Bordeaux'a 2 milyon Euro karşılığında transfer oldu. 2 yıl kadar "Bordo" için ter döktü ve İngiltere Premier Lig ekibi Sunderland, Wahbi'nin transferi için Bordo'ya 11 milyon 800 bin Euro ödeme yaptı. Ada'da dikiş tutturamayan Tunuslu, 1 yıl sonra Rennes'e kiralandı ve burada 3 milyon Euro değer kazandı. Ancak, Sunderland'ın Wahbi konusundaki kararı kesindi. Oyuncu 2018 yılında bir başka Fransız ekibi Saint-Etienne'e 7 milyon Euro karşılığında satıldı.

Geçtiğimiz sezon Saint-Etienne ile 23 maça çıkan Wahbi, 7 gol atarken 1 asist yaptı; 5 kez sarı kart görüp, 1 kez kırmızı kart cezası almıştı.

Senin için hazırladığımız haberler